SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Ciment fierbinte » Azi debutează la New York ultimul turneu de Mare Șlem al anului

Patru campioni la US Open: Marin Cilici - un titlu, Rafael Nadal - 2 titluri, Roger Federer - 5 titluri, Serena Williams - 6 titluri (de la stînga la dreapta) +3   FOTO
Patru campioni la US Open: Marin Cilici - un titlu, Rafael Nadal - 2 titluri, Roger Federer - 5 titluri, Serena Williams - 6 titluri (de la stînga la dreapta)

Articol de - Publicat luni, 31 august 2015 00:00

Serena Williams, Rafa Nadal, Novak Djokovici, Marin Cilici debutează azi la US Open. Andreea Mitu joacă din prima zi, iar Simona Halep se va confrunta marți cu Marina Erakovic.

De azi, timp de două săptămîni, New York-ul va vibra și în ritmul tenisului. Ultimul turneu de Grand Slam al anului are mai multe povești de urmărit.

Novak Djokovici speră să se afle și el în poziția Serenei, aceea de a începe US Open-ul cu posibilitatea de a face Marele Șlem. "Sper să ajungă din cuvintele voastre la urechile lui Dumnezeu. Am fost aproape și asta mă face să sper că se va mai întîmpla"

Roger Federer vrea să păstreze forma bună pe care arătat-o la Cincinnati. "Suprafața e diferită aici, mingile sînt mai rapide. Sper că nu am atins vîrful de formă prea repede și am păstrat ce e mai bun pentru final."

Caroline Wozniacki a dezvăluit că problemele sale de la genunchi sînt din cauza unei tendinite patelare. "Am boala săritorului. Sînt două oase care se freacă unul de altul, dar e în regulă atunci cînd  bandajez genunchiul".

Rafa Nadal are mai multă încredere în jocul decît în urmă cu cîteva luni şi nu e deranjat de faptul că nu e socotit favorit. "Nu sînt atît de arogant încît să cred că voi putea cîştiga, dar, în comparaţie cu ultimele luni, sînt mai aproape de titlu", a spus el.

Marin Cilici, deţinătorul titlului, se află într-o postură inedită. "Cucerirea unui titlu atît de mare lasă tot timpul o amprentă. Asupra mea, e una pozitivă. Sînt mai încrezător acum în jocul meu. Ştiu că e dificil să recreezi acele momente, dar psihic mă simt mai bine decît anul trecut", a analizat croatul.

Serena Williams e susținută de mulți jucători de top pentru a face Marele Șlem. "Are destulă forță să realizeze această performanță. Dacă nu voi fi cu ea în finală, îmi doresc să cîștige, dacă voi ajunge acolo, atunci vreau ca eu să cîștig", a spus Simona Halep. "E interesant și foarte captivant să urmărim ce se va întîmpla, pentru că nu avem prea multe ocazii să vedem așa ceva", a spus și Roger Federer.

"Cîte pungi avea?"

Nick Bolletieri și Darren Cahill au avut un schimb de replici amuzant pe Twitter despre Simona Halep. "Stăteam pe 5th Avenue și pe cine văd? Simona Halep. Are tot ce-i trebuie pentru a fi una dintre cele mai bune din lume! Darren Cahill a făcut o treabă bună cu ea", a scris reputatul antrenor american, care are o academie în Florida, de unde au ieșit mari campioni. Cahill i-a răspuns: "Cîte pungi de cumpărături avea, Nick? Mulțumesc pentru susținere, prietene. Ne vedem la terenuri".

Cinci meciuri de urmărit în prima zi la US Open:

  • Ana Ivanovici (Ser, 7)-Dominika Cibulkova (Svl)
  • Rafael Nadal (Spa, 8)-Borna Ciorici (Cro)
  • Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 19)-Jarkko Nieminen (Fin)
  • Fernado Verdasco (Spa)-Tommy Haas (Ger)
  • Svetlana Kuznețova (Rus, 30)-Kristina Mladenovic (Fra)

Românce la US Open

Azi

  • Andreea Mitu - Teresa Smitkova (Cehia)

Marți

  • Simona Halep (2) - Marina Erakovic (Noua Zeelandă)
  • Irina Begu (28) - Olga Govorţova (Belarus)
  • Alexandra Dulgheru - Angelique Kerber (Germania, 11)
  • Monica Niculescu - Alexandra Panova (Rus)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
994855783881790
Gorun Constantin  •  01 Septembrie 2015, 09:13

adi_stelistul
adi_stelistul  •  31 August 2015, 09:15

Nu pot sa cred ca inca n-ati aflat ca Sarapova s-a retras. Stirea e de ieri, serios!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează