SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ce s-a întîmplat cu Simona Halep în setul 2 cu Jankovici

foto: australianopen.com
foto: australianopen.com

Articol de GSP - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 16:35

"Înainte de acest sezon, visul meu a fost să joc un sfert de finală de Mare Şlem. Aşa că visul meu s-a îndeplinit şi sînt foarte, foarte fericită", a declarat Simona Halep la finalul meciului cîştigat împotriva sîrboaicei Jelenei Jankovici, scor 6-4, 2-6, 6-0.

A fost victoria cea mai importantă din cariera de pînă acum a Simonei, victoria care a calificat-o în sferturile de finală de la Australian Open. Dar unele întrebări rămîn. Simona a avut o cădere inexplicabilă în setul secund, atunci cînd a pierdut 3 gameuri pe propriul serviciu.

Întrebată de acest fapt, jucătoarea română în vîrstă de 22 de ani a încercat o explicaţie: "Pur şi simplu am căzut din punct de vedere fizic. Nu ştiu ce s-a întîmplat, dar eram epuizată. Asta m-a făcut să cred că nu am nimic de pierdut în setul 3 şi că trebuie să dau totul".

Căldura din prima săptămînă de Australian Open a doborît multe jucătoare. De exemplu, rusoaica Maria Şarapova, eliminată de Dominika Cibulkova, viitoarea adversară a Simonei Halep, nu a ţinut ritmul întrecerii şi, cu soarele în faţă, a comis 7 greşeli neforţate în ultimul set contra slovacei!

Cifrele partidei Halep - Jankovici
Mingi cîştigătoare 22-23
Greşeli neforţate 28-43
Aşi 0-2
Duble greşeli 4-2
Mingi de break cîştigate 6/13 - 4/8
Puncte cîştigate 81-69

Simona şi-a asigurat pentru calificarea în sferturi un cec în valoare de 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA.


Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (50)
dtdr
dtdr  •  20 Ianuarie 2014, 15:57

Asta care pune aceasta intrebare n-a facut sport in viata lui, numai la TV. Ca sa-si dea seama sa se apuce de sport si o sa priceapa ( poate ) !

glorie
glorie  •  20 Ianuarie 2014, 15:26
Postat de williamfaulkner pe 20 Ianuarie 2014, 12:35

Sunt intru totul de acord. Cel mai bun exemplu e chiar Jankovici, care, in loc sa se concentreze si sa se motiveze, se uita tot timpul spre antrenor/frate si boscorodeste. De-aia nu mai e numarul 1. Simona nu are nevoie de antrenor, parerea mea.

Orice jucatoare are nevoie de antrenor! Altfel cine sa le invete sa se desavarseasca? Si tactica? Are nevoie de antrenor pentru top 5 fara discutie. Eu n-am acuzat lipsa unui antrenor in acest inceput de an, pentru ca oricum nu putea schimba multe intr-un timp prea scurt, inca poate mai mult rau facea pentru acest Mare Slem. Asa ca doamna Ruzici a luat o decizie excelenta, antrenorul vine dupa Open-ul Australian. Si va fi un nume mare! Murray si-a luat antrenor pe Lendl sau cine, iar rezultatele s-au vazut. A castigat Wimbledonul.

glorie
glorie  •  20 Ianuarie 2014, 15:22
Postat de botizan pe 20 Ianuarie 2014, 13:19

Femeile nu sunt normale ... uite in sferturi poate ajunge ... Muguruza =))))

Asta pentru ca ATP-ul este intr-adevar foarte puternic la top 10 dar WTA-ul este mai puternic decat ATP per total. In ATP in afara topului 10 sunt jucatori mult mai slabi. In WTA de aceea exista surprize dar se vor aseza lucrurile si acolo! Nu rade, pentru ca Muguruza este o jucatoare tanara de exceptie. La fel si Bouchard si Stephens. Ele vin urma mai ceva ca trenul.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează