SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Bătălie pe două fronturi » Halep a tremurat în meciul cu Naomi Osaka, dar a reușit calificarea în turul 3

Simona Halep în timpul meciului de aseară, câștigat după aproape 2 ore de efort // FOTO Reuters
Simona Halep în timpul meciului de aseară, câștigat după aproape 2 ore de efort // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2017 00:00

Simona Halep a avut un meci greu ieri cu Naomi Osaka și cu ploaia, dar a răzbit: 6-4, 2-6, 6-3.

După o oră și 53 de minute, Halep zâmbește, în fine. Cu brațele ridicate și un lung suspin de ușurare, ea sărbătorește o victorie pentru care a trebuit să muncească mult și insistent.

Pentru că aseară a înfruntat o adversară dificilă, dar și condiții meteo capricioase. O reacomodare cu complexitatea posibilă a unui meci, ceva ce Simona aproape că uitase, după ce în aceste prime trei luni a jucat puține meciuri și s-a luptat cu o accidentare la genunchi.

Abia zilele trecute a reușit să facă antrenamente complete, la maximum, alături de exerciții specifice. Avea nevoie însă de o atmosferă de meci competitivă.

De adversitate, de ceva care să o provoace. Pentru a-și testa forțele actuale. Și pentru a mai pune o cărămidă la temelia revenirii la forma cea mai bună.

Vreme capricioasă

Întreruptă de două ori de ploaie, partida a îngreunat condițiile deja dificile de la Miami. Acolo unde căldura e lipicioasă, umiditatea ridicată. Norii groși și vântul, reprizele de soare au diversificat peisajul.

În față, dincolo de fileu, s-a aflat Naomi Osaka, un produs proaspăt al tenisului de forță. La 19 ani, are un serviciu bubuitor și lovituri grele din spatele terenului. Românca s-a impus în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3. Care sunt elementele/câștigurile acestei victorii, pe lângă progresul pe tablou în sine?

  • Pe toată durata primului set și pe finalul meciului a servit foarte bine. Nu tare, ci variat, surprinzând-o pe Osaka sau exploatându-i capacitatea ușor deficitară uneori de deplasare.
  • După prima pauză cauzată de ploaie, i s-a plâns lui Darren Cahill că nu s-a mai făcut încălzire. El i-a replicat ferm că întreruperea a fost scurtă, doar 15 minute. Halep a păstrat parcă acea frustrare și nu s-a mai putut concentra până la finalul setului secund. La următoarea pauză însă, reacția ei a fost însă mult mai compactă. După încălzire, a reintrat în meci cu aplomb și și-a conservat autoritar serviciul.
  • A avut momente de izbucnire pentru că lipsa meciurilor a adus o anume doză de erori și de reticență. Ceea ce a contat însă e că a canalizat frustrarea în joc, în lovituri, în găsirea soluțiilor și aplicarea lor pe teren. O probă de adaptare și de răbdare.

Ceea ce urmează nu ușurează revenirea. Românca o va întâlni în turul următor, al treilea, pe învingătoarea dintre Ekaterina Makarova și Anett Kontaveit. Ori o figură cunoscută, în fața căreia a avut și momente bune, dar și rele, sau o adversară nouă, o provocare de alt tip. Totul face însă parte din proces.

"Și anul trecut, la Roland Garros, mi-a fost greu cu ea. Dar cu cât jucăm mai des, cu atât capăt experiență și mă obișnuiesc cu stilul ei"
Simona Halep

"Mi-a fost greu în primele luni din cauza accidentării. Nu am jucat multe meciuri. Acum însă sunt sănătoasă și fără dureri"
Simona Halep

Out și la dublu

Monica Niculescu a părăsit aseară și tabloul de dublu, după ce fusese învinsă marți în runda inaugurală de simplu. Alături de Sara Errani, românca a pierdut, 4-6, 3-6, în fața perechii formate din Anna-Lena Groenefeld (Ger) și Kveta Peschke (Ceh).

Înfruntarea a durat o oră și 19 minute. Cu o zi înainte pierduse, tot în turul 1, și Raluca Olaru. Ea și Olga Savciuk au cedat, 2-6, 4-6, în fața Andrejei Klepac și a Mariei Jose Martinez Sanchez (Slo/Spa).

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (5)
tanasevictor
tanasevictor  •  25 Martie 2017, 10:57

Surprinzatoare este victoria Patriciei si plina de speranta Victorie normala a Soranei Are un potential mare, din pacate oscileaza mult

tanasevictor
tanasevictor  •  25 Martie 2017, 10:40

De ce n-avem noi 99 de sportivi de nivelul Simonei? Ce buget ar face sportul romanesc!

ortega
ortega  •  25 Martie 2017, 10:27

Doar când pierde au apucat-o durerile ... Era gata - gata s-o chinuie genunchiul și cu japoneza neagră , dar s-a dat cu Revulsin . Turul viitor nu scapă , genunchiul vrea revanșa ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close