SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Generozitate dincolo de teren: cum s-au implicat Simona Halep, Rafael Nadal sau Roger Federer în lupta împotriva COVID-19

Rafael Nadal și Roger Federer s-au întâlnit ultima oară la un meci demonstrativ jucat în Africa. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal și Roger Federer s-au întâlnit ultima oară la un meci demonstrativ jucat în Africa. foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat vineri, 27 martie 2020 15:15

CORONAVIRUS. Simona Halep, Ana Ivanovici, Rafael Nadal, Roger Federer sau Novak Djokovic au avut diferite inițiative de a strânge sau a dona pentru a ajuta în efortul global de a depăși pandemia de COVID-19.

Ziarul spaniol Marca de vineri îi are pe prima pagină pe Rafael Nadal și Pau Gasol, inițiatorii unei strângeri de fonduri pentru a-i ajuta pe concetățenii lor.

CORONAVIRUS / Generozitate dincolo de teren: cum s-au implicat Simona Halep, Rafael Nadal sau Roger Federer în lupta împotriva COVID-19

 Obiectivul este de a aduna 11 milioane de euro de la sportivi pentru dotări medicale și pentru oamenii care au fost afectați de pandemia cu COVID-19.

Nadal, campanie cu Pau Gasol: „Cea mai mare victorie”

Apelul a fost lansat de jucătorul de tenis printr-un filmuleț pe rețelele sociale. „Spaniolii nu i-au dezamăgit niciodată pe sportivii lor, mereu ați fost alături de noi în momentele cele mai fericite, dar și în cele complicate, mereu ne-ați înțeles. 

Suntem sportivii care suntem azi în mare parte grație sprijinului vostru, de aceea nu vă putem dezamăgi în aceste clipe. A venit momentul ca sportul spaniol să obțină cea mai mare victorie” a fost mesajul lui Nadal. Imediat după apelul celor doi, mai multe personalități sportive s-au unit cauzei, printre ei David Ferrer, Iker Casillias, Teresa Perales sau Fernando Alonso.

Roger Federer și Simona Halep. Îngrijorare și în Elveția și România

Rafael Nadal nu este singurul jucător de tenis care vrea să dea o mână de ajutor în această criză. Roger Federer a anunțat zilele trecute că, alături de soția sa, Mirka, donează un milion de franci elvețieni pentru concetățenii săi afectați de pandemia de COVID-19

„Sperăm că acesta este doar începutul și ni se vor alătura și alții pentru a trece peste această criză", a transmis Federer. Novak Djokovici s-a alăturat și el efortului și va dona un milion de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală în țara sa natală. 

În România, Simona Halep i-a îndemnat pe oameni să rămână în case și anunțat că va dona o sumă de bani pentru a se achiziționa aparatură medicală pentru spitalele din București și Constanța

Mihaela Buzărnescu a făcut o donație pentru spitalul Gerota, una dintre unitățile medicale puternic afectate. Horia Tecău a îndemnat și el ca românii să ajute prin intermediul fundației „Dăruiește viața”.

Ana Ivanovic, alături de Serbia

Fosta jucătoare Ana Ivanovici s-a alăturat și ea luptei împotriva COVID-19 donând o sumă consistentă de bani pentru cumpărarea a 35 de aparate de ventilație pentru Serbia. 

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al UNICEF, ea fiind una dintre ambasadoarele acestei organizații. Ivanovici, fost lider mondial și câștigătoare la Roland Garros în 2008, s-a retras din tenis în 2016, s-a căsătorit cu fotbalistul Bastian Schweinsteiger, apoi a devenit mama a doi băieți. 

În mijlocul pandemiei

Chinezoaica Na Li, dublă câștigătoare de turnee de Mare Șlem, care s-a născut la Wuhan, a donat 400.000 de euro prin fundația sa, bani folosiți pentru a cumpăra materiale medicale pentru spitalele din orașul său natal. 

Regiunea Hubei și Wuhan au fost zonele cele mai afectate din China de pandemia de COVID-19.

Fond de donații 

Mai mulți jucători de tenis s-au alăturat inițiativei firmei de impresariat sportiv Octagon și au donat obiecte semnate. Fanii pot dona până la 25 de dolari, urmând să primească unul dintre lucrurile pe care le-au pus la bătaie sportivii, iar banii urmează să fie direcționați pentru oamenii direct afectați, pentru personalul medical, pentru copii care suferă sau pentru afacerile mici. 

Printre ei se numără Bianca Andreescu, Martina Hingis, Michael Chang sau John Isner. 

Ajutor imediat 

Americanca Vania King a găsit un mod inedit de a fi alături de personale afectate. Ea a anunțat că va trimite imediat câte 500 de dolari unor oameni care au nevoie urgentă de bani

Cazurile îi sunt trimise pe mail, iar jucătoarea de tenis va alege cinci persoane pe care le va ajuta. „Lumea are nevoie rapidă de bani pentru că totul evoluează foarte repede. Sper să pot să fiu alături de cât mai mulți", a spus ea. 

Inițiativei ei i s-au alăturat cei de la WTA Charities și prezentatorul de televiziune Andrew Krasny, acest lucru permițând ca bugetul să se mărească, iar ajutorul să ajungă la 15 oameni. 

Jannick Sinner și provocarea „Pizza” 

Jannick Sinner, campionul NextGen ATP Finals din 2019, a lansat o modalitate originală de a strânge bani pentru a ușura pe cât posibil efortul imens al Italiei în lupta contra expansiunii COVID-19.

Tânărul în vârstă de 18 ani, născut la San Candido, și-a provocat fanii pe Instagram apelând la unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Italia: pizza. 

„În timp ce toți suntem acasă, în izolare, m-am gândit că ar fi momentul potrivit să lansez o modestă campanie de donații pentru țara noastră. Eu și agenția mea de management, Starwingsports, vom oferi material medical vital pentru a ajuta Italia în acest moment dificil. 

CORONAVIRUS / Generozitate dincolo de teren: cum s-au implicat Simona Halep, Rafael Nadal sau Roger Federer în lupta împotriva COVID-19

Pentru fiecare fotografie pe care o veți posta cu o pizza care reproduce figura mea sau a altei personalități de la noi vom dona 10 euro”, a scris Jannick, numărul 73 ATP.

CORONAVIRUS // Cum au donat sportivii din alte ramuri în afară de tenis

  • luptătorul UFC Conor McGregor a anunțat că va contribui cu echipamente de protecție pentru medici în valoare un milion de dolari pentru a-și ajuta țara natală, Irlanda 
  • baschetbalistul Kevin Love, Cleveland Cavaliers, a donat 100.000 de dolari pentru personalul care lucrează la sala în care evoluează echipa sa. Mai mulți jucători din NBA i-au urmat exemplul 
  • baschetbalistul Joel Embiid de la Philadelphia 76ers a anunțat că va contribui cu jumătate de milion de dolari pentru a ajuta personalul medical 
  •  fostul jucător de crichet Shahid Afridi ajută prin fundația sa din Pakistan la distribuirea de alimente, săpun și alte lucruri esențiale oamenilor nevoiași - jucătorii de crichet din Bangladesh și-au donat jumătate din salarii pentru a ajuta în combaterea virusului SARS-COV-2.

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre tenis:

EXCLUSIV Confesiunile Mihaelei Buzărnescu, după ce coronavirusul i-a stopat revenirea: „Începusem să joc cu mâna dreaptă”

Andrea Petkovic a lansat un club de carte pe Instagram » 4 opere recomandate de „tocilara” circuitului WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează