SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS, HALEP - OSTAPENKO, 16:00, EUROSPORT, PROTV, GSP

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Declarații incredibile ale antrenoarei lui Ostapenko: "Ceea ce pentru voi e o nebunie, la ea este normal! Nu îi e frică de nimeni!"

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2017 14:45

Jelena Ostapenko, 20 de ani, este la prima finală de Grand Slam, Letona, locul 47 WTA, se va duela cu Simona Halep, locul 4 WTA, în finala turneului de la Roland Garros, de la ora 16:00, în direct pe Eurosport și Pro TV.

Tennistopic.com, site specializat pe tenis, a vorbit înaintea finalei Roland Garros cu antrenoarea Jelenei Ostapenko.

Iată ce a avut de spus Anabel Medina Garrigues, fostă jucătoare, despre cea pe care a ajutat-o să ajungă în cea mai mare finală a carierei.

1. Caracter: "Este foarte expresivă și are spirit de învingătoare. E tânără și după cum ați văzut pe teren gesticulează cam mult, dar în ultima perioadă a făcut progrese și a făcut un pas important și la acest aspect. E capabilă să fie concentrată pe tot parcursul unei partide. Știe ce să facă de fiecare dată, fără să fie distrasă de altceva"

2. Gen competitiv: "Este foarte competitivă. Jucătorii de tenis trebuie să aibă această calitate. Trebuie să fii agresiv și atunci când ajungi să te lupți cu altcineva, cel care va avea mai mult caracter, în general e cel care face diferența. Dacă reușești să extragi lucrurile pozitive, să-ți concentrezi geniul pe aceea parte e mult mai bine. Dacă te superi asta generează greșeli, și nu e deloc pozitiv"

3. Nu are limite: "Poate să aspire la orice. Pentru mine e un proiect foarte interesant. E o jucătoare care a demonstrat deja un nivel de joc foarte bun. Și sunt foarte surprinsă în mod pozitiv de cum a reușit să gestioneze momentele importante în acest turneu. Dacă a reușit să atingă o finală de Mare Șlem înseamnă că nivelul ei e undeva foarte sus și poate să-și dorească și să atingă chiar mai mult"

4.Dreapta: "Eu ma văzut-o schimbând lovituri de dreapta cu jucătoare care au multă forță și mi-a venit să râd. Ea are un nivel mediu de intensitate, dar mult peste medie. Ceea ce pentru ea reprezintă o minge normală, pentru multe alte jucătoare e o minge care poate să fie foarte riscantă sau chiar una care să caute o lovitură direct câștigătoare.

Pentru ea e doar o minge normală. E o jucătoare cu un potențial enorm. A ajuns în finală cu peste 200 de lovituri direct câștigătoare. E o nebunie! Dar a reușit acest lucru pentru că este foarte bună. Are o capacitate imensă și are tenisul care se joacă acum, în forță. Nu are limite, dar trebuie să-și modeleze și să-și controleze foarte bine acest talent. Să fie cu picioarele pe pământ și să-și dea seama că fiecare partidă reprezintă o provocare nouă"

5. Instinct: " A făcut mari progrese mai ales în a reuși să-și păstreze concentrarea în timpul partidelor lungi. Are o capacitate de decizie foarte bună. Știe foarte bine să plaseze mingile și foarte rar se înșală atunci când ea conduce punctul și e în teren. Nu îi este frică de nimeni, e un lucru pe care mi l-a transmis din prima zi în care am început să lucrăm împreună"

6.Liniște: "Aceasta este calitatea pe care o au campionii, faptul că sunt capabili să gestioneze momentele importante mai bine decât ceilalți. Și ea are aceste calități de jucătoare de top. După semifinale a fost fericită, dar nu mi-a spus: «Uite ce am reușit». Ea crede că dacă joacă bine poate câștiga orice meci și aici de face diferența"

AICI sunt toate informațiile despre finala Roland Garros și imagini de la antrenamentul Simonei Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bulletproof
bulletproof  •  10 Iunie 2017, 21:27

Mai bine s-ar lăsa de tenis, in plina glorie, si s-ar apuca de filme ***, *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  10 Iunie 2017, 20:11

Bravo Jelena! Dar acum sa vedem daca si confirma performanta de azi in turneele de maine. Ca a mai fost Genie Bouchard surpriza mare de a ajuns pana in finala la Winledon, si s-a calificat si la Singapore, si acolo a dat chix major, ca se plangea ca ce caita ea acolo... Acum se bate sa se apropie iar de Top 40 mondial.

iosif_vs
iosif_vs  •  10 Iunie 2017, 15:01

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează