SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty

Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 30 august 2021 17:00 / Actualizat luni, 30 august 2021 19:48

Fără să-i aibă la start pe nici măcar unul dintre Roger Federer, Rafael Nadal sau Serena Williams pentru prima oară din 1997 încoace, US Open pornește la drum astăzi și propune câteva teme interesante de discuție. 

Principalele semne de întrebare gravitează în jurul numelui lui Novak Djokovic. Reușește sau nu sârbul să câștige cel de-al 21-lea trofeu de Mare Șlem al carierei? La feminin, Ashleigh Barty încearcă să-și extindă rezultatele solide din 2021 și să mai adauge un turneu major în vitrina-i din ce în ce mai neîncăpătoare. 5 subiecte interesante de discuție: 

1. Devine Djokovic regele suprem? A fi sau a nu fi 21

Ultimul „bastion” al „Big 3” rămas în picioare, Djokovic va încerca să-și treacă în cont cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, după ce s-a impus, pe rând, la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Sârbul, rănit în continuare în orgoliu după dezamăgirea de la Jocurile Olimpice, a părut destul de optimist înainte de New York: „Cât de încrezător sunt pe o scară de la 1 la 10? 11! Ba nu, 21”, a transmis sârbul zilele trecute. 

Chiar dacă e considerat la unison favorit pentru US Open, rămâne de văzut în ce formă a sosit sârbul la New York, după un an epuizant din punct de vedere fizic și, mai ales, psihic. Sârbul are un traseu presărat cu potențiale pericole: Struff, Goffin sau De Minaur îi stau în cale în primele tururi, pentru ca adevăratele teste să-l pândească în săptămâna a doua, unde Alexander Zverev, omul care l-a răpus la Tokyo, îl așteaptă la cotitură în semifinale. Sârbul debutează miercuri dimineață, împotriva promițătorului danez Holger Rune (18 ani, 145 ATP). 

Miza e dublă pentru Djokovic: dacă se impune aici, îi depășește pe Nadal și Federer și devine cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor.

2. O poate opri cineva pe Ashleigh Barty? 

La feminin, Ashleigh Barty va încerca să punâ mâna pe al doilea turneu major consecutiv, după ce s-a impus la Wimbledon. 

Australianca și-a consolidat prima poziție în clasament și abia ce s-a impus în Mastersul de la Cincinnati. Principalele rivale ale lui Barty nu trec printr-o perioadă fericită, ceea ce reprezintă un alt mare atu pentru jucătoarea de la Antipozi. Naomi Osaka continuă să fie în căutări după câteva luni agitate, în timp ce Aryna Sabalenka, Iga Swiatek sau Simona Halep sunt departe de forma ideală. O finalistă-surpriză, cum s-a întâmplat la Roland Garros, n-ar fi deloc un scenariu improbabil. 

3. Simona Halep, în afara calculelor. Dar dacă prinde săptămâna a doua?

Simona Halep, mereu capabilă să facă turnee memorabile, în special pe scenele importante, nu e inclusă anul acesta în calculele pentru trofeu. Chinuită de accidentări în ultimele trei luni, Simona a jucat puțin tenis în ultima perioadă, plus că nici sorții nu i-au scos în cale un tablou prea accesibil. Simo a debutat astăzi la New York, obținând o victorie remarcabilă în fața imprevizibilei Camila Giorgi, proaspăt campioană la Montreal. Kristina Kucova va fi următoarea adversară a româncei.

US Open la start » 5 subiecte fierbinți la New York: de la Simona Halep, până la recordurile lui Djokovic și Barty
Simona Halep a învins-o pe Camila Giorgi, în primul tur de la US Open

Cu Darren Cahill și Daniel Dobre alături, Halep va încerca însă să mai răstoarne o dată calculele hârtiei, exact cum s-a întâmplat și la Wimbledon 2019. O Simona Halep ajunsă în a doua săptămână de concurs s-ar putea transforma dintr-un outsider declarat într-un adversar mai mult decât imprevizibil. 

4. Sorana, Irina, Gabi Ruse. Vremea confirmărilor

Un interes deosebit prezintă și evoluția celorlalte jucătoare din România. Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Irina Begu vin după rezultate remarcabile în 2021 și încearcă să provoace pagube și la New York. 

Gabriela Ruse, cu o vară de neuitat în spate, s-a calificat în premieră pe tabloul principal de la New York, în timp ce Irina Begu încearcă să aducă la Flushing Meadows forma excelentă avută la Cleveland, unde a jucat finala.

  • Luni, 18:00: Simona Halep - Camila Giorgi (Italia)
  • Luni, 21:30: Gabriela Ruse - Marketa Vondrousova (Cehia)
  • Luni, 22:00: Ana Bogdan - Rebeka Masarova (Spania)
  • Luni, 21:30: Irina Begu - Andrea Petkovic (Germania)
  • Marți: Sorana Cîrstea - Veronika Kudermetova (Rusia)

5. Emma Răducanu și Bianca Andreescu, gata să încurce calcule

Bianca Andreescu și Emma Răducanu, cele două jucătoare cu origini românești aflate pe tablou, reprezintă la rândul lor puncte de atracție. Britanica a trecut fără probleme de 3 tururi de calificări și se anunță din nou un adversar extrem de incomod, exact cum s-a întâmplat la Wimbledon. Ea a jucat recent finala în challenger-ul de la Chicago și pare că și-a regăsit tonusul arătat pe iarba de la Londra. 

În schimb, Bianca s-a chinuit să-și găsească ritmul în ultima perioadă, ea confruntându-se și cu o frustrantă serie de accidentări. Canadianca revine pentru prima oară la New York după triumful de senzație din 2019, însă așteptările ei sunt mici. 

Bianca o înfruntă în primul tur pe Viktorija Golubic, în timp ce Emma Răducanu se duelează cu Jennifer Brady, semifinalista de anul trecut.

Meciuri de urmărit din primul tur la US Open

  • Simona Halep - Camila Giorgi
  • Novak Djokovic - Holger Rune
  • Emma Răducanu - Jennifer Brady
  • Andy Murray - Stefanos Tsitsipas
  • Ashleigh Barty - Vera Zvonareva
  • Taylor Fritz - Alex De Minaur
  • Alexander Zverev - Sam Querrey
  • Angelique Kerber - Dayana Yastremska
  • Madison Keys - Sloane Stephens
  • Andrey Rublev - Ivo Karlovic
  • Irina Begu - Andrea Petkovic
  • Roberto Bautista Agut - Nick Kyrgios
  • Casper Ruud - Jo-Wilfried Tsonga
  • Daniil Medvedev - Richard Gasquet

VIDEO  Momente de neuitat la US Open: faze amuzante petrecute de-a lungul timpului la Flushing Meadows

Citește și alte știri din tenis: 

„A căpătat o altă perspectivă asupra tenisului” » Simona Halep, încurajată de un expert înainte de US Open

Ion Țiriac o atenționează pe Simona Halep: „Nu vreau să fiu «Ion Gură de Aur», dar să se gândeacsă la asta în următoarele 6 luni!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  30 August 2021, 18:01

nole va castiga fara probleme, daca nu intervin factori din afara sportului, ca anul trecut. barty insa am indoieli ca ajunge si in finala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează