SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Franța » Bonjour, Paris! » Al 20-lea titlu de Mare Șlem pentru Serena Williams

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2015 00:00

Numărul unu mondial nu a avut o finală ușoară contra cehoaicei Lucie Safarova, impunîndu-se cu 6-3, 6-7 (2), 6-2. A învins emoțiile, temerile și o răceală care a chinuit-o în ultimele zile.

Ar fi putut să fie o altă finală feminină de Mare Șlem fără intrigă. Cum au fost atîtea în ultimii ani, finala în care o jucătoare domină, iar cealaltă nu se ridică la nivelul ocaziei - din teamă, din prea multe emoții, din diferență de valoare.

Ar fi putut să fie așa după ce Serena Williams avea în dreptul ei pe tabelă 6-3 și 4-1 cu două break-uri. Ar fi putut să fie ușor 6-3, 6-1, lumea ar fi aplaudat condescendent la final, fără izbucniri, ovații și strigăte.

Bucuria ar fi fost măsurată, ușor cu cenzură, fără jetul de adrenalină pe care ți-l dă ceva obținut cu luptă, efort și îndoială. Ar fi putut să fie așa - dar nu a fost.

Tresărirea cehă

A venit, din seninul cerului parizian de un bleu perfect, o fisură în încrederea americancei. Dintr-o dată, serviciul a fugit, s-a pierdut, trei duble greșeli care au aterizat ca niște cadouri nesperate pentru cehoaică. Iar Safarova a luat acel dar și l-a îmbrățișat strîns, și-a construit pe el revenirea, și-a recuperat curajul și aplombul, a regăsit acele lovituri incisive care au dus-o pînă acolo, în prima ei finală de Mare Șlem.

Dintr-o dată, ea a devenit jucătoarea agresivă, iar Williams cea care greșește, ezită, caută în van. Chiar și așa, americanca a servit pentru meci, dar cehoaica a contracarat și atunci, apoi a făcut un tie-break aproape perfect. De fapt, la acest Roland Garros, n-a pierdut nici un set care a ajuns la tie-break.

Triumf pentru istorie

Mai mult, a prelungit unda pozitivă și în debutul actului al treilea, cînd a avut 2-0. După care roata s-a întors din nou. Serena și-a recuperat serviciul, considerat de mulți cel mai bun din istoria tenisului feminin. Avînd asemenea deschidere, a regăsit și energia de a rezista în schimburile lungi de mingi.

A redevenit numărul unu mondial care întîlnește pe numărul 13 mondial. Și a cîștigat. 6-2 în decisiv, brațele ridicate, privirea fixă, îmbibată de emoție. Pentru al treilea titlu la Roland Garros și al 20-lea de Mare Șlem din carieră.

Pentru acele cuvinte pe care le repetă mereu: "Eram doar o fată din California, cu o rachetă și un vis". Și iată unde a ajuns acum. În istorie. O istorie care, cumva, se modelează după triumfurile ei.

Top titluri de Mare Șlem

1. Margaret Court (Aus)  24
2. Steffi Graf (Ger) 22
3. Serena Williams (SUA) 20
4. Helen Wills-Moody (SUA) 19
5. Chris Evert (SUA) 18
6. Martina Navratilova (Ceh/SUA) 18

1.800.000 €a primit Serena Williams pentru victoria de ieri, în timp ce învinsa ei din finală, Lucie Safarova, a fost răsplătită cu 900.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
maryan_ro83
maryan_ro83  •  07 Iunie 2015, 16:25

Serena is the best! 20 de titluri de Grand Slam.. Enorm!.. si unii ajung sa o considere de valoare egala cu Halep.. Incompetenti! Inteleg sa sustii jucatorii/jucatoarele conationale cu tine, dar nu poti sa ajungi sa pui in aceeasi propozitie legata de castigatorii adevarati pe Serena si pe Simona.. doar S-ul de inceput e comun..

caine.dupa.moarte
caine.dupa.moarte  •  07 Iunie 2015, 14:36

bravo serena ! halepinia nu-ți va ajunge nici la fluierul piciorului, chiar de ar mai juca 20 de ani de acum înainte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează