SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Campioană la US Open, Mara Gae a produs o impresie pe măsură și la revenirea în țară: „De 12 ani muncesc...” » Cine o inspiră și ce surpriză i-a pregătit tatăl ei

Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP) +5   FOTO
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 11 septembrie 2023 16:07 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 16:25

Proaspăt campioană la US Open în competiția de dublu a junioarelor, românca Mara Gae a revenit în cursul zilei de luni în țară. Jucătoarea de 17 ani și-a spus trăirile după performanța deosebită realizată la New York.

În continuare euforică după titlul cucerit la Flushing Meadows, Mara Gae a abordat extrem de relaxată întâlnirea cu presa de pe aeroport. 

Avem o campioană la US Open » Performanță fantastică pentru Mara Gae
US OPEN
Avem o campioană la US Open » Performanță fantastică pentru Mara Gae

Nu înainte de a primi mai multe buchete multicolore de flori din partea apropiaților, speranța tenisului românesc a vorbit cu reporterii despre lucrurile care au motivat-o la US Open, dezvăluind și că idolul ei este Simona Halep.

Mara Gae, după titlul de prestigiu cucerit la US Open: „A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei”

„Am avut niște așteptări, știam că formăm o echipă bună (n.r - alături de rusoaica Anastasiia Gureva),  dar nu erau, totuși, așteptări atât de mari. De 12 ani muncesc... Mă trezesc în fiecare dimineață, mă rog și muncesc foarte mult pentru a fi aici

A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei, n-am mai gândit, n-am mai simțit nimic. Și acum sunt surprinsă. Când eram mică, era doar o joacă. Acum îmi place și mai mult (n.r. - sportul pe care-l practică). 

A fost un vis de când eram mică să câștig un Grand Slam, dar nu mă așteptam să se întâmple, probabil nimeni nu se aștepta”, a declarat Mara Gae, la revenirea în România. 

Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)
Mara Gae a revenit în România după succesul de la US Open / foto: Vlad Nedelea (GSP)
+1 FOTO

Mara Gae: „A fost ultimul meu turneu de juniori”

Ce urmează pentru Mara Gae și cine o inspiră pe tânăra de 17 ani? 

„Acesta a fost ultimul meu turneu de juniori, titlul e o încununare a celor patru ani de juniorat, în care am stat și am jucat turnee ITF. Acum urmează turnee de profesioniști. O să încep să fac tranziția spre PRO și sper că voi avea același succes.

Simona Halep a fost și încă este idolul meu. Un moment de impact cu Simona Halep? Când a câștigat Wimbledon-ul. Este unul dintre cele mai frumoase Grand Slam-uri, e ceva enorm”, a spus ea. 

M-am antrenat cu Ana Bogdan și Gabriela Ruse înainte de startul turneului, m-a ajutat foarte mult acest lucru la încredere, sunt niște persoane incredibile pentru tenisul românesc.

Tot timpul am avut potențial, așa că mi-am zis că trebuie să am încredere în mine pentru a avea rezultatele pe care merit să le am. 

- Mara Gae

Victoria cu gust de înghețată și tiramisu

Mara a recunoscut că victoria de la US Open a fost celebrată ca-n copilărie, cu înghețată, dar și că tatăl său o răsfață de fiecare dată cu tiramisu „După meci, primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la McDonalds și să-mi iau o înghețată. 

Tata face un tiramisu foarte bun, mă așteaptă cu el, probabil. E încă emoționat. Nu știu dacă a trecut peste”. 

Rezumatul finalei Mara Gae/Gureva - Saito/Suto 1-6, 7-5, 10-8

Citește și alte știri din tenis: 

Ion Țiriac și Ilie Năstase nu renunță » Promisiunea lui Nasty: „Până mor, le luăm înapoi, vă garantez eu!”

Sorana Cîrstea continuă să urce în clasamentul WTA » Salt important după US Open + Cum stau celelalte românce

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
desikblack
desikblack  •  12 Septembrie 2023, 16:16
Postat de unurtr pe 11 Septembrie 2023, 16:33

Campioană, bravo ei, dar cu o colegă din Rusia? Urât pe geo-strategie. Nu putea și ea cu cineva din Ucraina?

Rusoaica e un copil care nu are nici o vina. Si joaca foarte frumos. Ii dorim succes la fel ca si Marei ! Si apoi nici nu-i garantat ca isi va pastra cetatenia Rusiei daca lucrurile raman imputite. Junioara Efremova de la Mouratoglou si-a schimbat cetatenia in franceza.

desikblack
desikblack  •  12 Septembrie 2023, 16:12

Foarte frumos! Rezultate va avea si la simplu. Dupa cum spune antrenorul ei, e foarte buna ca nivel de joc dar mai are de lucru la pregatirea fizica. Pana acum s-a antrenat part-time. Si daca ne uitam la jocatoarele veterane in WTA gen aceleasi Begu si Bogdan, fizicul la fete se face mai usor decat tehnica. Cand ai ~1m87 ochiometric, nu ai unde sa te grabesti. Viitorul suna bine!

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  12 Septembrie 2023, 12:27

Bravo fetelor si succes pe viitor !!! ; in "Sport" , nu exista cu adevarat tari , ci multa iubire si respect pentru fiecare , este o "Forta" ce modeleaza inimile ... Intareste "Pacea" in lume si iubirea de a trai . Cei ce fac , sau au facut "Sport" o stiu mult mai bine ...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează