SPORTURI  »  TENIS  »  ABUZURI ÎN SPORT

Batista şi coniacul » Povestea înfiorătoare a celebrei campioane de tenis Suzanne Lenglen, obligată de tată să mănînce pîine goală

Suzanne Lenglen, foto: nydailynews.com
Suzanne Lenglen, foto: nydailynews.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 11:21

Primele istorii de abuz vin din anii '20. Suzanne Lenglen, campioana franceză care a cucerit 8 titluri de Mare Şlem între 1919 şi 1926, era pregătită de tatăl ei, Charles.

Acesta îi făcuse un program strict, la antrenamente o punea să lovească repetat în locul în care era o batistă aşezată pe jos.

Dacă nu ieşea bine, îi îndepărta gemul şi o obliga să mănînce pîine goală. În schimb, în timpul meciurilor, îi dădea bucăţele de zahăr înmuiate în coniac sau chiar înghiţituri de coniac direct dintr-o sticluţă.

Cînd s-a retras, Lenglen le-a spus ziariştilor: "Acum vreau să trăiesc şi eu un pic!". A murit însă de leucemie, la 39 de ani.

Playtech: Ramona Olaru a divulgat SECRETUL Mykonosului. Ce fac româncele când vin miliardari cu iahtul acolo: ”Da, asta se întâmplă”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 Decembrie 2014, 12:00

Nu doar in tenis sau sport s-a intamplat. Niccolo Paganini a fost realmente abuzat de tatal sau care-i fixa o norma de cel putin 6 ore de exercitiu in copilarie. Cina era conditionata de ducerea la indeplinire a acestui supliciu. Sigur, Paganini a devenit cel mai virtuoz violonist din istorie, dar cu ce pret?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează