SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

Corespondenţă din Roma » Ragazza nel rosa! » Simona Halep a debutat cu o victorie la Roma, în proba de dublu

Articol de - Publicat miercuri, 13 mai 2015 00:00

Românca se bucură de o mare popularitate în turneul de la Foro Italico, terenul pe care a jucat ieri fiind arhiplin. Ea a dorit să joace şi la dublu pentru a aduna cît mai multe meciuri pe zgură în perspectiva Roland Garros-ului.

- Simona, te-ai acomodat cu zgura?
- Am avut cîteva meciuri, zgura este una din suprafeţele mele favorite, aşa că încerc să disput cît mai multe partide pentru a fi în formă maximă pînă la Roland Garros.

- E unul dintre motivele pentru care te-ai înscris la dublu la Roma?
- Da, este unul dintre motive. Nu sînt foarte multe turnee pe zgură şi am preferat să mai joc cîteva meciuri în plus, ca să mă acomodez şi mai bine.

- Cum a fost meciul de dublu? A părut un joc demonstrativ pentru voi.
- A fost un meci foarte frumos, m-am bucurat de el din plin. Francesca e o fată extraordinară, foarte energică şi muncitoare, luptă pînă la sfîrşit, se bate pentru orice minge. Mi-a transmis şi mie un sentiment pozitiv, care-mi va prinde bine în turneul de simplu.

- Cum ai ajuns să faci dublu cu Francesca Schiavone, o jucătoare foarte iubită aici, la Foro Italico?
- Eu am primit wild card de la organizatori şi m-au întrebat dacă nu se poate să joc cu o italiancă. Am acceptat. A venit a doua întrebare din partea lor, dacă vreau să joc cu Francesca. Sigur că îmi face plăcere, e un nume mare în tenis.

- Ai pierdut la Madrid în turul 1. Ai avut timp să reflectezi asupra rezultatului?
- Am avut cîteva zile după fără stresul partidelor oficiale, dar am muncit şi mai mult, nu a fost timp de odihnă. Vreau să-mi regăsesc ritmul meu de turnee, să pot să cîştig cît mai multe meciuri. A fost o experienţă neplăcută la Madrid, dar trebuie să rămîn pozitivă în continuare.

Roma e un turneu drag ţie?
- Acum doi ani am făcut semifinale aici, venind din calificări! Aici pot spune că am început să joc tenisul meu cel mai bun. Încerc să fiu relaxată acum, să pot da totul pe teren. Nu vreau să fac nimic special pentru că dacă voi încerca asta, atunci presiunea va fi şi mai mare.

Reprezentatul WTA îmi face semn că mai am dreptul la o singură întrebare. Încerc să întrerup răspunsurile aproape de final, pentru a mai cîştiga timp.

- Tot timpul din tribună îţi auzi numele strigat sau încurajări. Te motivează?
- Normal, jucăm ca acasă la Roma şi încurajările lor îmi dau putere să lupt pentru fiecare punct. Vreau să le mulţumesc şi îi aştept cu mare drag şi la meciurile următoare.

- Se apropie Roland Garros, turneul tău favorit. Ai o finală de apărat acolo. Nu vrei presiune, dar ai presiune asupra ta!
- Aşa e. La fiecare turneu e presiune pentru că am ceva de apărat, am făcut rezultate bune anul trecut în această perioadă. Eu nu mă gîndesc însă la asta, deşi în jurul meu se discută foarte mult. Vreau să joc cît mai bine la Paris, să iau totul pas cu pas. Sînt pregătită însă şi pentru succes, dar şi dacă nu va fi un succes.

- Sincer, te gîndeşti şi la numărul 1 mondial? Eşti foarte aproape.
- Nu mă gîndesc, dar îmi doresc foarte mult să ajung acolo. Va fi însă foarte, foarte greu.

Simona pleacă prin sala de conferinţe, acolo unde vorbeşte chiar Rafael Nadal.

Spaniolul e luat la puricat de o armată de ziarişti. Cei doi îşi întîlnesc privirile o clipă, îşi fac un semn discret de salut, după care românca dispare spre vestiare. Nadal rămîne să răspundă întrebărilor incomode despre unchiul Nadal şi locul 7 mondial, pe care a ajuns şi care pare să nu convină celor din presă!

Azi o întîlneşte pe Alison Riske

Simona Halep intră azi în turneul de simplu, urmînd să joace împotriva americancei Alison Riske. Alison a trecut în primul tur de conaţionala sa, Varvara Lepchenko, cu 6-4, 6-3. Halep şi Riske nu s-au întîlnit niciodată pînă acum, iar românca spune că nu ştie mare lucru despre ea. Va porni însă ca favorită certă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
736045186508507
Nicolae Lupsa  •  13 Mai 2015, 11:23

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gizeh
gizeh  •  13 Mai 2015, 10:35

Forzaaa.....Simona !

lapusneanul
lapusneanul  •  13 Mai 2015, 10:09
Postat de caine.dupa.moarte pe 13 Mai 2015, 10:02

***r. e normal pentru o fată simplă de la țară care acum a dat de bani și nu se mai satură. la dublu e ușor pentru că te bazezi pe coechipier. să te vedem șingurică. dacă practici același tenis primitiv, cu bubuieli de pe fundul terenului, de parcă dai cu lopata în minge, ieși din primele 10 wta. *** !

in cat timp crezi ca iese din top 10 ? :) si pentru cultura ta, nu mai sunt tenismene care sa practice serviciul -vole...:)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează