SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Senzațional! 5 ore și 15 minute de joc pentru ultimul loc în semifinalele US Open. Duelul Sinner - Alcaraz a intrat direct în istorie

Carlos Alcaraz // foto: Imago Images
Carlos Alcaraz // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 10:15 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 11:16

Ibericul Carlos Alcaraz (19 ani, locul 4 ATP) s-a calificat în semifinalele US Open la capătul unui meci de 5 ore și 15 minute cu italianul Jannik Sinner (21 de ani, 13 ATP), câștigat în 5 seturi, scor 6-3, 6-7 (7-9), 6-7 (0), 7-5, 6-3.

Meci fascinant în această dimineață. La New York, în ultimul sfert de finală de pe tabloul masculin, disputat pe arena Arthur Ashe, Carlos Alcaraz a „supraviețuit” unui meci în care Jannik Sinner a avut o minge de meci, a răsturnat scorul și a obținut biletul pentru semifinalele turneului, acolo unde îl așteaptă Frances Tiafoe.

„De ce specificați culoarea pielii?” » Scandal provocat de pagina oficială ATP, după ce americanul Tiafoe a ajuns în semifinalele US Open
US OPEN
„De ce specificați culoarea pielii?” » Scandal provocat de pagina oficială ATP, după ce americanul Tiafoe a ajuns în semifinalele US Open

Duelul Jannik Sinner - Carlos Alcaraz a intrat direct în istoria US Open

Partida a durat 5 ore și 15 minute și s-a terminat la ora locală 02:50, fiind cel mai târziu încheiat meci din istoria US Open! Duelul de astăzi a spulberat cu 24 de minute precedentul record, deținut de partidele Nishikori - Raonic din 2014 și Kohlschreiber - Isner în 2012.

Alcaraz a câștigat primul set, 6-3, iar următoarele două i-au revenit lui Sinner, ambele în tie-break (în setul 2 a fost 9-7 în tie-break, în al treilea 7-0).

În actul 4, Sinner conducea cu 5-3 și părea că se îndreaptă spre semifinale, însă Alcaraz a avut o tresărire de orgoliu și a reintrat în meci! La 5-4, Jannik a avut o minge de meci, salvată de Alcaraz. Ibericul a egalat imediat după, a mai câștigat două game-uri și a dus meciul în decisiv.

Ultimul set, în care oboseala celor doi a fost vizibilă, a fost și cel mai scurt, câștigat de Alcaraz cu 6-3 după 50 de minute de joc.

Copilul-minune al tenisului spaniol a ajuns, astfel, în premieră într-o semifinală a unui turneu de Grand Slam. Careul de ași arată astfel:

  • Khachanov - Ruud 
  • Tiafoe - Alcaraz

VIDEO cu cel mai spectaculos punct reușit de Jannik Sinner:

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep și Toni Iuruc divorțează după un an! A confirmat public vestea-șoc: „De restul se vor ocupa avocații”

Descalificare fără precedent în tenis: „În acel moment, arbitrul a intrat la vestiare și a văzut ce făcuse”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
cristealaur1948
cristealaur1948  •  08 Septembrie 2022, 17:22

Nu simt ca o sa-i vedem pe Casper shi Carlos in finala....am dubii la Alcatraz....Hai Dinamo!!!.....

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  08 Septembrie 2022, 16:28

Federer a disparut de vreun an-doi iar audienta a ramas aceeasi, stai linistit. E poate chiar in trend crescator... Prefer oricand un Ruud umil si muncitor, derbedeului Kirgios sau arogantului de Medvedev.

fibra
fibra  •  08 Septembrie 2022, 13:30

Felicidades Carlos-Congratulazioni Sinner. Un meci ramas in istorie.Felicitari baieti!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează