SPORTURI  »  TENIS  »  BUDAPESTA

Mihaela Buzărnescu, în finala probei de dublu a turneului de la Budapesta

Mihaela Buzărnescu // foto: Guliver/gettyimages
Mihaela Buzărnescu // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 10:07 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 10:18

Perechea Mihaela Buzărnescu (33 de ani, locul 197 WTA la dublu) - Fanny Stolar (22 de ani, 116 WTA) s-a calificat în finala turneului Hungarian Grand Prix, desfășurat în Budapesta.

Perechea româno-ungară s-a calificat în sferturi grație abandonului cuplului Irina Bara (26 de ani, 151 WTA) - Sara Errani (34 de ani, 147 WTA). Ca urmare a retragerii celor două, partida din semifinale, care era programată în această dimineață, de la ora 11:00, nu mai are loc.

Mihaela Buzărnescu, în finala probei de dublu a turneului de la Budapesta

Buzărnescu și Stolar merg direct în finală, unde vor înfrunta perechea formată din Aliona Bolsova (23 de ani, 109 WTA) și nemțoaica Tamara Korpatsch (26 de ani, 642 WTA). Duelul va avea loc astăzi, 17 iulie, începând cu ora 14:30.

Mihaela Buzărnescu are astfel șansa de a cuceri al doilea ei trofeu de dublu din carieră, după cel din Strasbourg, 2018. În acel an, Mihaela a ocupat cel mai bun loc din cariera ei în clasamentul mondial de dublu, 24.

Mihaela Buzărnescu, la Jocurile Olimpice

După turneul de la Budapesta, Buzărnescu va reprezenta România în proba de simplu de tenis de la Jocurile Olimpice.

Mihaela s-a declarat extrem de recunoscătoare pentru șansa primită. „Sunt extrem de fericită, de onorată că voi reprezenta țara. Este un vis împlinit, pe care îl aveam de mic copil. Îmi doream asta din tot sufletul, mă bucur foarte mult. Abia aștept să plec acolo și să lupt pentru țară, să dau ce este mai bun și să vin cu un rezultat bun.

Vreau să le mulțumesc celor care s-au luptat pentru a ajunge la JO și care mi-au fost alături, nu îmi doresc să vă dezamăgesc. Vă mulțumesc din suflet, mă bucur mult că mi-ați fost mereu aproape, și la bine și la rău. Ne vedem în curând, la Tokyo!”, a spus sportiva, în prezent ocupanta locului 162 în clasamentul mondial.

Atât de mult și-a dorit Mihaela să ajungă la Jocurile Olimpice, încât, susține ea, „mi-aș fi plătit și singură avionul și cazarea, numai să fi avut șansa să merg și să pot evolua la simplu acolo”. 

VIDEO. Prima corespondență GSP din Japonia

Citește mai multe știri din tenis:

Sorana Cîrstea, decizie finală în privința turneului de la Palermo

Timea Bacsinszky, jucătoarea din Elveția cu origini românești, și-a anunțat retragerea din tenis: „Ai fost cea mai frumoasă școală a vieții”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
risc_mix
risc_mix  •  17 Iulie 2021, 14:52
Postat de paolo12 pe 17 Iulie 2021, 12:14

Nimic senzational in declaratie, ea isi plateste de obicei biletul de avion pentru a participa la turnee.

Ai vrut sa fii ironic dar ai demonstrat ca de fapt esti prost. Pai ba prostanacule, toti jucatorii/jucatoarele isi platesc singuri biletele. Inclusiv Halep. Nadal, Serena, etc.

paolo12
paolo12  •  17 Iulie 2021, 12:14

Nimic senzational in declaratie, ea isi plateste de obicei biletul de avion pentru a participa la turnee.

alexutu7
alexutu7  •  17 Iulie 2021, 11:14

Deci conform articolului, Miki și coechipiera ei maghiară au beneficiat atât în optimi, cât și în semifinale de abandonul perechii Bara/Errani... Oare autorul o fi revizuit articolul ăsta înainte să-l publice????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close