SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Cine va fi lider mondial după US Open » Toate calculele luptei dintre Nadal, Alcaraz și Ruud

Rafael Nadal (36 de ani), Carlos Alcaraz (19 ani) și Casper Ruud (23 de ani) pot încheia săptămâna pe primul loc al clasamentului ATP. / FOTO: Imago
Rafael Nadal (36 de ani), Carlos Alcaraz (19 ani) și Casper Ruud (23 de ani) pot încheia săptămâna pe primul loc al clasamentului ATP. / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 19:23 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 19:23

Rafael Nadal (36 de ani), Carlos Alcaraz (19 ani) și Casper Ruud (23 de ani) pot încheia săptămâna pe primul loc al clasamentului ATP.

Este sigur că vom avea un nou lider mondial la finalul turneului de la US Open. Daniil Medvedev va fi detronat, iar lupta se dă între Nadal, Alcaraz și Ruud.

Gluma ciudată a lui Toni Iuruc când a ieșit de la notar, proaspăt divorțat de Simona Halep: „E ca eliminarea în turul 1 la US Open”
DIVORȚ
Gluma ciudată a lui Toni Iuruc când a ieșit de la notar, proaspăt divorțat de Simona Halep: „E ca eliminarea în turul 1 la US Open”

Cum arată lupta dintre Nadal, Alcaraz și Ruud pentru locul 1 mondial

Eliminat în faza optimilor de finală, Rafa este la mâna rezultatelor. Într-o ierarhie live, virtuală, ibericul are 5.810 puncte și conduce ierarhia.

Carlos Alcaraz poate ajunge lider mondial dacă:

  • va câștiga turneul (6.740 puncte)
  • va ajunge în finală, iar Ruud se va opri în semifinale (5.940 puncte)

Casper Ruud poate ajunge lider mondial dacă:

  • va câștiga turneul (6.650 puncte)
  • va ajunge în finală, iar Alcaraz se va opri în semifinale (5.850 puncte)

Dacă Ruud se impune în semifinala contra lui Karen Khachanov, iar Alcaraz trece de Frances Tiafoe, marea finală de duminică ar decide și noul lider mondial. 

Câștigător de Grand Slam în premieră

Câștigătorul din acest an de la Flushing Meadows își va trece în palmares primul trofeu de Grand Slam al carierei. 

Ultimele două ediții de la US Open au avut un deznodământ asemănător. În 2020, Dominic Thiem a cucerit primul titlu major. În 2021 a venit rândul lui Daniil Medvedev.

VIDEO Rezumatul sfertului de finală epic dintre Jannick Sinner și Carlos Alcaraz

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Senzațional! 5 ore și 15 minute de joc pentru ultimul loc în semifinalele US Open. Duelul Sinner - Alcaraz a intrat direct în istorie

FOTO Primul mesaj transmis de Simona Halep, după divorțul de Toni Iuruc

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează