SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Carusel feminin » Campioana de la Australian Open a fost eliminată în primul tur la Roland Garros

Angelique Kerber a reușit cel mai lung parcurs la Roland Garros în 2012, când a ajuns până în
Angelique Kerber a reușit cel mai lung parcurs la Roland Garros în 2012, când a ajuns până în "sferturi" // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2016 00:00

Angelique Kerber s-a înscris ieri în tiparul ultimilor cinci ani, unul din care au ieșit doar Serena Williams și Victoria Azarenka.

Primul meci al zilei de ieri de pe arena Philippe Chatrier a fost cel dintre Angelique Kerber și Kiki Bertens. Favorita trei contra unei jucătoare de locul 58 WTA.

Câștigătoarea de la Australian Open împotriva unei olandeze care urcat cel mai sus în turneele de Mare Șlem până în optimi de finală. Mai mult, Kerber avea șanse la primul loc în ierarhia mondială.

După trei seturi, cea care a părăsit terenul învinsă a fost germanca. Olandeza s-a impus cu 6-2, 3-6, 6-3.

"Am venit la Paris să joc fiecare meci în parte, pas cu pas. Știam că trebuie să etalez cel mai bun tenis al meu încă din primele runde pentru că oricine e greu de învins la un turneu de Mare Șlem. Am încercat, dar nu a fost ziua mea. Am încercat să lupt și în setul al treilea. Din nefericire pentru mine, ea a evoluat foarte bine în momentele importante", a spus Angelique.

Eliminarea timpurie a germancei nu poate fi încadrată în categoria mari surprize dacă privim în ansamblu ce se petrece în ultimii ani în circuitul feminin. Jucătoarele care reușesc să confirme rezultatele se pot număra pe degetele de la o mână. În 2016, în cele 27 de turnee jucate s-au impus 22 de jucătoare diferite.

Patru în treizeci de ani

La nivel de turnee de Mare Șlem, doar Serena Williams a reușit să facă dubla Australian Open- Roland Garros în ultimii cinci ani, iar Victoria Azarenka a pus lângă titlul de la Melbourne o semifinală la Paris în 2013. În rest, cele care au triumfat la Antipozi au ieșit repede de la Roland Garros.

Faptul că se desfășoară pe suprafețe diferite, hard și zgură, face și mai grea atingerea acestei performanțe. În ultimii 30 de ani, în afară de Serena, doar trei jucătoare au mai reușit să pună cele două trofee unul lângă altul în același an: Steffi Graf în 1988, Monica Seles în 1991 și 1992 și Jennifer Carpriati  în 2001.

Cum s-au descurcat câștigătoarele de la Australian Open la Roland Garros în ultimii cinci ani:

2011 Kim Clijsters turul 2
2012 Victoria Azarenka turul 4
2013 Victoria Azarenka semifinale
2014 Na Li turul 1
2015 Serena Williams câștigătoare
2016 Angelique Kerber turul 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează