SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

O legendă a tenisului, după eliminarea lui Djokovic: „Nu sunt surprins că a câștigat Sinner”

Jannick Sinner/ foto Imago Images
Jannick Sinner/ foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 11:05 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 11:59

Boris Becker (56 de ani), de 6 ori câștigător de Grand Slam și fostul antrenor al lui Novak Djokovic, a comentat înfrângerea sârbului cu Jannik Sinner, în semifinalele Australian Open, scor scor 1-6, 2-6, 7-6, 3-6.

Becker a declarat că victoria italianului nu l-a surprins, însă l-a surprins modul categoric în care a câștigat. Sinner s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam după ce l-a scos pe Djokovic în prima semifinală de la Australian Open 2024.

Detaliul absolut șocant din meciul Novak Djokovic - Jannik Sinner! Sârbul nu pățise asta niciodată într-un meci întreg de Grand Slam
AUSTRALIAN OPEN
Detaliul absolut șocant din meciul Novak Djokovic - Jannik Sinner! Sârbul nu pățise asta niciodată într-un meci întreg de Grand Slam

Boris Becker: „Nu sunt surprins că a câștigat Sinner”

„Nu sunt surprins că Jannik Sinner a câștigat, dar sunt surprins de modul în care a făcut-o. De fapt, trebuia să câștige din setul al treilea. Și-a păstrat calmul și a servit bine până la final. Faptul că Novak Djokovic - cel mai bun jucător de retur din toate timpurile - nu a avut nicio minge de break împotriva lui Sinner este povestea meciului. 

Din punct de vedere al formei, nu a fost cel mai bun Australian Open penru Djokovic. S-a luptat cu forma, cu ritmul și cu serviciul în aproape toate meciurile sale. Iar astăzi a dat peste un adversar mai puternic. 

Poate că și-a dat seama că nu are forma necesară în acest moment și că nu a pierdut din cauza ghinionului, ci că celălalt jucător a fost pur și simplu mai bun. Asta face un campion, să recunoască faptul că astăzi nu a fost ziua lui”, a declarat Becker, potrivit Eurosport.

Tim Henman: „Sinner e mai bun, mai matur ca anul trecut”

Și Tim Henman, fost număr 4 ATP, a comentat victoria lui Sinner: „Și mai satisfăcător este când el [Sinner] a avut minge de meci în setul al treilea și, după cum a recunoscut, a fost un pic cam strâns pe forehand. Te gândești, wow, după ce a pierdut în fața lui Djokovic cu un avantaj de două seturi la Wimbledon, se va repeta istoria? 

Este un jucător mai bun, este mai matur. L-a învins pe Djokovic și nu a intrat în panică. A vorbit atât de mult despre proces și despre modul în care a jucat. Lovea bine și dicta ritmul din spatele terenului. Nu i-a ieșit cum a vrut el la finalul setului al treilea, dar nu a intrat în panică și a depus un efort și a bifat realizare fenomenală. 

Îmi place modul în care a reacționat după ce a câștigat, nu a fost o sărbătoare sălbatică, pentru că el vede acest lucru ca pe o parte a călătoriei. A ajuns în finală, dar vrea să câștige primul său Slam”.

Sinner a stricat total petrecerea. A fost extraordinar de la început până la sfârșit. Îmi place că nu a fost dezamăgit după ce a avut minge de meci în setul al treilea. A continuat să se implice și mai mult în planul de joc. Parcă am simțit că vine acest rezultat. 

Dar să reușească acest lucru într-un meci la un Grand Slam, cu atât de mulți oameni care nu credeau că ar putea reuși acest lucru pe baza performanței sale de la Wimbledon de anul trecut, este pur și simplu fenomenal. Și un tip atât de amabil. E atât de ușor să vorbești cu el, are întotdeauna o energie atât de bună în jurul lui și al echipei sale. Sunt sigură că sunt mulți oameni fericiți în vestiar care așteptau să i se întâmple asta.

- Laura Robson, expert Eurosport.

VIDEO. Novak Djokovic, eliminat de Jannik Sinner în semifinalele Australian Open!

Citește și:

Djokovic, devastat după eliminarea de la AO: „Am fost șocat de jocul meu. Unul dintre cele mai slabe meciuri”
AUDTRALIAN OPEN
Djokovic, devastat după eliminarea de la AO: „Am fost șocat de jocul meu. Unul dintre cele mai slabe meciuri”
Șoc la Australian Open! Novak Djokovic, eliminat în semifinale de Jannick Sinner
AUSTRALIAN OPEN
Șoc la Australian Open! Novak Djokovic, eliminat în semifinale de Jannick Sinner

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează