SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CLEVELAND

Irina Begu, victorie importantă în primul tur la Cleveland » A eliminat un nume important

Irina Begu s-a calificat în turul secund la Cleveland
Irina Begu s-a calificat în turul secund la Cleveland

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 22:23 / Actualizat duminica, 22 august 2021 22:48

Irina Begu (30 de ani, 75 WTA) a obținut o victorie de prestigiu în primul tur al turneului WTA de la Cleveland. Românca a învins-o în minimum de seturi pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 34 WTA), scor 7-6 (3), 6-1.

Begu a reușit la Cleveland una dintre cele mai solide prestații din ultima perioadă. În primul set, Irina a revenit dintr-o situație complicată, atunci când rusoaica izbutise break-ul. Românca a recuperat imediat, iar cele două au mers cap la cap până în tie-break, unde Irina a fost mai insistentă și s-a impus cu 7-3

Irina Begu, victorie importantă în primul tur la Cleveland

Setul secund s-a desfășurat după coordonatele dictate de româncă. Irina a fost precum o stâncă la serviciu. Nu și-a cedat serva nici măcar o dată, reușind două break-uri ce s-au dovedit a fi decisive în economia meciului. S-a impus cu 6-3 în actul secund, obținând o victorie de moral, cea mai importantă din ultima perioadă.

În turul următor, Irina Begu va da peste învingătoarea din partida Maria Mateaș (342 WTA) - Polona Hercog (85 WTA). Marina Mateaș e o altă jucătoare cu origini românești, ea având și cetățenie americană.

Irina Begu, diagnosticată cu mononucleoză

Irina Begu a anunțat la începutul lunii iulie că a fost diagnosticată cu mononucleoză. Problemele Irinei Begu au apărut în această iarnă, ele debutând la turneul de la Dubai. Ulterior, românca a ratat o serie de turnee din cauza mononucleozei, fiind nevoită să se retragă și din confruntarea României cu Italia de la Billie Jean King Cup, dar și de la Jocurile Olimpice.

„De mononucleoză, cum știm, au mai fost sportivi care nu și-au mai revenit, precum Soderling, și nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aș mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos și să încerci să te recuperezi. 

Mononucleoza e foarte parșivă, pentru că nu e ca și cum ai scăpat într-o săptămână. Fiecare persoană reacționează diferit, poate să dureze două săptămâni, patru săptămâni, șase, depinde cum se recuperează corpul tău, pentru că e o boală care lasă urme”, spunea Irina Begu în iulie, conform Treizecizero

22a fost cel mai bun loc atins de Irina Begu în carieră. Se întâmpla în vara lui 2016

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Scene incredibile la Open-ul de la Cincinnati » Daniil Medvedev a luat la șuturi o cameră video: „Scoateți-o de aici!”

Semifinală tensionată la Cincinnati! Zverev l-a acuzat direct pe Tsitsipas, după o pauză de vestiar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  24 August 2021, 11:24

GSP doarme inca. Nimic nou, numai articole de ziar vechi, facile, barfe. La US Open este invazie de romance. Numai la simplu au inceput calificarile 7 sportive din RO. Pe tabloul principal sunt 5. La Chicago Ana Bogdan este la a treia victorie. Sunt meciuri si la Cleveland. Dar GSP doarme !

2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  23 August 2021, 11:10

felicitari irina bagu!

fibra
fibra  •  23 August 2021, 08:03

Iata ca o data pe an face si Begu un meci bun sau adversara a prins o zi slaba.Felicitari!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează