SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Casper Ruud, omul momentului în ATP: a cucerit al cincilea titlu al anului, performanță unică în 2021!

Casper Ruud are cinci titluri în 2021 / Sursă foto: Twitter
Casper Ruud are cinci titluri în 2021 / Sursă foto: Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 23:30 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 00:40

Casper Ruud (22 de ani, 10 ATP) a câștigat turneul ATP 250 de la San Diego, după o victorie categorică reușită în finală contra britanicului Cameron Norrie (26 de ani, 26 ATP), scor 6-2, 6-0.

Norvegianul Casper Ruud tinde să devină unul dintre jucătorii la modă din circuitul masculin. Anul acesta, a intrat în premieră în Top 10, iar rezultatele din 2021 confirmă saltul din clasament. Ruud are 5 titluri în 2021, performanță pe care niciun alt jucător din ATP n-a mai reușit-o în actualul sezon.

Ruud a cucerit titlurile de la Geneva, Bastad, Gstaad, Kitzbuhel și San Diego, toate de categorie 250. Totuși, ascensiunea acestuia și-a făcut simțită prezența și în turneele mari. A ajuns până în semifinale la Monte Carlo și Madrid și a făcut „sferturi” la Cincinnati și Rogers Cup.

Casper Ruud, în cărți pentru Turneul Campionilor

Ruud, prezent recent și în echipa Europei în Laver Cup, e pe locul 8 în clasamentul din 2021, astfel că are șanse importante să se califice la Turneul Campionilor de la Torino.

De altfel, specialiștii îl consideră pe Casper Ruud unul dintre jucătorii care vor triumfa măcar o dată la Roland Garros în viitorul apropiat. Precum un spaniol veritabil, zgura e suprafața preferată a norvegianului.

Casper Ruud, protejatul familiei Nadal

Casper Ruud se antrenează de mai bine de trei ani la Academia lui Rafael Nadal din Manacor, fiind cel mai important produs al școlii de tenis a spaniolului. De altfel, Ruud și Nadal se antrenează deseori împreună, norvegianul declarându-și în repetate rânduri simpatia față de marele campion spaniol: 

Casper Ruud, omul momentului în ATP: a cucerit al cincilea titlu al anului, performanță unică în 2021!
Casper Ruud și Rafael Nadal

Vorbim de fiecare dată când ne întâlnim la Academie, ne antrenăm. Trebuie s-o spun, e clar că Rafa m-a ajutat enorm în ultimii ani pentru a atinge acest nivel. Am primit ajutor și din partea lui Toni Nadal. Chiar dacă îl antrenează acum pe Felix Auger-Aliassime, el e în continuare implicat în tenisul meu”, a spus recent Casper Ruud, conform Tennis Head.

Rafael Nadal e unul dintre motivele pentru care am vrut să devin profesionist. Academia lui e grozavă, e cu siguranță printre cele mai bune zece locuri din lume unde poți să te concentrezi pe cariera ta - Casper Ruud

VIDEO Rezumatul finalei Casper Ruud - Cameron Norrie

Citește și alte știri din tenis:

Alexander Zverev, în pericol? ATP pornește investigația pentru acuzațiile de violență domestică: „Avem responsabilitatea să fim foarte atenți”

Aryna Sabalenka, out de la Indian Wells: depistată pozitiv cu COVID-19 » În martie spunea că nu are încredere în vaccin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează