SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Atât de aproape! Emma Răducanu, înfrângere la limită în cea mai importantă finală a carierei

Emma Răducanu a cedat în finală la turneul WTA 125k din Chicago / Sursă foto: Imago Images +46   FOTO
Emma Răducanu a cedat în finală la turneul WTA 125k din Chicago / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 00:36 / Actualizat luni, 23 august 2021 00:39

Emma Răducanu (18 ani, 174 WTA) a cedat la limită în cea mai importantă finală a carierei, cea de la challenger-ul din Chicago. Jucătoarea cu origini românești a fost învinsă de o altă adolescentă talentată din noul val, daneza Clara Tauson (18 ani, 101 WTA), scor 1-6, 6-2, 4-6, după două ore și 18 minute de joc. 

Aflată față în față cu unul dintre cele mai importante momente ale carierei - turneul de la Chicago fiind în categoria turneelor WTA125 - Emma Răducanu, jucătoarea britanică ce are origini românești, a început temător finala. A cedat primul set autoritar, scor 1-6, după doar 32 de minute. 

A urmat un segment de joc dominat într-o manieră clară de Emma Răducanu. Etalând jocul care a dus-o până în optimi la Wimbledon, jucătoarea din Marea Britanie a luat setul secund cu 6-2 și s-a instalat la conducere în decisiv, acolo unde Răducanu a condus cu 2-0 și a a avut chiar mingi de 3-0. 

Emma Răducanu, înfrângere la limită în finala din Chicago

Dintr-o postură favorabilă, în jocul britanicei au început să se strecoare din ce în ce mai multe erori. Emma Răducanu a risipit avantajul din setul trei, daneza și-a luat break-ul înapoi, iar finalul a fost în zodia echilibrului. 

Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4. La 4-5, Răducanu a făcut un game modest pe propriul serviciu, iar Clara Tauson și-a adjudecat victoria. Deziluzionată, Emma Răducanu rămâne însă cu un turneu solid la activ. Mai mult, ea va urca începând de astăzi pe locul 150 în ierarhia WTA.

Emma Răducanu: „Vin la București de câteva ori pe an, mâncarea e incredibilă!” 

La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România.

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Emma Răducanu are origini românești

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în U.K, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis. 

Povestea Emmei Răducanu se aseamănă până într-un punct cu cea a Biancăi Andreescu: canadianca are însă ambii părinți de origine română și, pe deasupra, a și locuit câțiva ani în România. Lucru care nu s-a întâmplat și în cazul Emmei Răducanu.

Încă de când avea 13 ani, Federația din Marea Britanie a început s-o urmărească cu atenție pe Emma Răducanu, cea care în 2015 triumfa în turneul Nike Junior International, o întrecere dedicată jucătoarelor sub 18 ani. Astăzi, Emma a depășit statutul de promisiune, iar britanicii îi prevăd un viitor strălucit.

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu, victorie importantă în primul tur la Cleveland » A eliminat un nume important

Ashleigh Barty a câștigat titlul la Cincinnati și are un avans uluitor în fruntea clasamentului WTA!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează