SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Madrid » Mai departe fără meci » Zi de schimbări în program pentru Irina Begu: a jucat doar la dublu

Lara și Irina sînt mulțumite de ce au reușit ieri pe teren // Foto: Alex Nicodim (Madrid)
Lara și Irina sînt mulțumite de ce au reușit ieri pe teren // Foto: Alex Nicodim (Madrid)

Articol de , - Publicat marti, 05 mai 2015 00:00

Românca a avansat în turul al treilea de la Madrid după ce Andrea Petkovic a declarat forfait din cauza unui virus intestinal.

Ceea ce știa Irina duminică după-amiază a avut, pînă la urmă, puțină legătură cu ceea ce s-a întîmplat ieri în programul ei. Întîi a aflat că va intra pe tabloul de dublu, spaniola Paula Badosa Gibert retrăgîndu-se.

Românca și Lara Arruabarrena erau primele pe lista de rezerve, dar trebuia să semneze pînă la ora 22:30 ca să poată juca. Ceea ce au făcut, aflînd că vor intra pe teren în ziua următoare. Una care se arăta aglomerată pentru Begu, care avea și disputa din turul secund de pe tabloul de simplu, contra Andreei Petkovic.

"Eram la arene, abia terminasem de mîncat, era, probabil, pe la ora două și jumătate cînd a venit arbitra turneului la mine și mi-a spus că Petkovic s-a retras. Și că voi juca doar la dublu în aproximativ o oră și jumătate, două", a povestit Irina.

"Sigur, nu e plăcut cînd se întîmplă așa ceva, dar sînt în turul al treilea și asta e important pentru mine". Petkovic era, în jurul orei 15:00, în players lounge, ghemuită pe o canapea, acoperită cu un prosop, o asistentă verificîndu-i temperatura.

La dublu, alături de Arruabarrena, Begu s-a impus cu 6-3, 6-2 în fața cehoaicelor Andrea Hlavackova și Lucie Hradecka, campioanele de la Roland Garros 2011 și US Open 2013.

"Marți voi juca din nou la dublu, a fost bine că am jucat sîmbătă la simplu și o voi face din nou miercuri", a spus Irina. Ea este pentru a doua oară în turul al treilea al unui turneu Premier Mandatory, după Miami anul acesta, cînd a cedat greu la Agnieszka Radwanska.

Fără preferințe

Pentru un loc în sferturile de finală, Begu o va întîlni pe învingătoarea din disputa Barbora Zahlavova-Strycova-Varvara Lepchenko. "Nu am preferințe, la nivelul acesta nu mai e cazul de adversare ușoare. Strycova se mișcă bine, dă multe mingi înapoi, Lepchenko, în schimb, e stîngace, ceea ce incomodează un pic", a explicat Irina.

Ea fusese să vadă partida cîștigată de Petkovic contra Flaviei Pennetta duminică. "Se prezentase bine, e solidă pe zgură, dar era un meci de jucat. N-a fost să fie însă", a încheiat ea.

3 participări are Irina Begu la turneul de la Madrid. Prima în 2012, cînd a fost învinsă în primul tur de Șarapova, a doua în 2014, cînd a ajuns pînă în turul al doilea și a treia anul acesta

Victorie și bonus

Raluca Olaru și slovaca Janette Husarova au trecut ieri, după o oră și 4 minute, de perechea Michaela Krajicek-Barbora Zahlavova-Strycova (Ola/Ceh) cu 2-6, 6-2, 10-5, calificîndu-se în turul secund al tabloului de dublu de la Madrid.

Bonusul este o întîlnire în runda următoare cu favoritele principale, Martina Hingis și Sania Mirza (Elv/Ind). Mirza este numărul unu mondial, iar Hingis - 4. Monica Niculescu, în schimb, care a jucat alături de iberica Anabel Medina Garrigues, a cedat în fața cuplului format din Kristina Mladenovic și Karolina Pliskova (Fra/Ceh), 3-6, 4-6.

Mergea continuă

Ieri, Florin Mergea și Rohan Bopanna au depășit primul tur al tabloului de dublu de la Madrid, după 5-7, 7-6 (5), 10-6 cu Marin Draganja, fostul partener al românului, alături de care a ajuns în semifinale la Roland Garros, și Henri Kontinen.

Următorii adversari le vor fi favoriții 8, francezii Nicolas Mahut și Edouard Roger/Vasselin. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, capi de serie 4, au primul tur liber.

Copil joacă azi

Beneficiar al unui wild card, Marius Copil, numărul 177 mondial, va disputa azi primul tur, contra spaniolului Roberto Bautista Agut, 16 ATP. Este al cincilea meci de pe Terenul "Arantxa Sanchez Vicario", programul începînd la ora 12:00.

Anul trecut, românul a impresionat la Madrid, trecînd în turul 1 de Marcel Granollers, 6-3, 6-4, pierzînd apoi greu, după un meci spectaculos, la Grigor Dimitrov, 6-4, 3-6, 6-7 (7).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  05 Mai 2015, 11:26

...hai Camelia...tu esti speranta noastra ...iti tinem pumnii...

catalynn
catalynn  •  05 Mai 2015, 11:24

Bafta in continuare Irina! Când te gândești ca amărâta asta joaca si la dublu, dar alde Halep e prea obosita sa joace si la simplu ... Asta e, i-a rămas sigur FedCupul in gât Halepei, *** la toate turneele din 2015, la fel ca si la Madrid!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1411417579178742
Samuel Samuel  •  05 Mai 2015, 09:24

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi. Cerinte: - cunostinte minime PC ; - necesar calculator; - conexiune internet; - rabdare; - seriozitate. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Cereti detalii la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează