SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

„A căpătat o altă perspectivă asupra tenisului” » Simona Halep, încurajată de un expert înainte de US Open

Simona Halep / Sursă foto:  @obnmontreal
Simona Halep / Sursă foto: @obnmontreal

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2021 22:46 / Actualizat vineri, 27 august 2021 22:52

Barbara Schett (45 de ani), fostă jucătoare de tenis și moderatoarea emisiunii „Game, Set, Mets” de la Eurosport, a vorbit despre șansele Simonei Halep la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Fosta jucătoare austriacă e de părere că perioada în care Halep a stat departe de tenis ar putea s-o ajute pe Simona în următoarele săptămâni. „Poate că n-a fost un lucru rău să ia o mică pauză de la tenis”, afirmă Baraba Schett.

„Am fost foarte fericită să o revăd jucând pe Simona. Evident, odată ce a lipsit câteva luni sau câteva săptămâni, la vârsta ei, și mai ales cu o accidentare cum a avut ea, nu este deloc ușor să te reîntorci și a trebuit să se retragă din nou (n.r. - la Cincinnati). 

Când lipsești pentru o vreme și încerci să te recuperezi, atunci când te întorci volumul de muncă este atât de mare, prea mult pentru corpul tău, pentru că o perioadă nu mai este folosit la acea capacitate, astfel că apare o nouă accidentare. 

Așadar, cred că cel mai important lucru pentru Simona este să se pregătească și să fie sănătoasă, să revină la ritmul care să îi permită să joace în fiecare săptămână”, a afirmat Barbara Schett, expert Eurosport.

„A căpătat o altă perspectivă asupra tenisului” » Simona Halep, încurajată de un expert înainte de US Open
Barbara Schett / Sursă foto: Antoine Couvercelle

Barbara Schett: „Poate că n-a fost un lucru rău să ia o mică pauză de la tenis”

„Sper că va fi în formă pentru US Open. Cu toții ne dorim ca ea să concureze din nou și să joace bine pentru că Simona este o persoană minunată.

Poate că, pe de altă parte, după accidentări, nu este și nu a fost un lucru rău pentru ea să facă, poate, un pas înapoi și să ia o mică pauză de la tenis pentru a-și ridica din nou nivelul de motivație și să vadă ce-i place. Uneori uiți asta. Când ești un jucător de tenis care joacă săptămână de săptămână, știi că de fapt îți place ceea ce faci. Și cred că, poate că a căpătat din nou o altă perspectivă asupra tenisului”.

Calificări US Open: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! Buzărnescu, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu au fost eliminate în ultimul tur
US OPEN
Calificări US Open: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! Buzărnescu, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu au fost eliminate în ultimul tur

O vom vedea după primul ei meci și atunci vom afla mai multe despre cum se simte din punct de vedere fizic. Ea va da întotdeauna totul pe teren și va lăsa totul pe teren. Este o persoană perfecționistă. Nu-i place să facă greșeli sau să aibă accidentări, dar acest lucru o va face să crească ca persoană și are toată experiența în spate, iar cred că asta va fi de partea ei. Este însă dificil să vorbim despre ea acum, pentru că nu știm cum se simte din punct de vedere fizic.

- Barbara Schett

Simona Halep, adversară dificilă în primul tur la US Open!

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) o va înfrunta în primul tur de la US Open 2021 pe Camila Giorgi (29 de ani, 36 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Simona Halep va avea un test dificil în primul tur de la US Open. O va avea în față pe Camila Giorgi. Sportiva din Italia vine după cea mai mare performanță din carieră. În prima parte a lunii august a cucerit titlul pe hardul de la Montreal. Pe parcurs a eliminat sportive mult mai bine cotate, precum Elise Mertens, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova.

Giorgi este o jucătoare incomodă pentru Halep. Lovește foarte puternic cu forehand-ul și produce multe lovituri câștigătoare. Simona se află pe același sfert de tablou cu Naomi Osaka și cu Elina Svitolina.

Există și emoții privind accidentarea survenită la Cincinnati. Simona a luat o scurtă pauză, iar la începutul acestei săptămâni a reluat pregătirea la New York. Intensitatea a fost una scăzută. Sportiva din România nu a forțat, apărând de fiecare dată cu un bandaj la picior.

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește și alte știri din tenis: 

Calificări US Open: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! Buzărnescu, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu au fost eliminate în ultimul tur

Ghinion teribil pentru Simona Halep în primul tur la US Open! + Cu cine au picat Begu, Cîrstea și Bogdan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cornelcc
cornelcc  •  28 August 2021, 15:27

“Experta” in tenis, austriaca Scheleet, nu a priceput un lucru: Hale Simona a terminat cu tenisul de performanta. Iar la US open nu va fi prezenta. Din cauza de “accidentare”. Cauzele reale sunt altele, trei, in ordine: Toni ***, Pandemie (teama, vezi Zika 2016), vaccination. Adio performanta in tenis pentru Simona Hlep, bun venit printre cetatenii de rand, viitoara doamna ***! Viata ei, alegerile ei, ii doresc multa sanatate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1198649370199221
Dumitru Florin  •  27 August 2021, 23:31

"Talentul" din Buzarnescu i-a obturat drumul spre US Open, iar "diva" Jaqueline s-a impiedicat de oglinda si vine acasa! Oare pentru cate un set castigat nu le umfla presa prea mult pe jucatoarele din Romania??!!??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează