SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS // Simona Halep după experiența de pe terenul 18: "Am simțit că spectatorii sunt cu mine pe teren" » Ce a spus Petkovic

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2018 21:41

Simona Halep a spus că nu a fost deranjată de faptul că a evoluat pe terenul 18, dar că a avut nevoie de 5-6 game-uri pentru a-și stabili reperele și că e la Roland Garros pentru a juca, indiferent de loc.

Liderul mondial a venit rapid la conferința de presă de după partida cu Andrea Petkovic. Ușurată, dar și epuizată.

"Mă bucur, cu siguranță, că sunt din nou în săptămâna a doua. Acum sunt un pic obosită, cu tot ce a fost meciul, atmosfera, încă nu am reușit să mă relaxez, dar mă voi bucura. E un rezultat bun și să fiu în săptămâna a doua la un turneu de Mare Șlem, indiferent de clasament, indiferent de moment, e ceva frumos", a spus Simona.

"Să nu mai aud zgomotul"

Românca a explicat și că nu a deranjat-o faptul că meciul său s-a jucat pe Terenul 18, dar a avut nevoie de câteva minute pentru a se obișnui. "Am simțit că toți spectatori sunt acolo, cu mine în teren. A fost greu să mă adaptez venind de pe Chatrier, dar am avut nevoie de cinci-șase game-uri pentru a mă adapta și apoi am jucat ok.

Nu am fost surprinsă că am jucat acolo pentru că am venit aici să evoluez oriunde, nu am nicio problemă cu acest lucru. Desigur, a fost diferit, dar m-am antrenat pe el săptămâna trecută".

Simona a explicat și de ce și-a pus pe cap prosopul după câteva game-uri. "Atmosfera era un pic diferită și aveam nevoie să stau un pic sub prosop, să încerc să nu mai aud zgomotul. Nu neapărat că mă deranja, dar aveam nevoie să mă concentrez".

Apoi românca a vorbit despre adversara sa. "Chiar am văzut momentul în care s-a accidentat, dar nu m-am gândit la acest lucru. Am încercat doar să-mi păstrez concentrarea, e mereu greu când ritmul se întrerupe și a durat ceva pauza medicală, în jur de cinci-șase minute.

Nu m-am gândit că ea s-a accidentat, ci doar am încercat să joc ce am făcut bine în primul set, dar ceva mai bine spre final. Sunt mulțumită de evoluția mea și îmi pare rău că s-a accidentat". Trecând la partida următoare, ea a spus: "Nu prea am avut timp să mă gândesc, dar Mertens e o jucătoare solidă. Chiar dacă la Madrid am câștigat cu un scor categoric, mă aștept să fie altfel acum". 

"Joc din ce în ce mai bine pe măsură ce se adună zilele, am simțit mingea și jocul și faptul că am terminat pe val îmi dă încredere pentru ce urmează. Cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum"  Simona Halep

"E de fiecare dată la fel, nu știu ce fac, dar orice jucătoare se motivează extra când joacă împotriva mea. Am fost și eu în situația aceasta, când eram mai tânără și jucam împotriva numărului unu mondial. Nu simți presiune, nu simți nimic. Intri pe teren și dai tot ce ai mai bun. E bine că am adversare care joacă la cel mai înalt nivel pentru că în acest fel sunt și eu motivată, îmi păstrez concentrarea și nu am momente în care să mă relaxez pe teren" Simona Halep

"Normal, după ce câștigi un set greu și rămâi acolo concentrată și motivată în continuare, ai prima șansă să joci mai bine, mai relaxat, totodată ca adversarul să scadă nivelul. Cred că s-a întâmplat acest lucru și, după ce m-am relaxat, am putut să deschid terenul mai bine și am fost mai lucidă" Simona Halep

"Am fost surprinsă că meciul a fost programat pe Terenul 18 și nu pentru că eram eu în ecuație, ci era vorba de Simona, dar când m-am uitat pe program nu știu cum putea fi făcut mai bine. Oricum, e un teren frumos și a fost o atmosferă incredibilă" Andrea Petkovic

Părți diferite

Andrea Petkovici, care a pierdut al șaptelea meci în fața Simonei Halep, a analizat lucid partida de ieri. "În primul set am jucat foarte bine, ceea ce îmi doream, m-am ținut de planul de joc, am venit la fileu de multe ori și am făcut tot ce mi-am propus și cred că a fost un set de înalt nivel pentru amândouă.

Apoi m-am accidentat la genunchi, am știut că nu e ceva grav, dar am simțit o ciupitură, are legătură cu operația mea. Am vrut să patinez, dar nu era suficientă zgură, așa că am rămas blocată și așa s-a întâmplat, știu ce este, dar e foarte dureros. Am continuat să lupt, dar împotriva unei jucătoare ca Simona e greu", a spus ea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează