SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Fantastic! Simona Halep a zdrobit-o pe Jelena Jankovici şi este în sferturile de finală de la Australian Open!

Simona Halep, foto: reuters +2   FOTO
Simona Halep, foto: reuters

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 16:35

Simona Halep a reuşit o performanţă fantastică în această dimineaţă, reuşind s-o învingă pe Jelena Jankovici, a 8-a jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-0. ♦ Românca în vîrstă de 22 de ani s-a calificat în sferturile de finală, cel mai bun rezultat al ei în turneele de Mare Şlem, şi o va întîlni pe slovaca Dominika Cibulkova. Meciul se va disputa miercuri dimineaţă, nu se cunoaşte încă ora de start.

Halep ştia că trebuie să joace mult mai bine decît în primele meciuri pentru a se califica în sferturi şi a început în forţă. A făcut şi break în al treilea game, controlînd startul confruntării. Încăpăţînata sîrboaică nu a renunţat la luptă şi a egalat la 3, însă Simona a mai făcut un break şi şi-a adjudecat prima manşă cu 6-4.

Setul al doilea a fost diametral opus, iar Jankovici a controlat de la un capăt la altul. A făcut şi trei breakuri, iar Simona Halep doar unul şi părea în corzi. Fostul lider mondial s-a impus cu 6-2 şi devenea favorită în decisiv.

Primul game din setul al treilea a fost decisiv!
Lăudată de Virginia Ruzici pentru puterea mentală de care dă dovadă, Halep a arătat din nou de ce este în stare. Chiar primul game din setul al treilea a fost cel care a decis cîştigătoarea. După o luptă aprigă de aproape 15 minute, în care Jankovici a salvat 3 mingi de break, Halep a reuşit breakul la a 4-a minge.

De acolo, totul a mers într-o singură direcţie! Jankovici a căzut psihic şi Simona a mai pierdut doar 2 puncte pe propriul serviciu în 3 gameuri, reuşind şi încă două breakuri pentru un categoric 6-0!

Cea mai bună performanţă din carieră
Prin această victorie, jucătoarea română a obţinut şi cea mai bună performanţă la un turneu de Mare Şlem, accederea într-un sfert de finală! Ultima jucătoare din România care a reuşit o performanţă similară a fost Sorana Cîrstea, în 2009, la Roland Garros.

Cifrele partidei Halep - Jankovici
Mingi cîştigătoare 22-23
Greşeli neforţate 28-43
Aşi 0-2
Duble greşeli 4-2
Mingi de break cîştigate 6/13 - 4/8
Puncte cîştigate 81-69

Cu Cibulkova în sferturi
Simona are şanse importante chiar şi pentru semifinale la Australian Open, mai ales pentru că rusoaica Maria Sharapova, a treia favorită la cîştigarea turneului, a fost eliminată tot astăzi de Dominika Cibulkova. Chiar slovaca este adversara Simonei Halep în sferturi.

Cibulkova o conduce în meciurile directe pe Simona, scor 2-1, iar ultima victorie a fost obţinută tot de jucătoarea din Slovacia, la Indian Wells.

Primele reacţii ale Simonei Halep după victorie
"Este o mare bucurie pentru mine să evoluez într-o fază atît de avansată. Jelena a fost lider mondial, a trebuit să fiu foarte atentă. În setul 2 m-am simţit foarte obosită, dar mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut şi mi-am făcut jocul.

Am înţeles că trebuie să fiu agresivă şi că trebuie să mă bucur de orice meci. Cibulkova joacă foarte puternic, acoperă bine terenul, dar eu voi căuta să mă bucur de aceste momente, cine ştie ce se va întîmpla".

Culmea, locul în top 10 e în pericol
În cazul în care este eliminată în sferturi, Halep mai poate rata prezenţa în Top 10 WTA după Australian Open doar dacă Ana Ivanovici ajunge cel puţin în finală, sau una dintre Flavia Pennetta şi Dominika Cibulkova cîştigă turneul.

Simona şi-a asigurat pentru calificarea în sferturi un cec în valoare de 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (271)
jgionea
jgionea  •  21 Ianuarie 2014, 11:22
Postat de joaquin pe 21 Ianuarie 2014, 08:37

Corect doar în ceea ce-o privește pe Simona . Halep va juca de ora 2 noaptea ! Apoi însă urmează al doilea sfert Radwanska-Azarenka după care intră Nadal cu Dimitrov . Atât în prima sesiune . În sesiunea de seară ( ora 10.30 în România ) Murray - Federer . De unde ai scos semifinala Na Li - Bouchard ??!

Eugenie Bouchard a eliminat-o pe Ana Ivanovic(!). Un interviu amuzant la sfarsitul meciului frantuzoaicei din Montreal ://www.thestar.com/sports/tennis/2014/01/20/eugenie_bouchard_reaches_australian_open_semifinals.htmsa Da,Miercuri e alocata de organizatori ca zi de sferturi.Asa ca semifinala lui Na Li cu Bouchard va fi probabil joi si apoi finala femei sambata. La Baieti: =Berdych l-a batut deja pe Ferrer; =Chiar acum (20 in Melbourne, 11 in Romania) joaca sfertul Djokovic cu Wavrinka =Nadal joaca cu Dimitrov maine la orele 14(scadeti 9 ore) =Da, Murray joaca cu Federer maine seara(19,30) Sper ca acum ne-am pus de acord spre beneficiul tuturor

subiectiv777
subiectiv777  •  21 Ianuarie 2014, 10:02
Postat de daniels7714 pe 21 Ianuarie 2014, 09:09

asta cu strategia ... nu stiu cat de bine si de competenta poate fi realizata , atata timp cat Simona nu are antrenor !!!

La nivelul asta NU te gandesti mai departe de meciul care urmeaza pentru ca iti risipesti aiurea concentrarea si forta mentala. Iar in timpul meciului te gandesti DOAR cum sa castigi mingea care urmeaza. Altfel esti fiul (fiica) ploii.

subiectiv777
subiectiv777  •  21 Ianuarie 2014, 09:58

Ivanovic e deja out, Pennetta e si ea out iar Cibulkova nu are cum sa castige turneul chiar daca putem admite ca ar avea oarece sanse sa treaca de Halep. Simona intra sigur in top 10.

Vezi toate comentariile (271)
Comentează