SPORTURI  »  TENIS  »  WTA IASI

Campioana merge mai departe » Ana Bogdan este în „sferturi” la Iași

Ana Bogdan sărbătorind victoria Foto BCR Iași Open
Ana Bogdan sărbătorind victoria Foto BCR Iași Open

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 18:51 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 19:28

Ana Bogdan, deținătoarea titlului în turneul WTA 125 de la Iași, s-a calificat în „sferturi” cu emoții, după ce a trecut de Conny Perrin, 32 de ani, locul 433 mondial: 6-4, 3-6, 6-1

Turneul de la Iași, aflat la a doua ediție, i-a prins bine Anei Bogdan în 2022. A jucat excelent și a cucerit trofeul într-o vară fierbinte, presărată și cu alte rezultate valoroase. De aceea nu putea să lipsească anul acesta de la reîntâlnirea cu zgura moldavă. 

În turul secund, românca, 30 de ani, ocupanta poziției 49 WTA, a înfruntat-o pe Conny Perrin din Elveția. O adversară incomodă, în fața căreia cedase în 2019 în runda secundă a calificărilor de la Roland Garros.

Ana Bogdan: „Nu luați exemplul meu!”

În al doilea meci al zilei pe Central, Bogdan a avut un start lansat, 5-0, însă Perrin a revenit, amenințând. Ana a luat până la urmă primul set, 6-4. În al doilea au apărut problemele, mai multe greșeli făcute de româncă, o scădere a nivelului, pe care a explicat-o la final. 

„Conny are un joc dificil, rupe ritmul cu acel slice, cu acele scurte, cu acele mingi înalte. Nu este ușor împotriva ei. Am mai jucat acum câțiva ani și știam că acesta este stilul ei. Și dacă n-ai răbdare, se întâmplă ce s-a întâmplat acum, ce am făcut eu de la 5-0 pentru că voiam să termin mai repede. Nu așa se face. Nu, luați exemplul meu, nu e bine!”, a spus Ana râzând după meci, în interviul de pe teren. În decisiv s-a redresat însă și a reușit să se impună, 6-1.

„La un moment dat, sincer, cam pierdusem energia și nu mai puteam să stau acolo, la fiecare punct în parte.Mi-am zis însă că acum e momentul să mă readun, să-mi readun forțele”, a explicat ea.

7 victoriila rând are Ana Bogdan în turneul de la Iași

Îmi place să aud strigătele voastre și îmi place această atmosferă. E frumos când ai atâta susținere din partea fanilor. Mă bucur foarte mult și că Simone este aici, alături de mine, că a venit și m-a susținut - Ana Bogdan

După două ore și 17 minute, și-a obținut biletul pentru sferturile de finală, acolo unde o așteaptă altă elvețiancă, Simona Waltert, favorita 5, 22 de ani, locul 131 WTA. Va fi prima lor înfruntare. 

Citește și: 

CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România
TRANSFER
CSM a transferat de urgență o extremă » E dublă câștigătoare a Ligii Campionilor și familiarizată cu România
„Șapte luni de infern, este ceva brutal” » Martina Navratilova a povestit prin ce a trecut în timpul tratamentului pentru cancer
DEZVĂLUIRE
„Șapte luni de infern, este ceva brutal” » Martina Navratilova a povestit prin ce a trecut în timpul tratamentului pentru cancer

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează