SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA RG HALEP-OSTAPENKO, SÂMBĂTĂ, 16, EUROSPORT, PROTV, GSP.RO

Campionii români sunt alături de Halep înainte de finala de la Roland Garros » Mesaje de la marii sportivi pentru Simona

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 17:30

Foștii campioni olimpici Mihai Covaliu, Ana Maria Popescu și Elisabeta Lipă și handbalista Aurelia Brădeanu i-au transmis mesaje de susținere Simonei Halep, înaintea finalei de la Roland Garros.

Halep o întâlnește în ultimul act pe ucraineanca Jelena Ostapenko și în cazul în care va câștiga primul Mare Șlem al anului, românca va urca și pe primul loc în ierarhia mondială.

"Revenirea carierei pentru Simona!"

Campioana olimpică Ana Maria Popescu a urmărit toate meciurile Simonei Halep de la Roland Garros. Recunoaște că, până acum, nu prea se uita la tenis.

"Am început să joc și eu tenis de ceva timp și mă și uit la meciuri. Mă antrenez să o provoc pe Simona Halep", glumește "Brânzica".

Partida din "sferturi", cu Svitolina, a fost ceva de vis. "Despre asta este sportul până la urmă, despre reveniri, întoarceri. O revenire de acel gen, de la 1-5 în setul doi, se întâmplă poate o dată în carieră. Pentru Simona e important că s-a întâmplat exact la momentul potrivit", spune Ana.

Ana Maria Popescu a făcut și ea tenis, câteva luni când era mică, dar a abandonat repede. "Nu am depășit stagiul de bătut mingea la perete!", afirmă ea.

A avut pe planșă reveniri uluitoare și știe ce gândește sportivul în astfel de momente. "Nu mai ai nimic de pierdut și atunci cauți soluții disperate. Aceste soluții se întâmplă să mai și iasă", subliniază spadasina.

E încrezătoare pentru finală. "Simona a mai fost acolo, știe ce are de făcut. Contează că a mai ajuns acolo nu neapărat fizic, ca pregătire. Ci pentru mental. Mentalul e cel mai important, înveți să nu mai iei în seamă presiunea", a încheiat Ana. 

"Nici nu mă gândesc să nu câștige!"

Elisabeta Lipă, fosta mare canotoare a României, e mare admiratoare a Simonei Halep. "Pentru că mie îmi plac oamenii hotărâți, energici, oamenii simpli, din popor. Simona are aceste calități", spune fostul ministru al Sportului.

S-a uitat la partidele Simonei și îi ține pumnii să câștige finala. "Nu concep să nu câștige. Joacă alt tenis, e fenomenală. Sigur că noi avem pretenții de la ea să nu piardă niciun punct, dar important e că la final ne zâmbește și iese învingătoare de pe teren", a declarat Lipă.

A cunoscut-o îndeaproape la diferite ocazii, a vorbit la telefon cu ea când era ministru. "M-a rugat cineva să-i facă o surpriză unui mare fan al Simonei Halep. A vrut un mesaj de «La mulți ani!» înregistrat. Am vorbit cu Simona și a fost foarte drăguță. E o fată simplă, rezultatele nu au schimbat-o. Sâmbătă vom face galerie, Hai România!, Hai Simona!", a încheiat Elisabeta Lipă. 

"Alături de ea mereu!"

Aurelia Brădeanu, fostul căpitan al naționalei feminine de handbal a României, spune că tenisul e un sport infinit mai tensionat decât handbalul.

"La tenis e multă emoție, aici dacă ai greșit, imediat se vede. Nu poți să-ți repari foarte repede greșeala, ești tu singură și nu te ajută nimeni. În sporturile de echipă e altceva".

I-a ținut pumnii Simonei în fața televizorului și s-a bucurat când a revenit de la set și 1-5 contra Svitolinei. "Nici ea nu cred că mai spera, dar i-a ieșit. De altfel, în sport trebuie să crezi, să fii alături de favoriții tăi și la bine, dar mai ales la greu.

Noi, sportivii, suntem alături de ceilalți sportivi și la bine, și la rău pentru că știm ce înseamnă viața asta și știm câte sacrificii trebuie să faci ca să ajungi în vârf", subliniază Mika Brădeanu. 

"Îmi place calmul Simonei, poate câștiga turneul!"

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu o va susține sâmbătă din tribună pe Simona Halep și speră să-i poarte noroc.

"Ce-mi place foarte tare la ea este calmul pe care-l are, un calm care-mi transmite o concentrare foarte mare și o detașare de tot ceea ce nu i-ar face bine pentru tenis. E concentrată, nu pierde energie aiurea pentru ceea ce nu este de folos.

Energia ei este canalizată pe punct, pe minge, pe fiecare lovitură, asta e starea în care trebuie să ajungi pentru a câștiga. Simona e în starea asta acum", spune Covaliu.

Oficialul COSR spune că nu e ceva întâmplător pentru că "ea vine după trei turnee foarte bune. Și când faci trei turnee la rând la asemenea nivel, asta denotă o maturitate, și se vede că este un sportiv complet", a încheiat Covaliu.

Gazeta Sporturilor, unicul ziar de sport și editorul celui mai vizitat site de profil din România, onorează acest moment istoric relatând de la Paris pentru fanii tenisului. Nu rata edițiile speciale ale Gazetei de sâmbătă, duminică și luni + toate informațiile în timp real pe GSP.ro!

  • Finala dintre Halep și Ostapenko va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Pro TV și Eurosport.

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
597667370336981
Kitty Mace  •  10 Iunie 2017, 00:08

Parca e letona, nu ucrainianca...un meci ff greu pt. Simona cu o fata care are un forehand mai rapid ca al lui Murray& face peste 25 de greseli nefortate pe meci. Cred ca se pune prea mare presiune pe Simona& ii este mai greu asa. Pe prosport sau alt site de stiri e un titlu " mari asteptari de la Simona "...de ce?? Nu au contribuit deloc la dezvoltarea acestei jucatoare, nici federatia de tenis, numai tatal sau care s-a imprumutat peste tot sa-i asigure o cariera, el sa aiba asteptari. Cat despre noi ceilalti...sa ne bucuram ca avem o jucatoare in finala unui GS care a luptat tot turneul cu glezna bandajata& cu dureri la miscarile bruste. Deci...sa-i tinem pumnii pt. maine si Bafta!!

ando89
ando89  •  09 Iunie 2017, 22:30
Postat de kwd2015 pe 09 Iunie 2017, 22:17

Lol

O seară cum îți dorești, adversar onorabil:)

kwd2015
kwd2015  •  09 Iunie 2017, 22:17
Postat de ando89 pe 09 Iunie 2017, 20:56

Bine, data viitoare discutam despre gagici și mașini tunate:)

Lol

Vezi toate comentariile (30)
Comentează