SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Campioanele de la dublu junioare se gîndesc deja la turneul din 2015: "De la anul, la senioare!"

Roșca (stînga) și Ducu, învingătoare
Roșca (stînga) și Ducu, învingătoare

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 22:16

Cele două românce vor să promoveze în turneele WTA, aşa cum au făcut-o Ruxandra Dragomir, Irina Spîrlea şi Raluca Olaru.

Ioana Ducu şi-a sărbătorit în aprilie majoratul, Ioana Roşca o va face în septembrie. Ambele termină în acest an cu junioratul şi o fac în stil mare: victorioase în turneul de dublu de la Roland Garros. Nu este prima pereche de puştoaice din România care se impune în Grand Slam-ul de la Paris. În 1990 a fost cuplul format din Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir, iar în 2006, Raluca Olaru şi Mihaela Buzărnescu.

"De la anul ne gîndim să jucăm în calificări la senioare", a anunţat Ioana Ducu imediat după cîştigarea trofeului. Pasionată de înot şi shopping, Ducu e o tipă expansivă şi optimistă. O fire mai reţinută, colega ei de dublu gustă victoria într-un mod mai precaut. "O să avem numai de învăţat din experienţa senioarelor", a spus Roşca, pasionată de cărţi şi muzică.

Mai mică cu 4 luni, ea se situează pe un loc mai bun în clasamentul mondial: 662 la simplu şi 618 la dublu. Ducu a înregistrat un regres de la începutul anului, coborînd la simplu de pe 825 pe 1.012 WTA în ianuarie. La dublu, e pe 1.117.

Ambele românce au jucat numai în turnee ITF cu premii în valoare totală de 10.000 dolari. Ele au mai evoluat împreună la dublu doar o singură dată, la Campionatul European din 2013, rezervat junioarelor, turneu în care au ajuns pînă în finală, dar au pierdut în faţa cehoaicelor Krejcikoca-Siniakova, cu 4-6, 1-6.

Cele două Ioane au plecat de la Paris cu faimă şi un trofeu mare. Performanţele juniorilor la turneele de Grand Slam nu sînt recompensate în bani, ci doar cu puncte.

8.862 dolari a cîştigat pînă în prezent Ioana Roşca din turnee de tenis

3.372 dolari a cîştigat pînă în prezent din premii Ioana Ducu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  09 Iunie 2014, 09:31

felicitari fetelor si la mai multe si la senioare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează