SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV „Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open

Bucuria primei victorii la US Open / Sursă foto: Instagram @Simona Halep +11   FOTO
Bucuria primei victorii la US Open / Sursă foto: Instagram @Simona Halep

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 00:20 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 09:43

Ciprian Porumb, fostul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a analizat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro, debutul victorios al Simonei Halep la US Open, dar și perspectivele ei de la New York.

  • După victoria reușită în fața Camilei Giorgi, 6-4, 7-6 (3), Simona Halep o înfruntă astăzi, în turul II, pe Kristina Kucova (31 de ani, 111 WTA)

Startul convingător reușit de Simona Halep la Flushing Meadows a mai diminuat din dezamăgirea colectivă adunată în 2021. După o perioadă frustrantă, cu incertitudini și probleme medicale la tot pasul, care au împiedicat-o să joace la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice, Simona a simțit din nou gustul victoriei într-un turneu de Mare Șlem. 

O doză de normalitate, dar și un punct de plecare pentru turneul major pe care ea îl începe în afara primilor 10 capi de serie pentru întâia oară în ultimii șapte ani.

Ciprian Porumb, despre victoria Simonei Halep cu Giorgi: „E important că nu a stat mult pe teren”

Victoria relativ scurtă din primul tur, obținută în mai puțin de două ore, e fix începutul de care Halep avea nevoie, crede Ciprian Porumb:

„Mi-a plăcut în partida cu Giorgi că a reușit să stea foarte bine în meci. E foarte bine că a evitat decisivul, e important să nu stai foarte mult pe teren în fazele incipiente ale turneului. A avut un meci în care a putut să simtă ritmul, să simtă mingea, terenul, iar asta e foarte bine.

Să vedem ce va fi în următoarele meciuri, acum urmează un «lucky-loser» (n.a. - Kristina Kucova) E bine pentru ea. Dacă ar avea un meci mai ușor, ar conta și pentru încredere, dar și pentru acomodarea cu suprafața”, a spus antrenorul în vârstă de 50 de ani.

+7 FOTO

„Hard-ul forțează articulațiile și picioarele”

Ciprian Porumb a continuat analiza sa, vorbind despre cât de complicată e reacomodarea la competiții după o perioadă fără meciuri. Fostul jucător subliniază și importanța adaptării la suprafața de la US Open.

„E greu acest moment pentru ea, să vedem cum îl va gestiona. Eu cred că importantă e pregătirea pe care a făcut-o și cum își va reveni după meciurile pe care le are, ținând cont că hard-ul e o suprafață care forțează articulațiile și picioarele. 

Ea n-a mai jucat în ultima perioadă, să vedem cum va compensa cu plăcerea de a juca, cu plăcerea de a fi în meci, plăcerea de a fi din nou protagonistă la un turneu mare”, a mai spus acesta.

Simona Halep și presiunea care a dispărut 

Ciprian Porumb îndrăznește să ofere un pronostic optimist în privința parcursului Simonei Halep de la New York și consideră că un avantaj suplimentar pentru ea ar fi că a scăpat de presiunea statutului de favorită, pe care-l avea atunci când ocupa primele locuri ale clasamentului. 

„Eu cred și sper că va ajunge în fazele finale, mi-aș dori foarte mult să o văd sus, jucând faze finale, deși tabloul nu e unul favorabil, sunt acolo Osaka, Sabalenka. Dar poate nu mai e așa mare presiune pe ea, nu mai e presiunea clasamentului, presiunea punctelor sau presiunea de a fi printre primele favorite. Cred că aceste lucruri o vor ajuta. 

Darren Cahill și Daniel Dobre sunt acolo să o susțină, totul e deschis, după părerea mea. Orice tur trecut e un plus, ținând cont de accidentarea pe care a avut-o și de faptul că nu a jucat atât de multă vreme. Important e să se mențină sănătoasă, să aibă continuitate și sunt sigur că rezultatele vor veni. Ea are valoare să fie între primele două, trei jucătoare ale lumii”, a declarat Porumb, pentru GSP.ro.

US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty
US OPEN
US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty

Cred că Simonei i-au lipsit meciurile și are o bucurie să fie iar pe teren și să lupte pentru fiecare minge. Cred că asta va compensa lipsa meciurilor. 

Recuperarea fizică e foarte importantă, dar sunt sigur că antrenorii o vor ajuta și va fi fit pentru fiecare meci - Ciprian Porumb, antrenor

Ciprian Porumb: „Încercăm să facem copilași campioni”

Fostul jucător deține o școală de tenis la Cluj, iar principala lui preocupare e creșterea unor noi campioni și șlefuirea unei generații performante. 

„Am un club de tenis, încercăm să facem copilași campioni. Anul trecut a mers greu treaba, dar începem să ne revenim. Important e să avem continuitate cu jucătorii, asta e important în branșa noastră, să aibă unde să se antreneze zi de zi. Îmi place mult să lucrez cu copii și să-i văd cum progresează, e un sentiment frumos”, afirmă Porumb.

„Cred că ajunge în fazele finale, a scăpat de presiune!” » Simona Halep, analizată înaintea meciului din turul II de la US Open
Ciprian Porumb / Sursă foto: Ziua de Cluj

Avem nevoie de jucători și să sperăm că ei vor apărea. Acum, e doar un moment în tenisul masculin. Ca peste tot, există suișuri și coborâșuri. Suntem jos, dar sunt sigur că vom reveni și la băieți unde ne e locul - Ciprian Porumb

„Are o tentă masculină” vs. „Încercăm să-i reproducem serviciul” » Două dintre favoritele de la US Open, în atenția tuturor: „Vin cu lucruri noi”
US OPEN
„Are o tentă masculină” vs. „Încercăm să-i reproducem serviciul” » Două dintre favoritele de la US Open, în atenția tuturor: „Vin cu lucruri noi”

Citește și alte știri din tenis:

Mats Wilander și Cristian Tudor Popescu au remarcat același detaliu la Simona Halep: „La scorul de 4-3 chiar am devenit atent”

US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
andrei.33
andrei.33  •  01 Septembrie 2021, 13:19

Am mai auzit declarații d-astea apoi a pierdut in doua seturi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează