SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Bianca Andreescu - Emma Răducanu, duelul fostelor câștigătoare de la US Open, decis în trei seturi, în primul tur de la Miami

Bianca Andreescu și Emma Răducanu se înfruntă într-un meci atractiv din primul tur al Mastersului de la Miami / Captură Twitter
Bianca Andreescu și Emma Răducanu se înfruntă într-un meci atractiv din primul tur al Mastersului de la Miami / Captură Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 20:45 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 22:03

Bianca Andreescu (22 de ani, 31 WTA) a învins-o pe Emma Răducanu (20 de ani, 72 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-2, într-unul dintre meciurile atractive din primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami. 

Runda inaugurală a întrecerii de la Miami a propus un duel între jucătoarele cu origini românești campioane în turneele de Mare Șlem, Bianca Andreescu și Emma Răducanu, ambele aflate în perioade de căutări după un sezon 2022 deloc încurajator. 

Bianca Andreescu pornea din postura de favorită în disputa dintre fostele câștigătoare de la US Open, iar canadianca și-a respectat statutul: a pornit mai bine, a realizat un break încă din primul game jucat de Emma cu serviciul, avantaj pe care și l-a menținut până la finalul setului. A fost 6-3 pentru Bibi, într-o primă manșă în care nu și-a cedat deloc serviciul. 

Aflată într-o revenire viziblă de formă - aspect demonstrat și de parcursul solid de la Indian Wells - jucătoarea din Marea Britanie și-a ridicat sesizabil nivelul în manșa secundă, una desfășurată pe coordonate similare, în care tot un break a făcut diferența. Răducanu s-a impus pe serviciul Biancăi în game-ul opt și și-a adjudecat setul la 3, în 59 de minute.

Disputa Bianca Andreescu - Emma Răducanu, tranșată în decisiv

Jucătoarea din Marea Britanie a început cu avânt și decisivul, însă a irosit trei mingi de break chiar în startul acestuia. Momentul a energizat-o pe canadiancă, după ce aceasta nu găsise răspunsuri în fața Emmei timp de mai bine de jumătate de set.

După ce a venit rândul ei să rateze trei oportunități pe serviciul adversarei, Andreescu a făcut un pas ferm spre câștigarea partidei. De la 3-2, și-a dominat autoritar adversara, care n-a mai luat nici măcar un game până la final.

Bianca Andreescu va avea parte de un duel de gală în turul secund, împotriva grecoaicei Maria Sakkari (27 de ani, 10 WTA), a șaptea favorită a turneului.

A fost cea de-a doua întâlnire directă dintre Emma Răducanu și Bianca Andreescu. Anul trecut, cele două au fost față în față în primul tur de la Roma, când britanica s-a retras la scorul de 2-6, 1-2. 

1.85era, în media, cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a Biancăi Andreescu. Emma Răducanu avea o cotă de 1.98 - 2.00

CItește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV Jucătoarea care a produs una dintre marile surprize ale anului în tenis anunță: „Vin să joc cu mare plăcere pentru România. Visul meu e să fiu în Top 10”

Irina Begu, în turul doi la Miami » Două reveniri de senzație în meciul cu sportiva de 17 ani aflată pe 219 WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  23 Martie 2023, 07:43

Emma are un tenis curațel,dar in meciul de aseara a pacatuit prin monotonie!Numai lovituri in forța,fara „slice”-uri,fara„scurte”(ca Bianca)!Cât au ținut-o „bateriille”se parea ca va câștiga-știind problemele cu„cârceii”pe care le are frecvent Bianca in seturile decisive!Dar de la jumatatea setului decisiv se vedea ca e epuizata și ca va pierde!Și a pierdut, in fața unei Bianca care pâna atunci pierduse 4 din ultimele 5 meciuri!

Freyya
Freyya  •  22 Martie 2023, 21:19

pe scurt: nEmma

Vezi toate comentariile (2)
Comentează