SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Precauție la vârf: ce jucătoare din Top 10 s-au înscris la competiția care precede US Open + decizia Simonei Halep

Karolina Pliskova în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Karolina Pliskova în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 14:10 / Actualizat miercuri, 29 iulie 2020 16:01

Cinci sportive din Top 10 s-au înscris la turneul de la Cincinnati, care ar trebui să se joace la New York începând cu 21 august, iar Simona Halep nu este printre ele.

Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Kiki Bertens, Belinda Bencic și Serena Williams sunt cele cinci care intenționează să participe la competiția de categorie Premier 5. 

Rămâne de văzut dacă întrecerile de la Cincinnati, 21-28 august, și US Open, 31 august-13 septembrie, se vor desfășura. Americanii au împins termenul pentru luarea unei decizii în ceea ce privește organizarea celor două competiții de la New York până pe 3 august. 

De pe lista turneului Premier 5, din Top 10 lipsesc Ashleigh Barty, Simona Halep, Elina Svitolina, Bianca Andreescu și Naomi Osaka. De asemenea, trebuie menționat că înscrierea la un turneu nu înseamnă neapărat și participarea, oricare dintre jucătoare putându-se retrage în funcție de cum evoluează situația. Circuitul feminin e programat să pornească din nou la drum pe 3 august, odată cu turneul de la Palermo.

Fără Federer și Monfils

La masculin, turneul de la Cincinnati, 22-28 august, este de categorie Masters 1000, iar din Top lipsesc doar Roger Federer, care se recuperează după o accidentare și a anunțat că nu va mai juca în 2020, și Gael Monfils. Circuitul ATP se reia chiar cu această întrecere.

Premii mai mici 

Organizatorii turneului de la Cincinnati au fost nevoiți să scadă bugetul toal, având în vedere măsurile sanitare pe care trebuie să le ia. Astfel, de la 6 milioane de dolari în 2019, bursa totală a ajuns la 4.2. 

Suma totală pentru premii va fi de 1,8 milioane de dolari, iar cei care vor avea mai mult de suferit sunt jucătorii care vor ajunge în fazele finale: dacă anul trecut câștigătorul a primit 1.114.225 de dolari, acum el va încasa 285.000. Americanii s-au gândit totuși să mărească sumele pentru jucătorii din calificări și pentru cei care pierd în primele tururi.

Citește mai multe știri din tenis:

VIDEO Simona Halep se pregătește de revenire » Antrenament intens pentru fostul număr 1 mondial

Serena Williams face un pas în spate: „Am mers la organizatori și le-am spus asta”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează