SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

FOTO Caricatură sinistră realizată de ucraineni, după ce bielorusa Aryna Sabalenka s-a impus la Australian Open

Aryna Sabalenka / Sură foto: Imago Images +30   FOTO
Aryna Sabalenka / Sură foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 18:39 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 20:11

Bielorusa Aryna Sabalenka, campioană la Australian Open pentru al doilea an la rând, a fost luată la țintă de ucraineni la scurt timp după triumful reușit de aceasta la Melbourne. Jucătoarea de 25 de ani, acuzată de-a lungul timpului că ar refuza să se dezică de regimul Lukașenko, a fost ironizată printr-o caricatură sinistră. 

Campioana de la Antipozi n-are parte doar de urale și felicitări, ea întâmpină și ostilitate după victoria reușită în primul Grand Slam al anului. Ucrainenii n-au digerat prea bine succesul jucătoarei născute la Minsk, taxând-o printr-un desen ce o pune pe Sabalenka într-o lumină extrem de negativă.

Aryna Sabalenka, dezvăluiri din camera de hotel, de la Australian Open: „Am băut, am dansat. Unii au băut mult! Așa sărbătorim noi”
AUSTRALIAN OPEN
Aryna Sabalenka, dezvăluiri din camera de hotel, de la Australian Open: „Am băut, am dansat. Unii au băut mult! Așa sărbătorim noi”

FOTO Caricatura sinistră realizată de ucraineni după ce bielorusa Aryna Sabalenka s-a impus la Australian Open

UkrBall, o comunitate cu peste 200.000 de urmăritori pe Facebook, fondată de fani de-ai lui Dinamo Kiev în 2012, a publicat o caricatură odioasă în ziua în care Sabalenka s-a încoronat la Australian Open

Caricatura sinistră realizată de cei de la UkrBall / Sursă foto: Facebook
+26 FOTO

Pagina care se autointitulează o „companie de media/știri” a dorit s-o condamne pe Sabalenka, astfel, pentru presupusele legături pe care le-ar avea cu dictatorul Aleksandr Lukașenko.

Aryna Sabalenka: „Nu sprijin războiul, nu vreau să fiu implicată în chestiuni politice”

Nu puține au fost momentele în care jurnaliștii au chestionat-o pe Aryna Sabalenka pe marginea implicării țării sale în războiul sângeros din Ucraina. Vara trecută, în timpul Roland Garros, bielorusa a transmis că nu va mai răspunde deloc întrebărilor cu tentă politică

„Am spus-o de multe ori: nu sprijin războiul! Nu vreau ca țara mea să fie implicată într-un război. Sunt doar o jucătoare de tenis în vârstă de 25 de ani, una care nu vrea să fie implicată în chestiuni politice”, a transmis Aryna.

Întrebată la acel moment dacă este de partea lui Aleksandr Lukașenko, președintele din Belarus, Sabalenka a replicat: „E o întrebare dificilă. Nu sprijin războiul, așa că în acest moment nu îl sprijin nici pe Lukașenko”.

Despre pozele pe care le are alături de Lukașenko (n.r. - controversatul președinte al Belarusului), Aryna a spus că sunt vechi, de la un meci de Fed Cup, când „nimic rău nu se întâmpla”.

La puține luni după startul războiului, fostul jucător ucrainean Alexandr Dolgopolov o acuzase pe bielorusă că ar fi semnat un document prin care a cerut stoparea protestelor naționale împotriva lui Lukașenko

Aryna Sabalenka, în martie 2023: „Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură”

Tot anul trecut, Sabalenka făcea dezvăluiri despre relația dificilă pe care o are în vestiar cu rivalele sale din circuit.

„A fost foarte greu să înțeleg că sunt atât de mulți oameni care mă urăsc fără motiv. Nu am făcut nimic. E greu pentru mine! Niciodată nu m-am confruntat cu atâta ură. Sunt multe persoane care îmi trimit mesaje pe Instagram după ce pierd meciuri, dar niciodată nu am mai trecut prin ce mi se întâmplă acum în vestiar”, spunea Aryna. 

Ea a completat: „Am avut unele conversații ciudate și câteva certuri, nu cu fetele, ci cu membrii echipelor lor”.

Dacă aș putea opri războiul, aș face-o, dar, din păcate, nu stă în puterea mea

- Aryna Sabalenka, în aprilie 2023

Citește și alte știri din tenis:

Jannik Sinner, campion de Grand Slam în premieră: „Mi-aș dori ca tot mai mulți copii să simtă că asemenea libertate este posibilă”

Momentul care a decis finala Australian Open » Justine Hénin a descoperit cheia duelului Jannik Sinner - Daniil Medvedev

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
fany
fany  •  03 Februarie 2024, 15:19

Neamuri *** de când li se dă prea multă atenție. Au impresia că sunt centrul Universului. Se va încheia și războiul odată și vor veni cu picioarele pe pământ .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  29 Ianuarie 2024, 21:57

Caricatura reusita. Simbolizeaza banditsimul rusesc.

istet10
istet10  •  29 Ianuarie 2024, 21:57
Postat de carol_k pe 29 Ianuarie 2024, 11:52

Atunci si Romania trebuia tratata la fel in timpul dictaturii lui Ceausescu, identic. Asa ti-ar fi placut?

Evident ca si Ungaria lui Kadar.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează