SPORTURI  »  TENIS  »  PROBLEME DE SĂNĂTATE

A suferit de bulimie » Caroline Garcia, dezvăluiri emoționante despre problemele de sănătate: „Când eşti singură, este mai greu să fii în control”

Caroline Garcia // FOTO: Imago
Caroline Garcia // FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 18:14 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 18:53

Caroline Garcia, câştigătoarea Turneului Campioanelor 2022, a dezvăluit într-un interviu pentru L'Equipe că s-a confruntat cu tulburări de alimentaţie, încercând să „umple un gol'' atunci când lucrurile nu mergeau în direcţia dorită pe terenul de tenis.

Tenisul e un sport al singurătății și al competitivității, iar efectele acestui fapt sunt dezvăluite rar. 

Caroline Garcia, 29 de ani și 4 WTA, și-a făcut curaj și într-un interviu pentru cotidianul francez a dezvăluit că a suferit de bulimie și că ultimii ani au fost marcaţi de „'lacrimi şi nopţi nedormite''. 

„Fiecare este diferit. Unii nu mai mănâncă, dar la mine a fost invers. M-am obişnuit să-mi caut refugiul în mâncare. Te simţi atât de pustiită, atât de tristă încât simţi nevoia să umpli acest gol. A venit din suferinţa de a nu reuşi să fac ceea ce îmi doream pe teren, de a nu mai câştiga

Mâncarea mă alina timp de câteva minute. Ştim cu toţii că nu durează, dar a fost o cale de evadare. Când eşti singură, este mai greu să fii în control. În tenis, petreci mult timp singură în camera ta. Aşa s-a întâmplat'', a explicat Garcia pentru L'Equipe.

Emma Răducanu, prima reacție după ce a ieșit în lacrimi de pe teren » Din ce cauză spune că s-a accidentat
AUCKLAND
Emma Răducanu, prima reacție după ce a ieșit în lacrimi de pe teren » Din ce cauză spune că s-a accidentat

Caroline Garcia, dezvăluiri emoționante

Caroline, semifinalistă la US Open în 2022, a fost o junioară promițătoare, a ajuns până în Top 10, dar apoi nu s-a mai regăsit. Lucrurile au intrat din nou pe drumul cel bun în 2022, când la finalul său s-a impus la Turneul Campioanelor. 

Pentru a trece peste situația cu care se confrunta a împărtășit problemele prin care trecea: „Începi să înţelegi şi să realizezi că dacă se întâmplă asta, nu este sfârşitul lumii''.

Jucătoarea franceză a depăşit acum problemele cu bulimia şi reuşeşte să gestioneze momentele în care reapare: 

„De când îmi fac mai mult timp pentru mine, se întâmplă mai puţin. Şi când se întâmplă, accept asta mai bine şi nu mă simt vinovată. Să îmi permit câteva răsfăţuri regulate mă ajută să evit prea multe pofte. 

Am fost prea dură cu mine la un moment dat. Sunt genul de persoană care îşi urmăreşte greutatea la gram. Acum, dacă vreau pizza timp de două zile, merg şi iau pizza'', a dezvăluit ea. 

11 turneea câștigat Caroline Garcia în carieră, patru dintre ele anul trecut, la Bad Homburg, Warsaw, Cincinnati, WTA Finals Fort Worth

Ce este bulimia?

Bulimia este o afecțiune de ordin psihic, din categoria tulburărilor alimentare. Se poate manifesta la orice vârstă, la ambele sexe, dar există o tendință de apariție a bolii la tineri și la persoanele de sex feminin. 

Cei care au această boală sunt prinși într-un cerc vicios: consumă multe alimente și apoi încearcă să compenseze această supraalimentare prin vărsături, administrarea de laxative sau diuretice, diete drastice sau exerciții excesive. Acest comportament aberant produce grave tulburări metabolice. Tratamentul poate ameliora problema și, uneori, chiar o rezolvă. 

4este locul cel mai de sus pe care l-a atins Caroline Garcia în ierarhia WTA, prima oară în 10 septembrie 2018

VIDEO Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor 2022

Citește și: 

Sprijinul din lojă » Doi jucători de top dezvăluie ce înseamnă pentru ei faptul că mamele lor au jucat tenis

Veste proastă pentru Novak Djokovic » Ratează două turnee importante pentru că nu s-a vaccinat

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  06 Ianuarie 2023, 09:05

Deh!Daca *** nu a știut ca Toni Iuruc e iar liber!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danglumetu
danglumetu  •  05 Ianuarie 2023, 19:47

toti intervievatii spun doar ce le convine, minciuna prin omisiune e lege!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează