SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV CTP, după „thrillerul” Simona Halep - Ajla Tomljanovic: „Meciul nu a fost câștigat de a noastră!”

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 12:58 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 14:46

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5 , în turul II la Australian Open 2021. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea, pentru GSP.ro, la câteva minute după final.

  • În turul III, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care tocmai a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2.

Toate detaliile despre confruntarea Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5, AICI

CTP, după Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5: „Meciul a fost pierdut de Tomljanovic”

„Tomljanovic a jucat un tenis excepțional, meciul ea l-a pierdut, nu l-a câștigat Simona. Cu toată dragostea pentru Halep, dar a fost un meci pierdut de Ajla. Nu doar în fața Simonei de astăzi, ci în fața celor 10 de ani în care Simona a fost în vârful tenisului, în top 10. Asta s-a văzut, capacitatea Simonei, trecută prin atâtea momente critice, de a rezista sub gloanțe. Așa a reușit Simona să câștige, să nu se enerveze. E pericolul cel mai mare, să joci cu o adversară mult mai jos clasată decât tine și să vezi că joacă excepțional. 

Tomljanovic a făcut niște mingi de generic! A fost mult mai agresivă decât Simona, a încercat mult mai mult, scurte excepționale. De fapt, toate scurtele ei s-au transformat în puncte! A lovit la linie, decisiv, și-a asumat riscuri. Un tenis spectaculos! Meritul Simonei este că a reușit să uite că este Simona Halep. Dacă s-ar fi gândit prea mult la ideea «Fata asta nu are bunul simț să piardă în fața capului de serie #2», ar fi fost ea pierdută. 

A fost un punct emblematic la 5-5, în setul decisiv, când Tomljanovic a reușit una dintre multele ei mingi pe linie. A reușit să prindă niște tușe la milimetru! Și norocul a contat, bineînțeles, tenisul nu e șah. Simona a izbutit însă să le ridice in-extremis, iar Tomljanovic a greșit ultima lovitură, un drive-vole. Acela a fost punctul emblematic. 

E un meci de mare folos. Astfel de partide câștigate foarte greu, după o bătălie crâncenă, pot propulsa jucătoarele în turneu, în special jucătoarele mari. Știu să se mobilizeze, să folosească astfel de meciuri grele, în primele tururi, în fața unor jucătoare mai slab cotate”, a declarat CTP pentru GSP.ro.

A fost singura posibilitatea pentru Tomljanovic, să riște, să joace la linie. Sunt zile în care îți intră la milimetru, altele în care mingea se duce afară. A avut un psihic foarte bun australianca, a reușit probabil cel mai frumos meci al ei din carieră. Legat de duelul următor al Simonei, cred că are prima șansă împotriva rusoaicei Kudermetova, deși nu va fi ușor
Cristian Tudor Popescu

La 2-5 în decisiv m-am relaxat. Echipa mi-a zis că așa trebuia să joc tot meciul. Uneori, când simt că meciul e terminat, doar încerc să joc ca și cum nu aș avea nimic de pierdut. Ea avea un avans mare și am zis că trebuie să mă relaxez și să fac lucrurile mai bine
Simona Halep, la conferința de presă

+18 FOTO

Citește mai multe articole despre Australian Open:

Sorana de 5 stele » Cîrstea trece de Kvitova și e în turul 3 la Australian Open! Următoarea adversară

Bianca Andreescu, eliminată de la Australian Open de o jucătoare de 35 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
314813702705546
Valeriu Seciu  •  12 Februarie 2021, 01:17

Bai CTP, mai lasane cu aprecierile tale privind sportul si in speta pe Simona. Prea te crezi cunoscator in toate , mai bine stai in banca ta si lasa-i pe specialisti sa vorbeasca . Nu sarboaica s-a batut singura, asa cum sustii tu, ci a fost clar dominata in final de siguranta in joc a Simonei si de caderea psihica, cele mai multe puncte castigate cu scurte. din fileu sau pe linie nu pot fi catalogate decat ca fiind norocoase

zorrozabal
zorrozabal  •  11 Februarie 2021, 09:04

Vara australiana,izolare impusa de COVID,ambitia„outsiderilor”!Si alte jucatoare de top 10 ATP, au avut de suferit(ma refer la Ashley Barthy),sau chiar au fost eliminate(Sofia Kenin detinatoarea trofeului,Bianca Andreescu,Cvitova)!

maddad
maddad  •  11 Februarie 2021, 08:20
Postat de euoltean pe 11 Februarie 2021, 01:12

Asa cum un meci are doua reprize si 90 minute, la fotbal, tenisul are 3 seturi. Sigur ca se oboseste pe parcurs, dar ambele sportive obosesc, nu doar adversara Simonei! Insa cea tenace, inteligenta si care se adapteaza, castiga. Comentati ca habarnistii, important este scorul final, in toate situatiile, tenis sau alte sporturi. Tineti cont si de faptul ca cei sus in clasament (cazul Somonei) joaca, de regula, mult mai multe meciuri anual, ajungand in fazele superioare ale competitiilor, si nu orice meciuri, unele lungi si cu adversare tot din primele 10, in fazele finale, deci foarte solicitante. Cele de pe locurile 'nn' ies in primele tururi, apoi o fafaie in turnee cu meciuri fara importanta, nesolicitante si sunt proaspete fizic. Ii toti cantati phodul Simonei de ani de zile dar este o mare campioana, care va mai juca la nivel inalt mult timp. Cu partile ei bune si mai putin bune, dar e si ea om. Sigur ca uneori iti vine sa inchizi TV ul cand o vezi jucand dar e campioana noastra si merita respect. Bravo SIMONA!

Bai, Gogule, *** cu logica de gâgă, ori e mare campioana, ori iti vine sa inchizi televizorul cand o vezi jucând? Din cauza unor neica nimeni ca tine cu IQ-ul de gaina suntem de rasul omenirii, arestați prin Mexic, interzisi in Spatiul Shengen samd. Simona Halep nu e o mare campioana daca iti vine sa inchizi televizorul cand o vezi jucand. Evident, e a noastra si o iubim asa cum e, dar sa nuo facem mai mare decat este caci nu o ajuta cu nimic.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează