SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Cu ochii pe locul 1 » Simona Halep atacă prima poziție în clasamentul WTA!

Articol de GSP - Publicat joi, 29 august 2019 11:40

Simona Halep (numărul 4 WTA și 27 de ani) a îndepărtat un bolovan important din drum, iar acum poate respira mai liber. 

  • Partida dintre Simona Halep și Taylor Townsend va avea loc joi, după ora 21:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Românca nu mai câștigase un meci la US Open din 2016, avea pe umeri apăsarea înfrângerilor timpurii din următorii doi ani, motiv pentru care, a recunoscut, „am fost stresată înainte de meci, mai ales că se juca pe terenul pe care am pierdut sezonul trecut”. Victoria cu Nicole Gibbs, 6-3, 3-6, 6-2, a fost un test bine venit în startul unui nou turneu de Mare Șlem, ultimul al anului și cel la care Simona are până acum rezultatele cel mai puțin strălucitoare. 

Și-a descoperit și nuanțat tactica pe parcurs, găsind soluții care să anihileze replica puternică a americancei, o adversară care a dat totul pe teren în ciuda faptului că a jucat foarte puțin anul acesta din cauza diagnosticului de cancer și a tratamentului pe care l-a urmat. „Am lovit destul de tare, am fost agresivă”, a detaliat Halep, dar „în final a trebuit să schimb un pic, am jucat ceva mai înalt. Am deschis terenul și am servit mai bine".

Clientă veche

După Gibbs, urmează o altă americancă, Taylor Townsend, pe care românca a învins-o clar în toate cele trei înfruntări pe care le-au avut. Atât de clar încât fiecare meci a conținut și un set de 6-1. S-au duelat de două ori pe hard, inclusiv anul acesta, la Miami, și o dată pe zgură, iar Simona a găsit de fiecare dată calea de a o domina de adversara în vârstă de 23 de ani. Talentată, stângace, cu explozie în forehand și mâini îndemânatice, capabile de execuții fine, Townsend nu a rezistat în fața româncei pentru că aceasta a știut cum să-i accepte reușitele, dar și să-i expună deplasarea deficitară și lipsa de consistență. 

Odată îndepărtată greutatea de pe umeri de a fi depășit primul tur, campioana de la Wimbledon a spus în conferința de presă în limba engleză că se simte „mai ușoară. E mult mai bine acum că, în sfârșit, am putut să câștig un meci în acest concurs. De obicei, nu e grozav pentru mine la început de turneu, dar mereu când am avut meciuri dure din start am ajuns departe. De aceea sunt încrezătoare". 

Spre vârf

Până la finalul sezonului, ea are foarte puține puncte de apărat, din cauza problemelor la spate de anul trecut. Ocupă deocamdată locul 4 în clasamentul mondial și, deși spunea recent că nu o preocupă acest subiect, acum și-a fixat un nou/vechi obiectiv. „Dacă sunt sănătoasă, o să mă bat pentru prima poziție. Vreau să termin anul ca numărul unu, încă am șanse, voi munci pentru asta", a anunțat ea. Iar o evoluție bună la US Open nu poate decât să o ajute în acest sens. 

Cum se ajunge la tenisul perfect

Precum cel pe care l-a jucat Halep în finala de la Wimbledon, câștigată clar, 6-3, 6-2, în fața Serenei Williams. Deocamdată, e departe de acel standard, mai ales că a avut o vacanță mai lungă decât de obicei peste vară și a adunat puține meciuri în turneele dinainte de US Open. „Partea bună este că am încredere că pot atinge acel nivel”, a asigurat Simona. „Dacă voi continua să muncesc din greu în fiecare zi, sunt capabilă să-l repet. Asta mă motivează. Încă sunt flămândă de rezultate, de titluri. Sunt sigură că adunând meciuri și turnee pot să mă întorc acolo, la acel tenis înalt. Poate în acest turneu, nu știu, poate la următorul. Nu se știe niciodată”.

Evoluția serviciului

De când a pierdut la US Open în 2017 în primul tur în fața Mariei Șarapova, Halep a acordat o importanță aparte serviciului. Nu doar l-a antrenat aprig ore întregi după ce a revenit acasă de la New York, dar i-a aplicat "și unele schimbări". Mare diferență, explică Simona, vine din faptul că s-a modificat și planul tactic. "Încerc să joc mai mult cu primul serviciu pentru că al doilea e foarte atacabil, mai ales din partea fetele care lovesc returul direct. A trebuit să-mi fixez în minte să joc mai mult cu primul, ceea ce am și reușit. Am crescut mult în această direcție, e adevărat", a spus ea. 

„Trebuie să crezi și să mergi înainte. Din poziția mea, nu am nimic de pierdut. Am făcut tot ce am vrut, am câștigat la Wimbledon. Sunt relaxată, dar încă am așteptări de la mine”
Simona Halep

„Pentru a atinge nivelul de sus trebuie să munești. Nu se întâmplă brusc, de azi pe mâine. Trebuie să tragi tare la antrenamente”
Simona Halep

„Simt că nivelul e foarte egalizat. Oricine poate câștiga un turneu, chiar și de Mare Șlem. E bine pentru toată lumea pentru că toată lumea are o șansă"
Simona Halep

Citește și:

Boris Becker, moment incredibil la US Open » Motivul pentru care nu și-a putut cumpăra alcool de la un supermarket

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează