SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

De două ori mai ofensivă decât Nadal » Cum și-a devorat Ostapenko adversarele în drumul către finală

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 iunie 2017 09:46

În drumul său către finală, Jelena Ostapenko, viitoarea adversară a Simonei Halep din ultimul act de la Roland Garros,  a arătat o formă incredibilă și o stăpânire de sine cum rareori vezi la o jucătoare de doar 20 de ani. 

Până în finală, Ostapenko le-a învins pe Laura Chirico, Monica Puig, Lesie Țurenko, Sam Stosur, Caroline Wozniacki și Timea Bacsinszky, pierzând patru seturi până în ultimul act.

Cunoscută ca o jucătoare extrem de ofensivă, care lovește bine atât cu forehandul cât și cu backhandul, Ostapenko a ieșit în prim plan prin numărul uriaș de lovituri direct câștigătoare reușite în cele șase meciuri de până acum. 

În toate aceste șase meciuri, letona a reușit nu mai puțin de 245 de lovituri direct câștigătoare, fiind lideră într-un clasament al numărului de astfel de lovituri, surclasându-i pe cei patru semifinaliști de pe tabloul masculin, Murray, Wawrinka, Nadal și Thiem.

În cinci meciuri, Nadal, de nouă ori campion la Paris, a reușit să aibă doar 118 astfel de lovituri, Ostapenko izubutind, în șase meciuri, să aibă un număr de două ori mai mare al loviturilor direct câștigătoare, 245.

  • Marea finală dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Eurosport. 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
471014226397712
Lia Da  •  09 Iunie 2017, 22:01

mie imi plac chitaiturile pe care le scoate letona,de fiecare data cand loveste mingea! :))) uoah,uoaah... :)))

timm
timm  •  09 Iunie 2017, 14:44
Postat de iulihenry14 pe 09 Iunie 2017, 12:34

Mai ofensiva decat Nadal =))))) AHAHAHAHAHAHAHA. V-ati gasit ce comparatie sa faceti. Nadal e jucator ofensiv rau. E recunoscut pentru asta =)))) Comparati cu Thiem, Wawrinka etc daca vrei ofensiva nu cu Nadal. Amatorism de mare clasa.

Pai e comparatia si cu Thiem si Wawrinka si e mai ofensiva. Ai datele lor in poza.

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  09 Iunie 2017, 14:14

Nu o mai tot ridicați în slăvi pe letona asta. Dacă ar fi jucat cu o Kerber în forma care a consacrat-o, cu Svitolina sau cu Pliskova mă îndoiesc că ar mai fi avut statisticile astea. De fapt nu le-ar mai fi avut, pentru că ar fi ieșit repede din turneu. E meritul ei că a profitat de o conjunctură favorabilă, cu o parte de tablou de pe care nr. 1 s-a făcut de râs și restul favoritelor au picat secerate, dar până la urmă e o jucătoare anonimă care are deja 20 de ani și până la vârsta asta nu a dat semne că e vreo Serena sau Steffi Graf în devenire. Dacă Simona nu își mai scrântește iar vreo gleznă o va bate cum a bătut-o pe conaționala ei, Sevastova, în finala de la București.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează