SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD BUCHAREST OPEN // FOTO Irina Begu, revenire de nestăvilit în meciul cu Aleksandra Krunic! Românca țintește al doilea trofeu pe zgura proprie

FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2019 21:16

BRD BUCHAREST OPEN // Irina Begu (112 WTA), campioana de la București din 2017, a început tensionată partida din primul tur, dar a găsit calea să o întoarcă în favoarea sa, 7-5, 6-1 cu Aleksandra Krunici (101 WTA).

În a doua partidă a zilei de pe Central, Irina Begu, învingătoarea din 2017, a pornit lent contra Aleksandrei Krunici. Sârboaica a făcut două break-uri și s-a distanțat rapid la 4-1, iar românca părea un pic derutată, copleșită. Acea pauză dintre game-uri i-a oferit răgazul de a reflecta și de a se scutura de tensiunea pe care o resimțea.

Am început mai lent şi oarecum încordată meciul. Îmi doream foarte mult să joc bine şi aveam emoţii”, a explicat apoi Irina. Pentru că de la acel scor, lucrurile s-au răsturnat complet în favoarea ei.

Unde s-a schimbat jocul

A fost un declic, o lovitură eliberatoare, un moment-cheie? „Eu ştiam de la început ce să fac, dar pentru că aveam emoţii şi nu eram foarte realaxată şi nu mă mişcam, practic nu vedeam la fel de bine terenul. Dar când s-a făcut 4-1 m-am relaxat şi mi-am spus că trebuie să încep să joc mai agresiv pentru că nu mai am nimic de pierdut. Acolo s-a schimbat jocul, am returnat mult mai bine, pentru că ea conducea atunci jocul. Am prins mai multă încredere şi m-am simţit mult mai bine pe teren din acel moment”, a detaliat Irina schimbarea petrecută în favoarea ei.

De la 1-4 a recuperat constant, a egalat la 4, iar pe final a apăsat decisiv, cu un nou break pentru 7-5. „A funcţionat şi serviciul”, a atras ea atenția și, într-adevăr, game-urile proprii aproape că au zburat în contul său. La fel și setul secund, capturat cu un 6-1 contondent, partida durând o oră și 20 de minute. „Mă bucur că am terminat în două seturi acest meci", a mai spus Irina.

O întâlnește în continuare pe Kaja Juvan, despre care nu știe foarte multe lucruri. „O să îmi fac temele, voi discuta cu antrenorul meu şi voi încerca să fac o tatică bună”, a declarat românca.

Se bucură, de asemenea, că are prilejul să fie din nou acasă, nu simte acest lucru ca pe o presiune, dimpotrivă. „Faptul că am jucat în anii precedenţi acasă şi că la Fed Cup am avut ocazia să joc cu un public numeros m-a ajutat, iar acum că joc aici nu este o presiune. Din contră, mă bucur foarte mult că am ocazia să mai stau şi pe acasă”, a spus ea, zâmbind. 

„Mi-aş dori să îmi apăr titlul la dublu şi să joc cât mai bine şi la simplu. Însă e important să iau meci cu meci. Pentru că am nevoie de cât mai multe meciuri în picioare. Sper ca la Bucureşti să câştig încrederea de care am nevoie”Irina Begu

Vezi și: 

BRD BUCHAREST OPEN // VIDEO Jacqueline Cristian visează măreț după meciul cu Sorana Cîrstea: „A fost cea mai mare victorie a carierei mele!” 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  17 Iulie 2019, 03:43

Luminita paul, incearca sa ne iluminezi si pe noi cum e cand castigi un meci de tennis, pe zgura proprie? A venit Irina cu zgura de acasa? a cumparat-o de la vreun magazin? Eu unul voi fi perplex pana la iluminare!

observator979
observator979  •  16 Iulie 2019, 21:38

La 3 ore dupa meci, a remarcat si GSP! :D Bravo, Irina!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează