SPORTURI  »  TENIS  »  KREMLIN CUP

CTP avertizează: „Dacă joacă așa, Simona Halep nu are șanse cu Sakkari”

Cristian Tudor Popescu a analizat șansele Simonei Halep cu Maria Sakkari / Captură Digi 24 +6   FOTO
Cristian Tudor Popescu a analizat șansele Simonei Halep cu Maria Sakkari / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 13:09 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 13:27

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (64 de ani) a prefațat duelul pe care Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) îl va juca astăzi, după ora 16:00, cu Maria Sakkari (26 de ani, 7 WTA), în sferturile de finală de la Kremlin Cup.

Fin cunoscător al tenisului, CTP admite că Maria Sakkari e favorită în partida de astăzi de la Moscova și o sfătuiește pe Simona să apeleze la un joc mult mai ofensiv decât cel etalat până acum în turneu. 

Cristian Tudor Popescu: „Simona e conștientă că favorita e Sakkari”

„Simona e bine pregătită pentru meci din punct de vedere psihic. Își dă seama că are o adversară aflată într-o formă deosebită. Simona e conștientă că acum favorită e Sakkari și pleacă cu sentimentul că nu are nimic de pierdut. Aici aș vedea să poată să dea drumul la jocul mai agresiv, despre care vorbea Adrian Marcu.

Simona n-a jucat agresiv, n-a folosit acest al doilea joc al ei, mai agresiv, în care face winnere, ia inițiativa și atacă, chiar din defensivă. Nu joacă așa pentru că n-are suficientă încredere și recurge la jocul care a consacrat-o. Ăsta e un tip de joc cu care Simona, acum, nu poate să se mai ducă spre vârf și să reziste acolo prea mult. 

Acum asta poate să testeze cu Sakkari, care e jucătoare de hit, care lovește în tot ce mișcă. Dacă Simona recurge la jocul defensiv, pe care l-a făcut bine cu Potapova și Kudermetova, nu are șanse în fața Mariei Sakkari. Trebuie să ia inițiativa, să nu o lase pe Sakkari”, a declarat Cristian Tudor Popescu, conform digisport.ro

+2 FOTO

Simona Halep, duel cu una dintre cele mai puternice jucătoare din circuit

Născută în Atena, Sakkari s-a mutat la 18 ani în Barcelona pentru a-și îmbunătăți jocul. Din 2010 până în 2015 a jucat în turnee IT, iar în 2016 a terminat pentru prima dată sezonul în top 100, pe locul 86. 

La finalul lui 2020 se afla pe locul 22, iar în acest an a urcat până pe locul 7, după ce a obținut cele mai bune rezultate la un turneu de Grand Slam (semifinală la US Open, unde a pierdut cu Emma Răducanu, 1-6, 4-6 și semifinală la Roland Garros, unde a fost învinsă de Barbora Krejcíkova, 5-7, 6-5, 7-9). 

Sakkari are un singur turneu câștigat până acum, în 2019, la Rabat. A mai jucat și două finale: la Ostrava (2021) și San Jose (2018). Jucătoarea din Grecia se simte excelent pe suprafețele hard, care-i pun în valoare serviciul puternic și loviturile agresive, Sakkari fiind recunoscută în circuit pentru forța fizică.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Ce urmează pentru Simona Halep la Kremlin Cup » Duel cu una dintre cele mai puternice jucătoare din circuit

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturile Kremlin Cup: „Știam că va fi greu să termin în două seturi” » Ce glumă a făcut

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
593152191726559
ApiSonne SG  •  22 Octombrie 2021, 15:58

Vac.....???? l, joaca acum! Halep poate sa iasasa la pensie. Nu mai are nici o șansă. Cică Dan Petrescu , nu mai simte mâna, o fi de la vac.????... Clujul cu asa mulți vac???? va ajunge la retrogadare!

itu52
itu52  •  22 Octombrie 2021, 15:57

„Nu joacă așa pentru că n-are suficientă încredere și recurge la jocul care a consacrat-o.” Păi, nu e mai bine s-o dea pe ce a consacrat-o, jocul ăla a dus-o pe prima poziție mondială. Un fel de „să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic ...”, Lăsând gluma la o parte, d_l CTP pică în „gura păcătosului adevăr grăiește”. Voalat recunoaște că Simona o mai bunghea în WTA, nu a fost un lider autoritar, mai degrabă unul oscilant. Acum e ca la începuturi și știe foarte bine ce are de făcut. Cu Sakkari va fi foarte greu. Grecoaica nu are astâmpăr, țopăie mult, parcă e o căpriță pe stâncile Carpaților. Tot timpul este pe minge.

dora
dora  •  22 Octombrie 2021, 13:31

Aproape oricine joaca la turneele mari impotriva Simonei de la turul 2 incolo este favorita !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează