SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

EXCLUSIV CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 18:07 / Actualizat marti, 05 martie 2024 19:10

Victorie la TAS! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus suspendarea Simonei Halep (32 de ani) la 9 luni, după audierile care au avut loc în perioada 7-9 februarie. Decizia, oficială și definitivă, a fost luată în unanimitate, 3-0, de către judecători. Cristian Tudor Popescu a reacționat pentru GSP.ro și spune că nu se mai aștepta la o asemenea răsturnare de situație.

„Simonei Halep i s-a făcut dreptate, este o veste foarte bună, în ciuda faptului că e surprinzătoare, eu nu am mai auzit de o asemenea reducere de suspendare până acum, de la 4 ani la 9 luni. Și este o veste foartă bună pentru că Tribunalul de la Lausanne a ținut seama de ce am spus din primul minut și până azi.

Am susținut mereu, am și scris, că Simona a greșit, dar nu pot să cred că în mod conștient ar fi introdus în corp acea substanță! Faptul că Mouratoglou, chiar atât de târziu, a recunoscut - pentru că din ordinul lui i s-a dat acel colagen contaminat, iar Simona nu a știut ce a luat -, asta a contat.

CTP, prima reacție după ce TAS i-a redus drastic suspendarea Simonei Halep

Cele 9 luni date ca pedeapsă sunt corecte, o penalizează pentru că s-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje, să țină minte să nu mai facă așa ceva. Și-a abandonat staff-ul și s-a pus în brațele altui staff străin. Acest escroc a fost izgonit recent de echipa lui Holger Rune, Simona ar fi trebuit să se informeze mai bine înainte de a se abandona pe mâna escrocului Mouratoglou!

CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”
Patrick Mouratoglou și Simona Halep, foto: Imago

Vestea cea mai bună e că de mâine poate intra la turnee, la Indian Wells e târziu, dar bănuiesc că la Miami va juca și e important să adune meciuri, mai ales că ea s-a antrenat, e foarte posibil ca Simona să revină la forma ei de altădată. Dacă s-ar fi făcut doi ani, nu știu. Eu cred că Simona Halep mai poate să revină”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Primul turneu la care poate juca Simona Halep e WTA Miami 1000, în două săptămâni

Sportiva din România a pierdut 10 luni de joc, dar poate reveni imediat. Pentru că nu a mai jucat, ea a ieșit complet din clasamentul WTA. Astfel, are nevoie să ceară un wild-card pentru a putea juca. Primul turneu la care poate evolua Simona Halep e Miami Open, un turneu WTA 1000 care va începe pe 19 martie.

Citește și:

Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni
TAS
Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni
SCANDALOS! Simona Halep a pierdut 8 luni degeaba » Poate cere daune uriașe după ce suspendarea i-a fost redusă
HALEP, VICTORIE LA TAS
SCANDALOS! Simona Halep a pierdut 8 luni degeaba » Poate cere daune uriașe după ce suspendarea i-a fost redusă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (81)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  07 Martie 2024, 13:44

Tot "Dopata" ramane . ITIA se chinuie 1 an si 4 luni ( ca la armata pe vremuri ) si explica cu analize ... Adevarul ; si in 3 luni : hai sa mergem si pe la "Nasul" (Corleone) = TAS (nu , cu eugenii si biscuiti , alti avocati ; adica cum s-ar zice : "Cu ceva , mai ceva ... " , ca are "Lentile de contact , din acelea de culoare Roz " ... Si asa s-a terminat filmul , cu "Epilog" : Fifi , sa fi cuminte Fifi !...

monika.
monika.  •  07 Martie 2024, 02:49
Postat de reddevill77 pe 06 Martie 2024, 18:55

Ma tataie...Ai scris mult *** si fara rost...in tot ce ai scris sint numai presupuneri de parca toata lumea traieste in Romania unde spaga si pilele fac legea . Tataie trezeste te !!! Lasa tuica si ura fara de romanii care mai scot capul pe afara ...adica o gramada de oameni din lumea tenisului care o cunosc personal pe fata asta au spus ca nu cred nimic din toate acuzatiile astea si se asteapta la un rezultat favorabil...noi romanii nu frate sintem mai catolici decit papa ...mi e rusine ca sint roman citeodata ....hai pa ...

Este irelevanta parerea adrenergica. In dopaj se discuta pe analize, respectiv determinarea prezentei unor substante interzise, etc. In cazul de fata s-a stabilit clar, fara sa fie contestat de nimeni, ca s-a dopat cu roxadustat. La toti acesti sportivi prinsi, s-au gasit numai substante care le dau un avantaj pe termen lung ( cresterea capacitatii de efort, etc),nu au gasit vitamina D, sau un sedativ/ hipnotic. Si un copil intelege ca asta inseamna un proces bine pus la punct. Iar, dupa ce-i prind, unii au macar demnitatea sa recunoasca , altii nu. armstrong a negat ani de zile, altul a spus ca a luat cocaina dupa ce s-a sarutat cu cineva care o luase deja, alta ca bunicul care lua nu stiu ce , i-a pregatit o prajitura cu capsuni langa medicament, majoritatea dau vina pe suplimente, ca scuza. Practic, cine vrea sa evite dopajul, o poate face foarte usor. Unii risca, stiut fiind ca substantele ca rox au timp de injumatatire f.scurt, e aproape imposibil sa te prinda. Dar, dupa ce esti prins, confirmat de doua tribunale sportive, indiferent cat/ cum ai reusit sa obtii reducerea suspendarii, ramai pe viata cu eticheta de dopat. Cine nu vrea sa accepte asta, cu vehementa, nu face decat un deserviciu sportului, promovand practic dopajul. Aici nu conteaza cine pe cine sustine, poate sa urle si o intreaga galerie de fotbal, este dopaj confirmat, fapt care se pedepseste, fiind interzis. Oricat de scurta ar fi pedeapsa, esti privit ca atare, esti descalificat.

bozo76
bozo76  •  07 Martie 2024, 02:09

Ma felicit ca nu am dat cu barda si ca am avut o decenta fata de realizarile ei mari si obtinute fara teste pozitive!! Rusine celor care au dat cu barda!

Vezi toate comentariile (81)
Comentează