SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

INFOGRAFIE Cum arată harta accidentărilor Simonei Halep » 7 ani de durere pentru jucătoarea noastră

Simona Halep a adunat multe accidentări de când e în Top 10, foto: imago
Simona Halep a adunat multe accidentări de când e în Top 10, foto: imago

Articol de , - Publicat luni, 17 mai 2021 08:03 / Actualizat luni, 17 mai 2021 08:03

Simona Halep a adunat multe accidentări de când e în Top 10, dar niciuna dintre ele nu a fost atât de gravă încât să-i pericliteze un sezon întreg. 

Simona Halep, 29 de ani, a suferit, miercuri, în meciul din turul al doilea al turneului de la Roma o ruptură musculară profundă la gamba stângă. E o zonă în care fostul lider mondial nu a mai avut probleme până acum. „Bine că s-a întâmplat în acest moment al carierei, nu la 25 de ani", a spus ea, care va avea nevoie de o recuperare ce s-ar putea întinde pe o perioadă între 3 și 5 săptămâni.

De-a lungul celor șapte ani pe care i-a petrecut în Top 10, românca a traversat diverse perioade cu accidentări, însă toate s-au rezolvat într-un timp rezonabil. Unele au devenit cronice, însă pot fi controlate, cum este cea pe care o are la spate și care i-a pus probleme chiar și la începutul lui 2021 - o suferință care ar putea să ducă și la alte accidentări de compensare.

Cum arată harta accidentărilor Simonei Halep » 7 ani de durere pentru jucătoarea noastră
Simona Halep, harta accidentărilor | infografie GSP

Cum arată harta accidentărilor Simonei Halep

Din 2014 încoace, Simona Halep a avut necazuri cu gleznele, implicit tendoanele lui Ahile, coapse, genunchi sau umăr. Câteva sunt caracteristice jocului de tenis. Uzura la nivelul la care a evoluat românca este una foarte mare: încă din 2019, ultimul sezon jucat normal, ea avusese probleme medicale care o ținuseră departe de teren aproape două luni și jumătate. 

Apoi a venit pandemia și lucrurile s-au dereglat complet, dar pentru sportivii de performanță a fost de bun augur că au putut să-și odihnească trupurile împinse spre limite. Dar la revenire a apărut o altă problemă, lipsa meciurilor și a ritmului au făcut să apară din nou accidentări, așa cum li s-a întâmplat lui Rafael Nadal sau lui Novak Djokovici în Australia.

Cauzele pentru atâtea accidentări pot fi multiple, însă nu există niciun sportiv de performanță care să nu fi avut de traversat astfel de perioade, mai ales dacă a jucat la un nivel înalt, pe unii scoțându-i cu lunile sau chiar cu anii din viața sportivă. 

Am o ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa o să stau. Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac. Stăteam la retur, am făcut o mică săritură și apoi am simțit o durere foarte mare. Mereu mă recuperez în țară, am încredere în medicii pe care îi am și e cel mai bine să fii acasă în momentele astea
- Simona Halep la revenirea în țară

9 turneea jucat Simona Halep de când s-a reluat circuitul feminin, în august 2020, ea reușind să se impună în cele de la Praga și de la Roma anul trecut

  • Pentru Simona urmează cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Campioană la Paris în 2018, Halep are șanse foarte mici să mai participe la turneul din capitala Franței, competiția ei preferată.
  • Roland Garros 2021 începe pe 30 mai, ceea ce înseamnă că Simona Halep are doar 18 zile pentru a se recupera după această accidentare.
  • Turneul de la Wimbledon va lua startul pe 28 iunie, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Simona vrea să câștige o medalie, încep pe 23 iulie.

Citește și alte știri din tenis: 

Uitați de Barty sau Sabalenka! » A spulberat-o, 6-0, 6-0, pe Karolina Pliskova, în finala de la Roma

Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3. Al 10-lea trofeu pentru spaniol la Roma!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gicab
gicab  •  17 Mai 2021, 16:54

Când se plimba cu mașini care costa cât o scara de bloc cu 10 etaje nu o mai durea nimic?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close