SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Cristian Tudor Popescu, despre revenirea lui Darren Cahill în echipa Simonei Halep: „El îi oferă ceva ce nu se găsește în România” + „Înțepătură” pentru Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat joi, 12 septembrie 2019 20:18

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat evoluțiile Simonei Halep (5 WTA, 27 de ani) cu și fără antrenorul Darren Cahill alături și a ajuns la concluzia că australianul este benefic carierei jucătoarei noastre. 

„Fără el a câștigat un turneu de Grand Slam (n.r. Wimbledon), dar hai să ne gândim acum, după ce a trecut euforia triumfului, cum a câștigat la Wimbledon și cum a câștigat la Roland Garros (n.r. când îl avea ca antrenor pe Darren Cahill). 

La Wimbledon a câștigat cu jocul ei vechi și a beneficiat de o Serena Williams care «s-a împușcat în cap» de la începutul jocului. Nu am văzut-o niciodată într-o condiție psihică atât de slabă. S-a rupt în jocul defensiv foarte bun al Simonei. La Roland Garros, Simona a avut inițiativă, a practicat acel al doilea joc despre care vorbesc de mult timp, acela de când a venit Darren. Atacă, răspunde la presiune cu presiune, nu se retrage. Cu acel tip de joc a câștigat acolo.

Așa că Darren poate să îi aducă acum ceea ce are Bianca Andreescu, Simona nu a beneficiat de așa ceva în copilăria și tinerețea ei în tenis. Nu există în România antrenor, după părerea mea, care să dețină competențele psihologice ale lui Darren. De accea a crescut și ea cum a putut. A trăit din talentul ei, picioarele ei foarte bune, dar psihic ea nu a fost cu adevărat pregătită pentru a deveni o mare campioană. El îi oferă ceva ce nu se găsește în România, ceva ce Bianca a primit din Canada, de la Federație, a primit un antrenament psihologic care s-a văzut atât de bine în ceea ce a jucat la US Open. A învins-o pe Serena luptând cu ea, piept în piept. A fost o victorie mai valoroasă. Psihologic i-a spus «Îmi dai as, îți dau și eu, vii peste mine, vin și eu peste tine!».

În vreme ce... uitați ce s-a întâmplat cu Simona în meciul cu Taylor Townsend. Meciul nu ar fi fost pierdut dacă Darren era în tribună. Nu e vorba de coaching, e vorba de simpla prezență. E suficient să facă contact vizual cu el. El nu face altceva decât s-o scoată pe Simona din ea însăși. O face să găsească soluții. Nu i le dă el. De multe ori am văzut acest tip de discuții în care o întreba dacă vrea să câștige pe mâna ei sau pe a adversarei”, a spus Cristian Tudor Popescu, la TV Digi Sport.

Ion Țiriac nu a scăpat

Cristian Tudor Popescu a criticat prezența lui Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, în anturajul Simonei Halep.

„Sper ca prin prezența lui Darren să se mai diminueze influența domnului Ion Țiriac asupra Simonei. Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut la festivitatea de pe Arena Națională (n.r. după succesul de la Wimbledon). Nu mi-a plăcut relația pe care cei doi au afișat-o. Nu cred că e toată bună și în folosul tenisului ei”, a mai spus CTP.

Pe Arena Națională, Ion Țiriac a urcat de Simona pe scenă și a comentat aproape o oră finala de la Wimbledon.

„Simona nu renunță la felul ei de-a fi și nici nu e nevoie. Va fi o relație așa cum a fost, vie, tumultoasă. Numai așa Simona poate să ajungă la acel al doilea joc al ei. Numai Darren a putut să o scoată din ea. Speranțele sunt mari pentru anul care vine
- Cristian Tudor Popescu

VEZI ȘI:

SIMONA HALEP ȘI DARREN CAHILL SE REUNESC // VIDEO + FOTO Cele 5 metode prin care australianul a schimbat-o pe Halep! Reușește din nou?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
267890
267890  •  21 Octombrie 2019, 16:46

Mai pe sleau, Darren a invatat-o pe Halep un singur lucru, sa urle. Pana la Darren avea doar acea conditie fizica fabuloasa, nu castigase vreun mare slem dar nici nu urla. E adevarat ca tipetele de pe terenul de tenis inseamna implicare, intimidarea adversarului, dar urletele si grimasele Simonei sunt penibile. Asa insa a castigat un mare slem. Nu cu vreo virtuozitate in tenis pentru ca asa ceva nu are. Zic UN mare slem si nu DOUA, pentru ca cel de-al doilea nu l-a castigat, pur si simplu i l-a facut cadou Serena. Ma rog, nu chiar cadou ...tenisum de mult nu mai este sportul alb.

391033011712642
Viorel Marian  •  13 Septembrie 2019, 10:52
Postat de remarque pe 13 Septembrie 2019, 08:31

Mai mai. Dar important a mai ajuns tenisul feminin. Un sport fara lideri adevarati, in care numarul unu mondial, cine o fi el, poate pierde oricand la numarul 120 mondial cine o fi el. A gasit si Digi ce sa televizeze, in lumea sportului de dincolo nu mai intereseaza pe nimeni aceasta competitie. In orice tara din vest, un om normal de pe strada habar nu are ce jucatoare mai bat mingea la ora actuala in tenisul de camp. Si nu ma refer la jucatoarea Simona Halep

Sa vede ca nu ai facut sport niciodata si nu cred ca ai depasit 10 km de la locuinta ta.

391033011712642
Viorel Marian  •  13 Septembrie 2019, 10:49

Poate cititi Interviul cu Judy, fostă jucătoare și antrenoare de tenis, mama fraților Andy și Jamie Murray.La orice varsta se poate invata ce trebuie scris despre cea mai mare tenismena a Romaniei si una din cele mai mari din lume. ”Fizic era fabuloasă, îi lipsea doar convingerea că poate câștiga un Grand Slam” – Cum ați descrie-o pe Simona? „O iubesc pe Halep! Nu a schimbat-o celebritatea. Știu sacrificiile familiei, parcă mă văd pe mine și pe băieți”. Interviu cu Judy, fostă jucătoare și antrenoare de tenis, mama fraților Andy și Jamie Murray Citeşte întreaga ştire: „O iubesc pe Halep! Nu a schimbat-o celebritatea. Știu sacrificiile familiei, parcă mă văd pe mine și pe băieți”. Interviu cu Judy, fostă jucătoare și antrenoare de tenis, mama fraților Andy și Jamie Murray,,

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close