SPORTURI  »  TENIS  »  BAZA VOINȚA

Ciprian Marica, noi precizări după acuzațiile făcute de Dantes Sport și Tennis Performance Team la adresa sa: „Am preluat o baza sportivă, Voința, în ruină, am investit enorm și am adus-o la standarde internaționale”

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 14:45 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 14:54

Ca urmare a articolelor de investigație publicate în zilele trecute de Gazeta Sporturilor, în care Ciprian Marica e acuzat de abuzuri, fostul internațional a venit cu precizări. Firmele Dantes Sport și Tennis Performance Team, prin vocile lui Ionuț Danteș, respectiv Cătălin Micula, dar și alte surse pe care ziarul le are din rândul chiriașilor Bazei Voința, îi impută lui Marica modul în care a ales să-i evacueze.

Articolele publicate de GSP:

Ciprian Marica răspunde acuzațiilor făcute de Dantes Sport și Tennis Performance Team

„S.C. DANTES SPORT S.R.L. reprezentantă legal, prin d-nul Danteș Ionuț, afirmă, conform celor publicate: deținerea unui drept de folosință în baza unui contract de închiriere activ, motivat de neamortizarea contabilă a investițiilor realizate si care ar fi condus la o prelungire automat contractul cu o perioadă de 10 ani.

Contrar, afirmațiilor formulate, S.C. DANTES SPORT S.R.L. nu a efectuat investiții asupra bunurilor imobile închiriate, astfel cum rezultă din cuprinsul contractului de cesiune încheiat la nivelul anului 2016, prin care S.C. DANTES SPORT S.R.L. a dobândit ca efect al cesiunii dreptul de folosință de la S.C. FIRST LOGISTICAL SPORT SUPPORT S.R.L.. S.C. DANTES SPORT S.R.L a cumpărat faptic investițiile realizate de locatarul -cedent anterior, cu suma de 30.000 euro TVA inclus, suma care de altfel a reprezentat intregul pret pentru vanzarea acestui business. Sumă, pe care, în mod tendențios, afirmă că nu a reușit să o amortizeze în decursul a 7 ani.

Mai mult, clauza invocată nici nu se aplică pretinselor investiții ale locatarului-cesionar ( DANTES SPORT S.R.L.) ulterioare cesionării contractului, întrucât în contractul inițial de închiriere sunt indicate express investițiile în sarcina chiriașului avute în vedere și de a căror amortizare a fost apreciată de părți a reprezenta o condiție a cărei îndeplinire va duce la prelungirea contractului.

O interpretare contrară, ar lipsi de efecte integral clauza, devenind pur potestativă – o prelungire automată a contractului prin efectuarea în ultima lună a perioadei contractuale a unei investiții minime ce, în mod evident, se va amortiza după expirarea perioadei contractuale, ar da naștere, nejustificat de intenția părților la semnarea contractului, la o nouă perioadă contractuală de 10 ani.

In toata aceasta perioada, incepand cu anul 2016 cand S.C. DANTES SPORT S.R.L a dobandit calitatea de Locatar in relatia cu Fundatia, niciodata nu a solicitat acordul Fundatiei pentru a efectua investitii si nici nu a informat Fundatia despre efectuarea vreunei investitii.

S.C. DANTES SPORT S.R.L. a stat intr-o pasivitate totala pana in luna decembrie 2022 cand avocatul Fundatiei i-a comunicat, prin intermediul executorului judecatoresc, Notificarea de incetare a contractului conform clauzelor acestuia incepand cu data de 01.02.2023, ocazie cu care i s-a solicitat ca incepand cu aceasta data sa elibereze.

Totodată, conform informațiilor publice existente S.C. DANTEȘ SPORT S.R.L. a avut o Cifră de afaceri în anul 2021 de 49.370 lei, în anul 2020 – 64.300 lei, în anul 2019 – 130.766 lei, în anul 2018 - 114.706 lei, în anul 2017 – 84.990 lei, în anul 2016 – 33.140 lei, înregistrând anual pierderi. Astfel, cu o medie lunară de venit, pe ultimii 5 ani de 7.400 lei se afirmă, în mod nereal, efectuarea unor investiții de circa 190.000 lei.

Concluzionând, nu a existat o prelungire automată a contractului, acesta încetând la data de 01.02.2023, fapt adus la cunoștință, în decursul lunii decembrie 2022, tocmai spre a readuce în atenția societății, obligațiile ce îi incumbă la finalizarea perioadei contractuale”.

Ce spune Ciprian Marica despre acuzațiile făcute de Cătălin Micula

„Cu privire la toate alegațiile acestei entități și a reprezentantului legal privind pretinsele nelegalități și pretinsa încetare abuzivă a contractului de închiriere, rugăm să aveți în vedere că S.C. TENNIS PERFORMANCE TEAM S.R.L. figurează în evidențele Fundației cu o creanță în cuantum de 184.950, 60 lei, verificată de instanța de judecată asupra caracterului cert, lichid și exigibil”.

Ciprian Marica a catalogat declarațiile lui Micula drept „afirmații denigratoare ale reprezentantului legal al societății ce activează în domeniul HoReCa, privind presiuni exercitate prin sesizarea instituțiilor publice cu competențe spre a verificare legalitatea activității comerciale.

Fără a desconsidera în vreun fel persoanele care aduc la cunoștința publicului sau autorităților activități imorale sau ilegale petrecute, prin sesizările adresate către aceste instituții, apreciind că este dreptul și totodată obligația cetățenilor de a aduce la cunoștință, prin sesizări făcute cu bună-credință, orice fapte care presupun o încălcare a legii.

Spre a putea combate aceste afirmații nereale, menționăm că ne-am adresat autorităților invocate a fi sesizate de subsemnatul, pentru a ne comunica, pentru fiecare entitate în parte din cadrul complexului ce activează în domeniul HoReCa: dacă activitatea acestor societăți a făcut obiectul vreunor controale în ultimele 12 luni și dacă aceste controale au fost demarate în baza unor sesizări ( fără vreo referire la subsemnatul, tocmai spre a elimina raționamentul că acestea ar fi fost făcute prin persoane interpuse).

Am preluat o baza sportivă, Voința, în ruină. Am investit enorm, din toate punctele de vedere, și am adus-o la standarde internaționale, ceea ce este in prezent: “ Nastase&Marica Sports Club”, 1 mil € in infrastructura bazei, 1,5 mil euro in Arenele de tenis Ilie Nastase și 1.5 mil € intr-un stadion de fotbal cu o capacitate de 1500 locuri- in marime oficiala și 2 terenuri de mini fotbal acoperite.

Pe langa terenurile de fotbal mentionate, avem o arenă de tenis moderna, reconstruita cu tehnologii de ultima ora, importate de la cei mai buni. 

Vreau să fac din “Năstase&Marica Sports Club” cel mai important club sportiv din București, sa fie un incubator de campioni. Asta este misiunea noastra (a mea si a lui Ilie Nastase) dar si un obiectiv personal si anume să determinam oamenii să stea departe de telefoane si tablete și să se simtă ca niște campioni pe terenurile noastre. Le oferim oamenilor condiții de top, pentru că azi sportul nu se mai poate face ca altadata.

În vremuri de criză ies la lumină caracterul oamenilor dar si principiile/valorile organizațiilor. In calitate de fost sportiv de performanta am dobandit rezilienta si am încercat dintotdeauna să nu las sisteme vechi să mi pună piedici. ADN-ul meu de business e făcut să evolueze și să caute mereu eficiența și sustenabilitatea pe termen lung.

In cei peste 15 ani de cariera am sustinut copii din toate mediile, in special cei care se aflau in imposibilitatea de a investi in sport, le-am oferit ajutor financiar si le-am dat o directie buna. Niciodata nu am iesit public sa spun asta pentru ca nu sunt croit in maniera de ma lauda. Prefer sa las faptele sa vorbeasca de la sine.

In cadrul Fundatiei avem si un program de burse. Proiect pe care o sa-l lansam curand, oficial”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
argus
argus  •  22 Februarie 2023, 21:54

Marica se victimizeaza, in timp ce faptele il contrazic! As aminti aici conflictul cu Ilie Nastase, pe aceiasi tema! Din asociat a ajuns sa devina proprietarul bazei (sau actionar majoritar?)! Si, aici face pe "fata mare" Marica, omitand acuzele aduse de acelasi Ilie Nastase ca s-a folosit de o iscalitura in fals1 Caracter? Zero! Matrapazlacurile se pare ca reprezinta "crezul" acestuia in reusita in afaceri! Cum se zice, "hotul neprins e negustor cinstit"! Atata lume sa te acuze de incorectitudini, abuzuri si tu sa tot o dai in "explicatii", in loc sa-i actionezi in justitie pentru "defaimare", este o dovada a faptului ca acuzele aduse nu pot fi contestate! Daca nu era prins cu "mata-n sac" (ma refer la adulterul care a tinut paginile ziarelor) ar fi fost in starea sa spuna ca nu despre el este vorba. Cine mai face afaceri cu Marica ori este credul, ori nu-i cunoaste "abilitatile"! sper ca pana la urma, pagubitii (incepand cu Ilie Nastase) sa il dea in judecata pe cel ce "dribleaza" bunul simt, cinstea, corectitudinea!

befree
befree  •  06 Februarie 2023, 20:37

Marica are caracterul unei ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laur_gr
laur_gr  •  06 Februarie 2023, 15:16

Nu a preluat-o in ruina si nu a dus-o la standarde internationale. Nu a imbunatatit terenurile de tenis cu nimic, iar acum copiii nici nu mai pot sa intre in baza sa joace.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează