SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

EXCLUSIV CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a fost eliminată aseară în turul doi al turneului WTA de la Roma, după 6-7 (1), 3-6 cu Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat prestația româncei pentru GSP.ro. +8   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a fost eliminată aseară în turul doi al turneului WTA de la Roma, după 6-7 (1), 3-6 cu Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat prestația româncei pentru GSP.ro.

Articol de - Publicat joi, 12 mai 2022 10:14 / Actualizat joi, 12 mai 2022 10:48

Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) a fost eliminată prematur aseară, în turul doi al turneului WTA de la Roma, după 6-7 (1), 3-6 cu Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA). Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat prestația româncei, pentru GSP.ro.

Mai întâi, CTP a lăudat jocul lui Collins: „Pur și simplu, a fost mai bună. Simona a făcut tot ce a putut, a încercat să reziste loviturilor diabolice ale lui Collins. Nu știu dacă există în momentul de față un rever în cross cu două mâini în circuitul WTA mai bun decât al lui Collins. Adversara Simonei a găsit niște unghiuri în regim de viteză absolut ieșite din comun, este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii!”.

„Acum, Simona nu mai e nici între primele 20 și evoluează împotriva unor jucătoare din TOP 10. E nevoită să joace în primele tururi cu astfel de adversare foarte valoroase”, a mai spus CTP pentru Gazetă.

CTP, după Simona Halep - Danielle Rose Collins 6-7 (1), 3-6: „A riscat prea târziu”

Ce putea să facă mai mult Simona, în opinia lui Cristian Tudor Popescu? „Nu am ce să-i reproșez, poate doar că ar fi trebuit să riște ceva mai mult la un moment dat, pentru că nu mai avea ce pierde. Când era condusă în setul doi, cu 1-5, a făcut 3-5, dar era târziu. Abia atunci a început să returneze mai curajos și să riște mai mult”.

Retururile lui Collins au fost formidabile, 80% dintre serviciile-doi ale Simonei au fost returnate cu punct de Collins. De asemenea, Collins a pus scurte exact când trebuia, în momente importante
Cristian Tudor Popescu

CTP: „Simona Halep a fost mai timidă acum, nu e bine”

La două săptămâni de când remarca o schimbare în jocul Simonei (declarațiile, AICI), anume o inițiativă în jocul ofensiv, Cristian Tudor Popescu se declară „îngrijorat” acum de pasul în spate făcut din nou de sportiva noastră:

Singurul lucru care m-a îngrijorat este faptul că Simona a mai renunțat la jocul agresiv, venea și în față în primele 3 meciuri de la Madrid. A fost mai timidă acum, asta nu e bine. Dincolo de scoruri și rezultate, e important ca Simona să continue să joace în acest fel, să încerce să câștige pe mâna ei, nu pe mâna adversarei, să nu aștepte greșeala. 

Totuși, când ai în față o jucătoare precum Collins, care lovește decisiv de câte ori are ocazia, chiar și atunci când nu are ocazia, e foarte greu să faci un joc de inițiativă. Oricum, Simona ar fi putut să facă mai multe, chiar dacă probabil tot n-ar fi câștigat”.

+4 FOTO

CTP, despre parteneriatul Patrick Mouratoglou - Simona Halep: „E greu să-și schimbe jocul”

Despre colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou, Cristian Tudor Popescu subliniază de ce o schimbare a jocului Simonei nu este ușor de produs:

„În meciurile de la Madrid, am văzut că Simona joacă altceva față de tenisul ei clasic cu care a câștigat până acum, mă refer la tenisul de anduranță, de pe fundul terenului, forțând greșeala adversarei. 

Mouratoglou încearcă să schimbe jocul Simonei, dar e greu. Simona are o vârstă, nu mai este o tânără care poate fi modelată ușor. Sunt atâția ani în care a jucat într-un anume fel, e greu să mai schimbi.

Important e să nu renunțe, să nu se întoarcă la jocul ei care a consacrat-o, pentru că nu are șanse în această fază a carierei ei cu fostul joc, să se mai apropie de TOP 10, care este obiectivul ei în clipa de față”.

Din păcate, nu pot să sper acum că Simona va câștiga Roland Garros. Există niște jucătoare peste care Simona nu poate trece. Se lovește de adversare foarte puternice încă din primele tururi. Dar îmi doresc să nu renunțe la tenis, mai are de jucat
Cristian Tudor Popescu

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Elina Svitolina sunt așteptate la Iași » Orașul moldav va găzdui două turnee în această vară
WTA
Simona Halep, Sorana Cîrstea și Elina Svitolina sunt așteptate la Iași » Orașul moldav va găzdui două turnee în această vară
Simona Halep, eliminată în turul 2 de la Roma » Collins s-a impus în două seturi
WTA ROMA
Simona Halep, eliminată în turul 2 de la Roma » Collins s-a impus în două seturi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
sakamoto
sakamoto  •  13 Mai 2022, 05:01

Tot respectul pt Dnul Muratoglu, daca o va putea invata pe Simonita, un procedeu tehnic pe care nici o tenismena din Romania nu l-a stapinit niciodata:SERVICIUL! Desigur trebuie mers la sala de forta zilnic si muncit acolo precum o face Deac, fotbalistul de la cfr Cluj. Si are si dinsul vreo 35 de ani, nu mai este ficior tinar. Dar mai intervine inca un aspect:Simonita se grabeste la serviciu, de parca ar veni sfirsitul lumii! Nu se concentreza aproape de loc. Atunci cum saracia sa poata servi eficient? Graba, graba, repede, repede, si primul serviciu se duce mai tot timpul in fileu. Cum ai pretentia sa cistigi meciuri, turnee cind nu joci cu primul serviciu? Vin la turnee fetisoare in jur de 20 de anisori, care servesc naprasnic. pt ca se poate cu multe repetari la antrenamente si desigur cu multa transpiratie la sala de forta.

2390836174295086
Chis Eduard  •  12 Mai 2022, 23:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10222522333625618
Marius Negrea  •  12 Mai 2022, 19:12

Si mie.. Mi-e atata mila de "saraca" milionara, cum ii este ei de mine... Pacat, ca presa nu mai poate scrie, cat de mult a castigat din nou, ptr ca poporul sa se poata "bucura" de reusitele financiare ale makidoancei,. Asta ne intereseaza... Bravo, invingatoarelor, care joaca tenis modern, frumos si atractiv..

Vezi toate comentariile (23)
Comentează