SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

Jackpot asigurat » Câți bani primesc româncele pentru calificarea la BJK Cup: „Premii fără precedent”

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, după calificarea la Billie Jean King Cup/ foto Imago Images
Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, după calificarea la Billie Jean King Cup/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 18:35 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 19:33

România s-a calificat în grupele Billie Jean King Cupă, după 3-2 în barajul cu Ucraina. Organizatorii competiției au anunțat ce premii vor primi jucătoarele calificate.

  • Turneul final are loc în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie. Participă 12 echipe, care vor fi împărțite în 4 grupe. Câștigătoarele grupelor merg în semifinale. Sunt calificate: ROMÂNIA, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA și Germania

Jucătoarele României care vor participa la turneul final la BJK Cup vor încasa 480.000 de dolari, sumă care poate crește în cazul unei calificări în semifinale.

Momentele-cheie ale unei zile istorice » Detalii de la eroinele din Florida: mutarea care a decis calificarea
BJK CUP
Momentele-cheie ale unei zile istorice » Detalii de la eroinele din Florida: mutarea care a decis calificarea

„Billie Jean King Cup va oferi premii pentru jucătoare fără precedent, în valoare totală de 9,6 milioane de dolari. Câștigătoarea competiției va încasa 2,4 milioane de dolari. Premiile sunt comparabile cu cele de la Cupa Davis”, este mesajul transmis de site-ul oficial Billie Jean King Cup.

Premiile Billie Jean King Cup în 2024

  • Participare în grupe: 480.000 de dolari
  • Semifinaliste: 960.000 de dolari
  • Finalista: 1.440.000 de dolari
  • Câștigătoarea 2.400.000 de dolari

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, eroinele României

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost eroinele României în a doua zi de la Billie Jean King Cup. După ce au pierdut primele două meciuri, în prima zi, cele două jucătoare și-au câștigat partidele de simplu de duminică, apoi au intrat și la dublu, aducând punctul decisiv.

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au câștigat partida decisivă cu gemenele Lyudmyla Kichenok și Nadia Kichenok, scor 6-2, 7-6. Primele meciuri ale zilei de duminică au fost Elina Svitolina - Ana Bogdan 4-6, 6-4, 3-6 și Lesia Tsurenko - Jaqueline Cristian 6-2, 4-6, 4-6.

VIDEO. Rezumatul meciului decisiv, câștigat de România

Horia Tecău, după calificarea României: „Sunt mândru de felul în care au luptat”

„Este incredibil, am avut o întâlnire cu toată echipa sâmbătă seara, le-am spus că meciurile au fost extrem de strânse, nivelul a fost ridicat și trebuie să revenim aprig. Să facem foarte bine lucrurile care sunt în controlul nostru.

Fetele au ieșit pe teren având spirit de luptă, fiind agresive. Meciul Anei împotriva Elinei a fost una dintre partidele ei cele mai bune pe care le-am văzut eu.

A fost o încredere incredibilă, care ne-a adus înapoi în meci. Jaqueline a fost și ea agresivă, a obținut o victorie extraordinară. Ambele meciuri în turnee ar fi considerate mari surprize. Sunt mândru de felul în care au luptat.

Când au intrat pe teren la dublu, erau pe val, extrem de încrezătoare, vedeau mingea extrem de mare. Suntem extrem de încântați de felul în care am jucat și pentru că am făcut istorie pentru România”, a declarat Horia Tecău, căpitanul nejucător al României.

Citește și:

Tsitsipas e Mister Monte Carlo! Pentru a treia oară, grecul câștigă pe zgura din Principat
ATP MONTE CARLO
Tsitsipas e Mister Monte Carlo! Pentru a treia oară, grecul câștigă pe zgura din Principat
Carlos Alcaraz, OUT de la al doilea turneu consecutiv » Nu-și va apăra titlul la un turneu important
ATP
Carlos Alcaraz, OUT de la al doilea turneu consecutiv » Nu-și va apăra titlul la un turneu important

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
MariusN
MariusN  •  14 Aprilie 2024, 23:22

Neaparat trebuie cititorii *** sa se bucure ca tenismenele au castigat nu stiu ce suma de bani. Numai la noi asa. Asta e mereu foarte important de stiut si de laudat... ***... Si acum, s-o vezi pe *** cum va aparea si ea, cand e vorba de turi mai avansate ale competitiei. Sper sa nu apara, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  14 Aprilie 2024, 23:06
Postat de gojgaru pe 14 Aprilie 2024, 22:34

Merita fiecare cent , fetele astea m-au facut sa ma uit la tenis feminin dupa multi ani .

Respect!

costeltudor
costeltudor  •  14 Aprilie 2024, 22:41

Premiile acestea se împart și cu staful tehnic ? Întreb pt. ca mi se pare ciudat ca la patru jucătoare sa ai un staf tehnic de șapte persoane !!! Nu pot uita ca in anii 60 , când Rapid a câștigat CCE la handbal feminin , singurul antrenor a fost profesorul Gabriel Zugravescu care NU a avut nici un secund !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează