SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă de la Paris » Maşa a fost geniul » Maria Şarapova a cîştigat în trei seturi meciul din semifinale

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 05 iunie 2014 22:46

Şarapova s-a calificat în finala, după ce a trecut ieri în semifinală de Eugenie Bouchard cu 4-6, 7-5, 6-2.

Eugenie Bouchard şi-ar fi dorit mult de tot să pună pasul în finala de la Roland Garros. Şi primul set l-a purtat încrezătoare, ţinîndu-şi în şah autoritar adversara şi idolul din copilărie. A trecut în primul set de rusoaică, cu 6-4, dîndu-şi speranţe mari, ei şi fanilor din număr în ce în ce mai mare pe care şi-i face, cu fiecare meci jucat.

Pe de altă parte, Maria pare să fi ajuns atît de calculată încît a ajuns la cea de-a treia partidă consecutivă pe zgura pariziană de anul acesta în care îşi permite să cedeze primul set şi să se reabiliteze, sigură pe ea, în următoarele două.

Exact aşa s-au petrecut lucrurile şi ieri, deşi lupta a fost una apăsată, în care canadianca în vîrstă de 20 de ani a acceptat cu greu dominaţia şi a ştiut să facă faţă presiunii. Rusoaica însă şi-a dovedit forţa pînă la final, după un set doi echilibrat, în care a condus cu 5-2, dar a fost ajunsă la 5-5, şi un set trei adjudecat fără drept de apel.

2 ore şi 27 de minute de luptă
Maria Şarapova, cap de serie numărul 7 şi cîştigătoare la Roland Garros în 2012, a luat setul secund cu 7-5, iar în setul trei a rezolvat rapid, cu 6-2, făcîndu-şi astfel intrarea în cea de-a noua finală de turneu de Mare Şlem din carieră.

Cele două blonde şi-au împins povestea de pe Philippe Chatrier pe aproape două ore şi jumătate. "Eugenie a făcut un meci incredibil. A jucat la un nivel foarte înalt şi cred că sînt norocoasă că am cîştigat. Aş fi preferat să mă impun în două seturi, dar a avut un început foarte bun. A fost greu să pierd prima rundă, dar meciul nu se încheie acolo", a declarat Maria după terminarea semifinalei de ieri.

Vaca nu mai e vacă
Maria Şarapova spunea, în trecut, că pe zgură se simte ca o vacă pe gheaţă. Dar asta se întîmpla cu mult timp în urmă, după un meci din turul de la Roland Garros, în 2007. "Din cînd în cînd, această senzaţie revine", susţinea ea chiar în 2012, anul în care s-a impus pe zgura pariziană. Rezultatele pe această suprafaţă s-au îmbunătăţit din 2011 încoace, timp în care rusoaica s-a impus de două ori la Roma şi de trei ori la Stuttgart, pe lîngă titlul de la Roland Garros.

8 finale de turnee de Mare Şlem a jucat pînă acum Maria Şarapova, dintre care a cîştigat patru

21 de săptămîni a petrecut Maria Şarapova pe prima poziţia a clasamentului WTA, prima dată devenind No. 1 în august 2005

"Sînt fericită că sînt în finală. Deşi cu Bouchard nu am jucat cel mai bun tenis al meu mă bucur extrem de tare că am ajuns aici" (Maria Şarapova, finalistă Roland Garros)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mbd555
mbd555  •  06 Iunie 2014, 13:37
Postat de eugen76.pan pe 06 Iunie 2014, 09:17

rusoaica o sa-si bata joc de mechedoneanca!

Sclav de primarie paula"n cur sa-ti fie!

supersolo
supersolo  •  06 Iunie 2014, 11:41

cu urlete sau fara ....Simona trebuie sa dea totul in acest meci pentru a castiga ....si o va face ...de va fi sa piarda ...macar sa scoata toate apele si sa ajunga aia sa se recupereze o luna dupa acest meci...are 55 kg ...daca Simona o va ajuta sa scada la 45 ....va fi anorexica ...si are nevoie de mult timp sa recupereze greutatea ...:)) hai Simi !!!

al3x_4ndru
al3x_4ndru  •  06 Iunie 2014, 10:37
Postat de eugen76.pan pe 06 Iunie 2014, 09:17

rusoaica o sa-si bata joc de mechedoneanca!

Se vede dupa fata ce panarama de om esti :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close