SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS // Debut cu brio pentru specialiștii zgurii din Spania » Nadal și Muguruza își laudă adversarii

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2018 20:22

Garbiñe Muguruza (24 de ani, 3 WTA) a trecut de Svetlana Kuznețova cu 7-6 (0), 6-2 într-un duel al fostelor campioane de la Roland Garros, întrerupt de ploaie aproape o oră la 5-5 în primul set.

Spaniola, învingătoare la Paris în 2016, a avut cuvinte de prețuire pentru adversara ei, cea care triumfase în 2009 pe zgura franceză. "Joacă un tenis foarte bun, cu tehnică și viziune, e foarte experimentată. E o expertă pe această suprafață", a spus iberica. Dublă campioană de Mare Șlem și fost lider mondial, Muguruza are mai des ocazia de a participa la evenimente-glamour, recepții, festivități, premiere. E ceva ce îi place? "Da", a răspuns Garbiñe.

"Încerc să gestionez totul în așa fel încât să nu-mi afecteze programul zilnic. Cred că aceste ocazii sunt unice și mă bucur de ele. Mă distrez. Sunt norocoasă să fiu o jucătoare bună, de aceea apar aceste oportunități altfel imposibil de atins. Nu uit însă niciodată că joc tenis, este cel mai important. Dar mai schimb câteodată, ca un fel de deconectare de la antrenamente". 

Mister deslușit

Rafael Nadal a încheiat astăzi meciul început luni contra lui Simone Bolelli și întrerupt din cauza ploii. Spaniolul, de 10 ori învingător la Paris, câștigase primele două seturi, 6-4, 6-3, dar era condus cu 3-0 în al treilea. S-a impus, până la urmă, cu 7-6 (7), admițând apoi că a fost foarte surprins de felul în care a jucat luni italianul, agresiv, rapid, riscant, lovind în toate mingile. "Văzusem că a pierdut 6-0, 6-2 în ultimul tur al calificărilor", a justificat el mirarea. "Nu s-a simțit bine", i-a replicat lui Rafa unul dintre jurnaliștii aflați la conferința de presă. "I-a fost rău? Ok, am priceput. Mi-era greu să înțeleg cum e posibil. Dar da, a jucat acum cel mai bun meci al lui contra mea din câte am avut", a încheiat Nadal.

Vezi și: 

Vezi și: Irina Begu se califică în turul secund de la Roland Garros, după un meci dramatic de 3 ore și 19 minute » Cu cine va juca în turul următor

Sorana Cîrstea, eliminată în turul I la Roland Garros » A pierdut dramatic în trei seturi

FOTO Serena Williams a revenit în circuit îmbrăcată precum "Catwoman" și s-a calificat în turul 2 la Roland Garros: "Regina s-a întors!"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează