SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

CTP, surprins de pățania Simonei Halep: „În jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost surprins de accidentarea suferită de Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) la Roma, în setul secund al meciului cu Angelique Kerber (33 de ani, 26 WTA), la scorul de 6-1, 3-3. +10   FOTO
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost surprins de accidentarea suferită de Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) la Roma, în setul secund al meciului cu Angelique Kerber (33 de ani, 26 WTA), la scorul de 6-1, 3-3.

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 mai 2021 13:36 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 13:36

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost surprins de accidentarea suferită de Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) la Roma, în setul secund al meciului cu Angelique Kerber (33 de ani, 26 WTA), la scorul de 6-1, 3-3. 

Halep a acuzat o durere „din senin” și nu a mai putut călca normal pe piciorul stâng. Rezultatul RMN-ul efectuat în capitala Italiei a venit astăzi, iar veștile nu sunt îmbucurătoare. E vorba despre o ruptură musculară la gamba stângă. Cristian Tudor Popescu spune că accidentarea Simonei a fost una extrem de bizară.  

Cristiano Tudor Popescu, surprins de accidentarea lui Halep 

„Într-o viață de peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i s-a întâmplat Simonei. Știu că există fractură de stres – Horia Tecău a avut așa ceva la laba piciorului – dar ruptură musculară de stres nu mi se părea posibilă. Adică, fără să faci vreo mișcare deosebită, fără sprint, frână sau șpagat, mergând sau stând pur și simplu pe teren, să plesnească mușchiul. 

Lacrimile, pe care i le-am văzut cu toții prima dată Simonei, le înțeleg – durerea e cruntă și a mai fost și uluiala, și sentimentul nedreptății: Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?.

Cauza care a dus la cedarea „din senin” a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micuțe în decursul celor aproape 10 ani în care s-a menținut, cu o constanță ieșită din comun în istoria tenisului, în top 10 și top 5 mondial.

A înfruntat mai mereu adversare mult mai înalte și mai puternice decât ea, a făcut față loviturilor ca din tun și meciurilor întinse pe ore întregi, a jucat mult, pentru că a atins de atâtea ori fazele finale ale turneelor. 

Simona Halep, în „gașca” lui Justine Henin și Radwanska

O mare jucătoare, cu un fizic asemănător, Justine Henin, a fost îngenuncheată de accidentări la 27 de ani. Firava și îndemânatica Agnieszka Radwanska a fost nevoită să abandoneze la 29 de ani. Nu ne rămâne decât să sperăm că spiritul Simonei Halep va reuși încă o dată să-i împingă trupul mai departe.

Nu pot să închei această însemnare despre Simona fără a mărturisi că m-a impresionat profund ce-a făcut marea campioană Angelique Kerber: n-a părăsit terenul decât în spatele Simonei dusă pe brațe, purtându-i termobagul”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

VIDEO Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Opinie medicală în cazul Simonei Halep: „Poate fi forțare extremă sau oboseală musculară cronică” + Gestul îngrijorător sesizat de specialiști

VIDEO Surpriză de proporții la WTA Roma » Cea mai în formă jucătoare din circuit, eliminată de senzația tenisului american! Nu o mai poate depăși pe Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
manx
manx  •  15 Mai 2021, 19:34

Eu în toata viata mea nu am vazut mai mare ipocrit. Cum Cioran era numit de studenti *** ***, dumitale esti ipocritul snob. Te pricepi la toate. Nu mai consum cerneala ca nu are rost. Va recomand sa va puneti si masca lui Zoro, asa nu va mai recunoaste nimeni. Doar dupa declaratii si articole. La masca lui Zoro ar trebui sa va acoperiti si ochi. Rar vezi privire malefica, înspaimântatoare si groaznica precum a Mariei Dumneavoastra.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

senateo
senateo  •  14 Mai 2021, 22:14

Mai 2020 - Simona avea doua turnee castigate si faze avansate la celelalte turnee la care a participat. Mai 2021 - O optime de finala, un sfert de finala, abandon durere umar, abandon durere spate, abandon ruptura gamba. Ce s-a intamplat de se rupe ca niciodata in cariera? S-a vaccinat. Stie el cel mai inteligent tenismen din istorie, marele Novak Djokovici de ce e oripilat de ideea vaccinarii.

853246084756615
Marcel Popa  •  14 Mai 2021, 19:32

A vorbit guru al tenisului ,***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează