SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Povestea „The Magicians” » Cum alungă plictiseala jucătorii spanioli de tenis în timpul pandemiei de COVID-19

Alejandro Davidovich în timpul unui meci de FIFA 2020
Alejandro Davidovich în timpul unui meci de FIFA 2020

Articol de - Publicat duminica, 29 martie 2020 19:01

CORONAVIRUS. Un grup de jucători spanioli, între care se află și Pablo Carreño Busta, fost numărul 10 mondial, petrec ore bune jucându-se pe Play Station.

The Magicians. Așa se numește echipa pe care a creat-o Pere Riba în urmă cu câțiva ani. Abia acum însă activitatea a devenit mult mai intensă, când, din cauza pauzei impuse de pandemia de COVID-19, tenismanii au mai mult timp la dispoziție. 

Riba, 31 de ani, fost numărul 65 mondial, este președintele și acționarul majoritar al clubului virtual. "Am realizat că suntem mai mulți cei care jucăm FIFA, iar acum am ajuns la 13 membri în grup", a explicat fostul sfertfinalist la dublu la Roland Garros.

 "Din cauza situației create de coronavirus, jucăm zilnic ca să ieșim din plictiseală. Suntem conectați toți cu căști, vorbim în timpul meciurilor, ne simțim bine", a adăugat el. 

Din grup fac parte Pablo Carreño Busta, 28 de ani, locul 10 mondial în 2017, tânărul Alejandro Davidovich Fokina, 20 de ani, una dintre marile speranțe ale tenisului iberic, actualmente 98 ATP, Roberto Carballés, 27 de ani, 80 ATP, dar și jucători cu profil mai puțin accentuat, precum Bernabé Zapata, Eduard Esteve și Carlos Taberner. Până la 13 sunt alți amici ai tenismenilor.

"Au retrogradat echipa" 

Cei mai tineri visau la o ascensiune în ierarhia jocului, până la un turneu final care se ține în Londra și unde se dă un premiu de 200.000 de euro pentru învingători. 

Carreño vine însă și spulberă această variantă într-un dialog cu site-ul Puntodebreak. "Nu știu ce film au povestit ei, dar nu sunt deloc grozavi. Eu și Pere jucăm cel mai bine. Dacă obiectivul ar fi să ajungem la Londra, Bernabe și Alex nu ar fi în echipă", a tăiat Pablo în carne vie. 

"Nici în trei vieți nu va reuși Berni să intre într-un turneu profesionist, iar Eduard Esteve... cel mai bun joc al lui e să găsească scuze, cum că nu-i merge telecomanda. Cel mai rău e când joacă ei singuri, acum două zile au retrogradat echipa din divizia a doua în a cincea".

 Chiar și așa, The Magicians se întâlnesc zilnic și dedică FIFA 2020 măcar două ore. Pentru a uita un pic de veștile îngrijorătoare de dincolo de ușile caselor în care s-au izolat

"Avem un grup de WhatsApp unde discutăm între noi. Uneori ne mai supărăm, nu ne mai vorbim până a doua zi, dar ne împăcăm apoi" - Alejandro Davidovich

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Vezi și: 

CORONAVIRUS / Generozitate dincolo de teren: cum s-au implicat Simona Halep, Rafael Nadal sau Roger Federer în lupta împotriva COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează