SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2021

VIDEO + FOTO Barbora Krejcikova e noua campioană de la Roland Garros » Duminică joacă și finala probei de dublu!

Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA) este noua campioană de la Roland Garros! Cehoaica a învins-o în ultimul act pe Anastasia Pavlyuchenkova (29 de ani, 32 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4. +5   FOTO
Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA) este noua campioană de la Roland Garros! Cehoaica a învins-o în ultimul act pe Anastasia Pavlyuchenkova (29 de ani, 32 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4.

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 18:55 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 19:38

Barbora Krejcikova (25 de ani, 33 WTA) este noua campioană de la Roland Garros! Cehoaica a învins-o în ultimul act pe Anastasia Pavlyuchenkova (29 de ani, 32 WTA), scor 6-1, 2-6, 6-4.

  • Finala băieților are loc duminică, de la ora 16:00, între Novak Djokovic (1 ATP) și Stefanos Tsitsipas (5 ATP).

Krejcikova este prima sportivă din Cehia care se impune la Roland Garros, după Hana Mandlikova, în anul 1981. Consacrată drept o jucătoare de dublu, cu 5 titluri Grand Slam în palmares, două la feminin și două la mixt, Barbora a mers până la capăt și în proba de simplu. 

+1 FOTO

Barbora Krejcikova, triumf la Roland Garros 2021

Performanța a fost anunțată încă din luna mai, când Krejcikova ridica primul titlu din carieră, pe zgura de la Strasbourg. În ultimul act de la Roland Garros, împotriva rusoaicei Pavlyuchenkova, o altă debutantă într-o asemenea fază, Barbora a făcut un prim set aproape de perfecțiune. A fost agresivă pe serviciul advers, izbutind 13 lovituri câștigătoare, și a permis doar două oportunități de break. 

Paradoxal, setul setul secund i-a scăpat de sub control, deși procentajul primului serviciu a crescut până la 74%. Pavlyuchenkova a împins finala în decisiv, unde a fost dominată fizic. Barbora se impune, dar nu are prea mult timp de sărbătoare. Duminică, de la ora 12:30, va juca și finala probei de dublu feminin de la Roland Garros. Face pereche cu Katerina Siniakova, împotriva lui Bethanie Mattek-Sands și Iga Swiatek.

Titlul de la Roland Garros, performanța carierei pentru Barbora Krejcikova

Barbora Krejcikova urcă până pe locul 15 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare din carieră. Sportiva din Cehia va încasa și o sumă impresionantă pentru triumful de la Paris, 1.694.710 de dolari.

Citește și alte știri de la Roland Garros: 

Cum a trăit Nadal a treia înfrângere din carieră la Roland Garros: „Novak Djokovic a meritat să câștige!”

VIDEO Stefanos Tsitsipas, în lacrimi după meciul carierei: „N-am crezut că pot ajunge aici”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  12 Iunie 2021, 20:28

A, și încă o surpriza: i-a ieșit pariul lui Wilander! :-))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  12 Iunie 2021, 20:11

Doar 6 jucătoare au reușit sa câștige in era Open și la simplu și la dublu in aceeași ediție RG. BJ King, Court, Evert, Navratilova, Pierce și ... Virginia Ruzici. Ultima a fost Pierce acum 21 de ani. Sa fie Krejcikova a șaptea? Oricum, imensa surpriza. Cehoaica a început la nivel înalt la dublu dar reușește sa ia apoi și un titlu la simplu, pe un model patentat de australieni: atât Stosur, cât și Barty au început cariera la nivel înalt la dublu, cu titlu GS și apoi au luat titluri și la simplu. Krejcikova repeta traseul... Imi pare rau de Anastasia. Posibil sa fi fost prima și ultima ei șansa. Păcat! Cea mai buna junioara a generației ei, cu 7 titluri GS (3 la simplu) - un bilanț unic nu doar in acea generație, rămâne in spatele celor pe care le domina la nivel de junioare. Cu Simona, de pilda, cu care e din același an, are 0-8 bilanț. Chiar cred ca merita un titlu, dar n-a fost sa fie. Asta e!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează