SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

COVID-19. Se suspendă Wimbledon, turneul deținut de Simona Halep? Când aflăm decizia organizatorilor

Simona Halep a câștigat Wimbledon anul trecut +31   FOTO
Simona Halep a câștigat Wimbledon anul trecut

Articol de - Publicat duminica, 29 martie 2020 16:04

Organizatorii Wimbledon-ului, unde Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) este campioana en titre, vor anunța în această săptămână ce se întâmplă cu cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, care urma să se desfășoare între 29 iunie și 12 iulie.

  • Campionii din 2019 la Wimbledon sunt Simona Halep și Novak Djokovic.

În cea mai optimistă variantă, sezonul ar trebui să se reia pe 8 iunie cu turneele de iarbă, iar după trei săptămâni să se joace Wimbledon-ul. Situația din Mare Britanie, dar și de la nivel mondial cauzată de pandemia de COVID-19 i-a grăbit pe organizatorii de la All England Club să programeze săptămâna aceasta o întrunire în care să ia o decizie: de amânare sau de anulare, ei respingând ideea de a juca fără spectatori. 

Nu știu cu cât îl pot amâna. Sunt disperați să-l poată ține, totuși mai sunt trei luni până atunci și multe lucruri se pot schimba, dar perspectivele nu sunt dintre cele mai bune", a spus la BBC Jamie Murray, câștigător în proba de dublu mixt în 2007 și 2017.

John Millman e pesimist: „Wimbledon prin august sau septembrie, în cel mai bun caz”

Australianul John Millman, 43 ATP, a vorbit cu The Age și crede cu tărie că turneul nu se poate disputa în perioada în care este programat. „Sper să fie anulat sau amânat, în cel mai bun caz ar putea să se joace în august sau septembrie. Oricum, nu ne văd jucând tenis prea repede la nivelul de dinainte, iar acum trebuie să găsim soluții pentru a putea supraviețui în această perioadă", a spus australianul.

Varianta lui cu amânarea pentru august sau septembrie nu pare deloc viabilă din mai multe motive. Iarba este una dintre cele mai pretențioase suprafețe și în plus US Open și Roland Garros sunt înghesuite deja unul după altul. 

Turneul american pe locul său din calendar între 31 august și 13 septembrie și cel francez, mutat din primăvară, între 21 septembrie și 4 octombrie . „Sunt multe lucruri de luat în calcul. Turneele din fiecare perioadă, orele de lumină, pe măsură ce ne ducem spre iarnă, ziua se micșorează, iar de obicei, vara, ai lumină până la zece seara", a mai spus Jamie Murray.

Și mai puțin optimist este britanicul Ken Skupski, jucător de dublu. „Cred că ne va lua mai mult de șase luni să rezolvăm această pandemie, există posibilitatea de a nu mai juca deloc în acest an", a spus el pentru Daily Mail. Doar cele două războaie mondiale au făcut ca turneul de la Londra, a cărui primă ediție a fost în 1877, să nu se joace, între 1915 și 1918 și între 1940 și 1945. Campionii din 2019 sunt Simona Halep și Novak Djokovic.

Implicațiile financiare sunt la fel de problematice ca la orice eveniment sportiv major. În anul fiscal 2017-2018, turneul de la All England Club a generat 336 de milioane de dolari, cu un profit înainte de taxe de 52 de milioane. Pentru a transmite turneul, BBC plătește 72 de milioane de dolari pe an.

12 turneedin calendarul WTA al acestui an au fost anulate, în timp ce ATP-ul a anulat 13

„Trebuie să fim optimiști, e important să sperăm că lucrurile se vor rezolva până când trebuia să înceapă Wimbledon-ul. Nu vreau să privesc prea mult în viitor, nu știm cum va evolua totul. Deocamdată un lucru e sigur, că nu jucăm până la începutul lui iunie, când această dată se va schimba, ne vom adapta" - Johanna Konta

GALERIE FOTO Coronavirus în întreaga lume

+27 FOTO

VIDEO 308 noi cazuri de îmbolnăvire în România. Bilanțul total a ajuns la 1.760

Citește alte știri din tenis:

CORONAVIRUS. Sorana Cîrstea donează pentru criza coronavirus: „Ar trebui să ne unim cu toții”

Caroline Wozniacki, întâmplare de necrezut într-un supermarket din Danemarca: „Mi l-au furat din cărucior”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  29 Martie 2020, 22:29

Ca de obicei, pe ziarist il ia pana pe dinainte! Doar Tiriac detine turnee de tenis, nicidecum Halep. Va mai trece vremea pana sa detina Halep turneul asta, ha, ha. Da, stiu, a vrut sa zica "Trofeul" detinut de Halep, dar, na, a iesit altfel, ha, ha!

valyomanid4
valyomanid4  •  29 Martie 2020, 19:08
Postat de Nicu Mirza pe 29 Martie 2020, 17:15

Poate TROFEUL detinut de Simona Halep nu TURNEUL !

Bingo, exact asta am vrut sa zic si eu...Like !

1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  29 Martie 2020, 17:51

Tradu intr-o romaneasca inteligibila

Vezi toate comentariile (4)
Comentează