SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

„Înăuntrul meu, am știut asta” » Ce strategie a avut Emma Răducanu pentru US Open + ce s-a întâmplat în singura întâlnire cu Leylah Fernandez, cealaltă „senzație” din finală

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021, foto: Imago
Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 09:57 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 11:21

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021, la abia al doilea turneu de Grand Slam în care participă pe tabloul principal. 

Jucătoarea britanică cu origini românești este clasată deocamdată pe locul 150 WTA, dar poate ajunge până pe poziția 24, dacă se impune în finala contra unei alte adolescente Leylah Fernandez. În vârstă de 18 ani, Emma trăiește visul american, după o nouă victorie foarte impresionantă, contra grecoaicei Maria Sakkari, în semifinale. 

Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren, sunt dezolată”
US OPEN 2021
Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren, sunt dezolată”

Emma Răducanu e în finala US Open: „Nu știam dacă îmi pot menține jocul împotriva celor mai bune jucătoare din lume”

„Sincer, timpul a trecut foarte rapid la New York. Am avut grijă de jocul meu și după 3 săptămâni sunt în finală, ceea ce e incredibil. Astăzi, nu m-am gândit la nimic altceva decât la mine. Aș vrea să mulțumesc echipei mele, precum și celor care m-au susținut acasă. N-am presiune în finală, fiindcă sunt jucătoare venită din calificări”, a explicat Emma Răducanu, după meci. 

„Până la US Open, am avut multe meciuri pregătitoare. Am jucat un turneu 125 în Chicago, apoi un 100 cu o săptămână înainte. Cred că mi-am clădit forma cu fiecare meci. Dar tot nu știam exact care va fi la US Open.

 Tenisul meu m-a surprins, fiindcă am reușit să cresc nivelul când am dat de jucătoare foarte bune. Înauntrul meu, am știut că am un nivel apropiat de fetele din vârf, dar nu știam dacă pot să-l mențin pentru un set sau două. Dar am făcut-o împotriva celor mai bune jucătoare din lume și, sincer, e incredibil”, a continuat Emma. 

Confruntarea cu Leylah Fernandez din finala US Open, surpriza Erei Open

Niciodată nu s-au mai întâlnit două jucătoare venit din calificări în finala unui turneu de Grand Slam. Număr 73 WTA, Leyla Fernandez a reușit să elimine nume foarte grele de pe tablou, precum Naomi Osaka, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber. Finala are loc sâmbătă. 

Canadianca în vârstă de 19 ani și Emma vin din circuitul de juniori, acolo unde s-au întâlnit o singură dată, la Wimbledon 2018, cu Leylah în postura de campioană la Roland Garros. S-a impus Emma Răducanu, scor 6-2, 6-4. 

Prima noastră întâlnire a avut loc la Toronto, fiindcă acolo m-am născut eu, iar ea e canadiancă, deci am legat o relație. Apoi, am avut meciul de la Wimbledon. Dar e clar că jocul și personalitatea noastră au evoluat foarte mult de atunci. Va fi diferit. Dar amândouă jucăm tenis foarte bun, deci va fi un meci bun. 
- Emma Răducanu

Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu în Vogue
+42 FOTO

Citește și alte știri de la US Open:

Maria Sakkari, marcată de eliminarea în fața Emmei Răducanu: „Parcă am fost absentă de pe teren”

EXCLUSIV „E pe un val nebun de tinerețe și încredere” » Alexandra Dulgheru, impresionată de Emma Răducanu pentru parcursul de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
rocky5
rocky5  •  11 Septembrie 2021, 11:50
Postat de Marian Timis pe 10 Septembrie 2021, 17:19

De departe Fernandez este net superioara "romancutei",va imbatati cu apa rece.!

Halepist, este?

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Septembrie 2021, 21:24
Postat de Marian Timis pe 10 Septembrie 2021, 17:19

De departe Fernandez este net superioara "romancutei",va imbatati cu apa rece.!

Britanica(cu parinti roman si chinezoaica) nu a pierdut nici un set!Si a jucat...9(noua)meciuri!Iar in finala... sansele sunt egale!Mi-e frica doar sa nu se blocheze din cauza emotiei!Prea a starnit harmalaie in jurul ei!In meciul cu Sakari la inceput avea probleme de respiratie!

594313068241247
Marian Timis  •  10 Septembrie 2021, 17:19

De departe Fernandez este net superioara "romancutei",va imbatati cu apa rece.!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează