SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN DUBAI

Corabia lui Roger Federer » Elveţianul s-a impus în turneul din Dubai

Roger Federer și trofeul de la Dubai
Roger Federer și trofeul de la Dubai

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 martie 2014 00:46

Fostul lider mondial a cîştigat ieri turneul de la Dubai pentru a şasea oară şi a primit un trofeu în formă de navă, după ce l-a învins în trei seturi pe Tomas Berdych.

Roger Federer e relaxat. Zîmbeşte şi aşteaptă într-un colţ al terenului de la Dubai să-şi primească trofeul în formă de corabie. Au trecut nouă luni de cînd n-a mai trăit acest sentiment.

De atunci n-a mai primit trofeul destinat cîştigătorului. La 32 de ani sînt puţine dăţile în care nu este întrebat cînd se va retrage, mai ales că anul trecut s-a impus doar într-un turneu, cel de la Halle.

De fiecare dată însă, Roger găseşte răspunsul adecvat, încă îi place să joace şi să cîştige. Ieri, l-a învins în finală pe Tomas Berdych, revenind de la 0-1 la seturi şi impunîndu-se cu 3-6, 6-4, 6-3. Trofeul de la Dubai e şi mai preţios pentru că în semifinale deţinătorul a 17 trofee de Mare Şlem l-a învins pe Novak Djokovici.

Aflat pe locul 8 în lume, Roger poate spune că a cîştigat acasă, el avînd de cîţiva ani o locuinţă şi în Dubai. "Mă simt extraordinar aici, mă bucur că am jucat un tenis bun în acestă săptămînă", a spus Roger la festivitatea de premiere. Pentru el a fost al 78-lea trofeu al carierei.

607461-titluri-atp.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
octavyus
octavyus  •  02 Martie 2014, 10:10

Bravo Fed! Tine-o tot asa! A revenit FEDexpresul!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează