SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Cîrstea, eliminată de Garbine Muguruza » Sorana a câștigat doar patru game-uri, dar a primit o veste excelentă după Wimbledon

FOTO: Guliver/GettyImage
FOTO: Guliver/GettyImage

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2017 14:54

Sorana Cîrstea a fost învinsă în turul al 3-lea de finalista din 2015, Garbine Muguruza, 6-2, 6-2.

În deschiderea zilei, pe Terenul 2, sub un cer pudrat cu nori albi, subțiri, Sorana călca pe iarba londoneză pentru o nouă întâlnire cu Garbine Muguruza. A doua într-un turneu de Mare Șlem pe anul acesta. "Va trebui să dau filmul înapoi, să văd cum am jucat în Australia, cum a fost acel meci". În ianuarie, când românca ajungea în a doua ei optime de finală de Mare Șlem, înfrunta o spaniolă aflată pe drumul recuperării încrederii.  Și ceda în fața ei cu 2-6, 3-6.

Iarba nivelează valorile, se aude des acest lucru. Sorana și Garbine, același stil de joc, una e imaginea în oglindă a celeilalte, puțin și ca ținută, cu cozorocul și părul prins în coadă. Amândouă caută punctul rapid, să intre în teren, să fure din timpul adversarei, s-o înghesuie, s-o împingă înapoia liniei din spate. Serviciul cântărește greu, poate să ofere puncte gratis sau măcar ieftine. Sau poate să-ți deregleze ritmul, dacă nu intră.

Nu joacă deloc rău românca, aflată pentru a treia oară în carieră, după 2009 și 2012, în turul al treilea la Wimbledon. Însă Muguruza joacă mai bine. Când cadența e scurtă, alertă, ea triumfă. Găsește mai iute și mai exact lovitura definitivă. Atunci când Sorana poate să construiască mai mult, ies sclipiri și din racheta ei. Break-ul spaniolei vine însă repede, apoi încă unul, și, cum Cîrstea nu valorifică șansa de rebreak, diferența crește. S-ar crede că trebuie să vină o scădere și în jocul finalistei din 2015, dar și când apare, e de scurtă durată, ca o mică furtună de vară.

Greu de recuperat

Începuturile de set dictează tonul, iar Muguruza reușește de fiecare dată să se detașeze rapid. Pentru Sorana e dificil apoi să vină din urmă, când vin șansele diferența e deja mare, intimidantă. Loviturile câștigătoare ale celor două opresc contorul fix în același loc, 18, dar la greșeli neforțate Cîrstea e mai generoasă, iberica – reținută, 17-11. În final, un 6-2, 6-2 în o oră și 10 minute, sec ca scor, mai sever însă decât realitatea de pe teren.

"N-am făcut un meci rău, însă ea a jucat mult mai bine decât mine, a jucat mult mai solid de la început la final și a servit mai bine. Și cred că aici s-a făcut diferența", a spus Sorana pentru treizecizero.ro. "Am simțit că mi-am îmbunătățit încă puțin jocul față de meciurile precedente. Sunt mulțumită cu nivelul de acum. Nu e ușor, muncesc mult", a explicat și Muguruza.

Următoarea stație: București

Având pregătirea pentru iarbă întârziată de problema la umăr, românca a pus tot ce a avut în săptămâna de la Eastbourne și în cele trei meciuri de la Wimbledon. Cu recuperare, cu exerciții zilnice, cu răbdare și dorința de a fi, în primul rând, sănătoasă, ea își ține calea dreaptă în carieră. Iar rezultatele sunt în întregime ale ei, indiferent ce aduc ele.

După iarbă, Cîrstea revine acasă pentru o porție de zgură bucureșteană. Pe teren propriu, cu suporteri în tribună, se va scrie altă pagină de viață. Tenisul nu pleacă, doar se mută în alt loc de la săptămână la săptămână. 

44%a fost procentajul de reușită al Soranei Cîrstea pe primul serviciu, în timp ce Garbine Muguruza a avut 78%

"De câte ori începe un nou sezon pe iarbă, mă întreb: «Cum oare am ajuns în finala aceea, acum doi ani?» Dar am mai multă experiență acum" Garbine Muguruza

Sorana Cîrstea - Garbine Muguruza 2-6, 2-6

MECI GARBINE MUGURUZA: Spanioloaica a închis fără emoții meciul. Per total, Muguruza a fost mai agresivă, a lovit mai puternic și a făcut mai puține greșeli decât Sorana.
Game Sorana:
La fel ca în primul set, Sorana reușește în același moment să câștige al doilea game. Muguruza va servi acum pentru câștigarea meciului
Game Muguruza:
Garbine și-a câștigat game-ul la 0. Este la un pas de a câștiga meciul, având nevoie doar de un game
Break Muguruza:
Sorana este tot mai dominată de adversară, care face încă un break după un game extrem de lung și de disputat.
Game Muguruza:
Garbine se desprinde în setul doi, după ce și-a câștigat fără emoții game-ul de serviciu.
Break Muguruza:
Istoria din primul set pare că se repetă. Spanioloaica a făcut din nou un break rapid și se instalează la conducerea setului
Game Muguruza:
Garbine egalează rapid, după ce a servit foarte puternic
Game Cîrstea:
Sorana câștigă din nou primul game al setului, după lovituri foarte bune și puternice

A început setul doi

SET MUGURUZA: Garbine a reușit să se impună în primul set categoric, după un joc dominat încă de la început. Sorana a avut o minge de break, dar Garbine a anulat-o. 
Game Cîrstea:
Sorana reușește să întrerupă seria de game-uri câștigătoare a Muguruzei. Totuși, spanioloaica va servi pentru câștigarea primului set
Game Muguruza:
Garbine conduce autoritar meciul. Sorana reușește câteva puncte bune, dar nu reușește să îi pună prea mari probleme adversarei
Break Mugurza:
Spanioloaica domină jocul, în timp ce Cîrstea suferă la game-urile de servici. Muguruza lovește extrem de puternic și de bine plasat, lăsând-o fără replică pe Sorana. A fost încă un break la 0 pentru Garbine.
Game Muguruza:
Garbine continuă seria de game-uri câștigate. Sorana a vut o minge de break, anunlată de loviturile puternice ale adversarei.
Break Muguruza:
Spanioloaica a preluat conducerea setului, după primul break din meci. Garbine a reușit să fie agresivă, a urcat la fileu și a beneficiat și de două erori neforțate ale româncei, reușind să câștige game-ul cu lejeritate
Game Muguruza:
Garbine egalează scorul după un game disptuat. Muguruza a avut 40-0, dar Sorana a câștigat două puncte, lovind foarte bine și profitând de câteva erori neforțate. Totuși, spanioloaica a reușit să închidă game-ul
Game Cîrstea:
Sorana începe perfect meciul. A câștigat game-ul după două mine. Românca a lovit foarte lung și bine plasat, iar punctul decisiv a venit după un as.

A început meciul. Sorana a servit prima

Cele două jucătoare au ieșit pe teren și încep încălzirea. Meciul va începe în curând

Partida dintre cele două se dispută pe terenul numărul 2. Până acum, Cîrstea și Muguruza s-au duelat o singură dată, tot în acest an, când spanioloaica s-a impus la Australian Open, scor 6-2, 6-3.

Câștigătoarea acestui meci se va întâlni în optimi cu învingătoarea meciului Angelique Keber - Shelby Rogers.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
valentinn10
valentinn10  •  09 Iulie 2017, 05:32

bravo, e bine si asa ...

merace
merace  •  08 Iulie 2017, 21:58

Lasa, bre, fata a ajuns in primele 32 din 128, pornind de pe la locul 60. E un progres. Ce voiai, sa castige ea Wimbledonul cand sunt altele mai grele?!

balauru48
balauru48  •  08 Iulie 2017, 20:44
Postat de florar pe 08 Iulie 2017, 17:23

Schimba-ti televizorul sau ochelarii!

Citeste articolul, prostalau gigist!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează